Hvordan et landskab kan opleves

4. februar 2019

Det giver en udstilling på Solrød Bibliotek i februar måned flere spændende bud på med billedkunstneren Birgit Brænder som vejviser.

Birgit Brænder er en kendt person af mange, idet hun driver det lille charmerende Galleri Nørregade, lige midt i byen. Galleriet har kun åbent om lørdagen, idet Birgit er lektor i billedkunst ved læreruddannelsen, hvor hun elsker kontakten med alle de unge mennesker, der er på vej ud i folkeskolen for at gøre en forskel.

Birgit har desuden en lang række galleri- og museumsudstillinger bag sig, såvel i Danmark som i udlandet. 


Birgit Brænder er uddannet fra Kunstakademiet i Århus og efterudannet ved Det kongelige danske Kunstakademi, ligesom hun også er kunstformidler fra Århus Universitet. 

Om sine kunstneriske udfoldelser fortæller Birgit Brænder: ”I mine værker er jeg vist svær at sætte i bås, fordi jeg elsker eksperimentet – elsker at finde nye veje, som jeg også kan anvende didaktisk over for mine engagerede studerende. Det selv om de også i billedkunstfaget skal arbejde med hele vores visuelle kultur, både den digitale og den analoge.”

Og Birgit Brænder fortsætter: ”Jeg er optaget af teksturer og de ganske små nuancer, der kan skabe såvel harmoni som sprælsk dynamik i billederne, men også forkærligheden for arkitektoniske detaljer afspejler sig i mange af mine arbejder.”


Udstillingen på biblioteket af Birgit Brænders værker vil også derfor vise en bredde – fra stram fotografik til meget ekspressive landskabsmalerier. Forkærligheden for landskaberne har været der i mange år blandt andet fra gentagne ophold ved Vedersø Klit på vestkysten af Jylland, hvor de første ekspressive billeder så dagens lys. Selv om Birgit Brænder arbejder med mange andre teknikker, er landskabet et tilbagevendende og yndet motiv – også selv om billederne ofte bliver så abstrakte i deres ekspressive og voldsomme udtryk, at man måske må lede efter landskabsbilledet i gængs forstand. 

Så derfor er det en rigtig god oplevelse at gå på opdagelse i hendes billeder på Solrød Bibliotek i hele februar måned.

På udstillingsgruppens vegne

Flemming Deichmann


Flere artikler

Solrød Gymnastikforenings parkourhold deltager i Gadeidrættens Dag

18-04-2019
Kom og vær med til at fejre Gadeidrættens Dag på Solrød gl. Skole d. 25 Maj fra kl. 11:00 til 16:00. Gadeidrættens Dag er dagen hvor alle er velkomne og alle på frivillig vis får lov at udfolde sig selv bevæge med friske mennesker.

Klima og den globale opvarmning: Hvad observationer og modeller fortæller os

18-04-2019
Hvad laver en klimaforsker i DMI? Seniorforsker og Phd Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers spændende job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering.

Personligt brev fra SG-lærer til tidligere elever efter Gammel-elev-fest

15-04-2019
Det er altid spændende at møde gamle bekendte og få fulgt op på, hvordan det går dem i deres liv. Når det så sker på den sidste fredag i marts, hvor SG holder Gammel G-fest, så drejer det sig for mig som underviser om bekendte, der også er mine tidligere elever.

Mette F. står fast

15-04-2019
Udlændingepolitikken er fast og Mette Frederiksen rykker sig ikke i en lempeligere retning. Det har hun slået fast utallige gange.

Naser Khader møder Solrøds borgere

15-04-2019
Den 25. april kl. 19:30 gæster Naser Khader Solrød Rådhus. Med ti år som konservativ politiker, vil Naser fortælle om, hvordan han oplever Danmark i verden og verden i Danmark.

Det’Maleren er Årets Maler - igen

15-04-2019
Vinderen af den fornemme titel, Årets Maler, er for andet år i træk gået til det lokale firma Det´Maleren.

Dansk jagtudstyrsbutik flytter fra Kastrup til Greve for at vækste

15-04-2019
Det gavner den økonomiske udvikling i Greve Kommune, når virksomheder med vækstambitioner flytter til kommunen og tiltrækker deres kunder til Greve. Det sagde borgmester Pernille Beckmann, da hun på et virksomhedsbesøg hilste på ejeren af en ny jagtbutik, der åbner til sommer i et af Greves centralt beliggende industrikvarterer tæt ved motorvejen.

Påskehygge – lørdag 20. april i Solrød Center

11-04-2019
Påske i Solrød Center er hygge for hele familien.

E-SPORT (OVERWATCH) med UngSolrød

11-04-2019
E-sport er for dig, der godt kan lide at game og gerne vil højne dit niveau sammen med andre unge. En professionel coach hjælper jer med at sætte holdet, lægge spilstrategier og følger holdet på LAN og evt. turneringer.

Affaldsindsamling på Sydkystens Privatskole

11-04-2019
Sydkystens Privatskole har samlet affald i omegnen af skolen, langs veje og stier, både til og fra S-toget, omkring Aldi, oppe på kælkebakken, rundt i kvartererne og ned mod stranden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online