Du kan få styr på den nye ferielov på gratis morgenmøde

7. februar 2019

Den nye ferielov vil ændre reglerne for optjening og afholdelse af ferie. Loven får konsekvenser efter den 1. september 2019. På et morgenmøde i ErhvervsCentret kan du i god tid få styr på, hvad den betyder for dig og din virksomhed. Det sker torsdag den 14. marts kl. 8:30-10:00 på Korskildelund 6 i Greve.

Morgenmødet henvender sig til virksomheder, der gerne vil i gang med at forberede sig på at overholde den nye ferielov, som ændrer princippet om forskudt ferie. Det betyder, at ferien fremover skal optjenes og afvikles over samme periode.  

- Vores arrangement om den nye ferielov er oplagt at deltage i for lønbogholdere, økonomichefer, HR-chefer, ejerledere og direktører med ansvar for at ansætte medarbejdere i små og mellemstore virksomheder, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret: 

 – Vi har tidligere afholdt et informationsmøde om den nye ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Men ferie, der optjenes efter den 1. september 2019, bliver også påvirket. Nu gentager vi det. For vi vil gerne give endnu flere af vores lokale virksomheder mulighed for at blive klogere på emnet. Det er vigtigt for virksomhederne at vide, hvordan de skal håndtere de nye regler, der har konsekvenser for både medarbejdere og arbejdsgiveren, siger Dorte.  


De praktiske konsekvenser fro virksomheder præsenteres
Til arrangementet vil deltagerne møde Peter Jonasen, der er selvstændig med HR-firmaet HR Topp ApS med kontor i Vækstfabrikken Greve, der ligger i ErhvervsCentret. Han lever af at rådgive ledere om HR og rekruttering samt løser HR- og rekrutteringsopgaver for virksomheder, der ikke selv har en HR-medarbejder ansat. Han vil præsentere den nye ferielov og forklare om de nye regler. Han kommer også ind på, hvilke praktiske konsekvenser den nye ferielov har for virksomheden og medarbejderne.  

- Det er vigtigt at komme hurtigt i gang med at forberede sig på den nye ferielov. Arbejdsgiverne er bl.a. nødt til at ændre håndteringen af medarbejdernes ferieopsparing. Det bliver arbejdsgiverens ansvar at sikre, at medarbejderne har haft mulighed for at spare ferie op til at afholde tvungen ferie. Ellers er det arbejdsgiveren, der skal betale. Det her er en god anledning til at se sin personalehåndbog efter og opdatere den, hvis man har sådan en, og også ansættelseskontrakterne. Den største ændring er, at alle også nye lønmodtagere opsparer og afholder ferie løbende og derfor har ret til betalt ferie i modsætning til princippet om forskudt opsparing og afholdelse af ferie, der stammer fra den gældende ferielov med rødder helt tilbage til 1938, fortæller Peter Jonasen. Han vil også besvare spørgsmål fra deltagerne på morgenmødet.  

Husk tilmelding: https://erhvervscentret.nemtilmeld.dk/125/

Kilde: ErhvervsCentret Greve Solrød


Flere artikler

Solrød Gymnastikforenings parkourhold deltager i Gadeidrættens Dag

18-04-2019
Kom og vær med til at fejre Gadeidrættens Dag på Solrød gl. Skole d. 25 Maj fra kl. 11:00 til 16:00. Gadeidrættens Dag er dagen hvor alle er velkomne og alle på frivillig vis får lov at udfolde sig selv bevæge med friske mennesker.

Klima og den globale opvarmning: Hvad observationer og modeller fortæller os

18-04-2019
Hvad laver en klimaforsker i DMI? Seniorforsker og Phd Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers spændende job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering.

Personligt brev fra SG-lærer til tidligere elever efter Gammel-elev-fest

15-04-2019
Det er altid spændende at møde gamle bekendte og få fulgt op på, hvordan det går dem i deres liv. Når det så sker på den sidste fredag i marts, hvor SG holder Gammel G-fest, så drejer det sig for mig som underviser om bekendte, der også er mine tidligere elever.

Mette F. står fast

15-04-2019
Udlændingepolitikken er fast og Mette Frederiksen rykker sig ikke i en lempeligere retning. Det har hun slået fast utallige gange.

Naser Khader møder Solrøds borgere

15-04-2019
Den 25. april kl. 19:30 gæster Naser Khader Solrød Rådhus. Med ti år som konservativ politiker, vil Naser fortælle om, hvordan han oplever Danmark i verden og verden i Danmark.

Det’Maleren er Årets Maler - igen

15-04-2019
Vinderen af den fornemme titel, Årets Maler, er for andet år i træk gået til det lokale firma Det´Maleren.

Dansk jagtudstyrsbutik flytter fra Kastrup til Greve for at vækste

15-04-2019
Det gavner den økonomiske udvikling i Greve Kommune, når virksomheder med vækstambitioner flytter til kommunen og tiltrækker deres kunder til Greve. Det sagde borgmester Pernille Beckmann, da hun på et virksomhedsbesøg hilste på ejeren af en ny jagtbutik, der åbner til sommer i et af Greves centralt beliggende industrikvarterer tæt ved motorvejen.

Påskehygge – lørdag 20. april i Solrød Center

11-04-2019
Påske i Solrød Center er hygge for hele familien.

E-SPORT (OVERWATCH) med UngSolrød

11-04-2019
E-sport er for dig, der godt kan lide at game og gerne vil højne dit niveau sammen med andre unge. En professionel coach hjælper jer med at sætte holdet, lægge spilstrategier og følger holdet på LAN og evt. turneringer.

Affaldsindsamling på Sydkystens Privatskole

11-04-2019
Sydkystens Privatskole har samlet affald i omegnen af skolen, langs veje og stier, både til og fra S-toget, omkring Aldi, oppe på kælkebakken, rundt i kvartererne og ned mod stranden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online