En aften i klimaets tegn

4. februar 2019

Havdrup Brugsforening, afholdt torsdag den 31. januar, en meget velbesøgt aften i klimaets tegn, en aften der bl.a. kunne lade sig gøre fordi Brugsforeningen har fået midler fra Coops Medlemsinnovationpulje, som er lavet til at fremme medlemmernes kendskab til de forskellige indsatsområder, som Coop arbejder med.

Formand for Havdrup Brugsforening, Tonny Lauridsen, sagde til velkomst bl.a. ”Mon ikke vi alle sammen følger mere eller mindre med i klimadebatten, med smeltende gletsjere, brændende skove og voldsomme storme, som næsten daglig ”underholdning” i nyhederne, sidste sommer gjorde vel også os alle sammen lidt bekymrede for, om det er fremtidens somre. Jeg tror klimaets forandringer foruroliger stort set alle, måske lige bortset fra Donald Trump.


Jesper Theilgaard fortalte hvad der nogen af årsagerne til den stigende opvarmning af jorden, og dermed vejrforandringer som påvirker os alle. I 2017 og 18 havde vi eks. ekstreme somre, enten med alt for meget vand eller slet ikke noget vand og megen varme. Noget som formentlig hænger sammen med den svækkede jetstrøm i stratosfæren og igen med den stigende temperatur.

Heldigvis var en af pointerne, at Jesper Theilgaard mener vi kan redde det hele, men det kræver nogen tager ansvar og, at vi som forbrugere tænker os om, når vi handler.

Tilhørerne som også havde lejlighed til at stille spørgsmål, var meget engagerede og spørgelystne.


I pausen havde SuperBrugsen i Havdrup lavet nogle meget lækre klimavenlige retter, som der blev udtrykt tilfredshed med, ligesom en del deltagere ønskede at få opskrifter med hjem. Der blev serveret økologisk vin, øl og vand fra vandhanen, da vand i plastflasker er en belastning for miljøet og kvaliteten er faktisk bedre, i det vand man får fra Havdrup vandværk.

CSR-chef fra Coop, Thomas Roland kunne til de allerflestes overraskelse fortælle at det, i vinterhalvåret, faktisk er mere klimavenligt, pr. kalorie, at spise kylling frem for blåbær, ligesom det ikke er emballage der er den store synder i klimaregnskabet og, at private husholdningers madspild påvirker langt mere end emballagen.


De ca. 136 fremmødte fik en engageret aften og mon ikke alle havde lidt at tænke over, på vejen hjem.

Havdrup Brugsforening


Flere artikler

Solrød Gymnastikforenings parkourhold deltager i Gadeidrættens Dag

18-04-2019
Kom og vær med til at fejre Gadeidrættens Dag på Solrød gl. Skole d. 25 Maj fra kl. 11:00 til 16:00. Gadeidrættens Dag er dagen hvor alle er velkomne og alle på frivillig vis får lov at udfolde sig selv bevæge med friske mennesker.

Klima og den globale opvarmning: Hvad observationer og modeller fortæller os

18-04-2019
Hvad laver en klimaforsker i DMI? Seniorforsker og Phd Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers spændende job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering.

Personligt brev fra SG-lærer til tidligere elever efter Gammel-elev-fest

15-04-2019
Det er altid spændende at møde gamle bekendte og få fulgt op på, hvordan det går dem i deres liv. Når det så sker på den sidste fredag i marts, hvor SG holder Gammel G-fest, så drejer det sig for mig som underviser om bekendte, der også er mine tidligere elever.

Mette F. står fast

15-04-2019
Udlændingepolitikken er fast og Mette Frederiksen rykker sig ikke i en lempeligere retning. Det har hun slået fast utallige gange.

Naser Khader møder Solrøds borgere

15-04-2019
Den 25. april kl. 19:30 gæster Naser Khader Solrød Rådhus. Med ti år som konservativ politiker, vil Naser fortælle om, hvordan han oplever Danmark i verden og verden i Danmark.

Det’Maleren er Årets Maler - igen

15-04-2019
Vinderen af den fornemme titel, Årets Maler, er for andet år i træk gået til det lokale firma Det´Maleren.

Dansk jagtudstyrsbutik flytter fra Kastrup til Greve for at vækste

15-04-2019
Det gavner den økonomiske udvikling i Greve Kommune, når virksomheder med vækstambitioner flytter til kommunen og tiltrækker deres kunder til Greve. Det sagde borgmester Pernille Beckmann, da hun på et virksomhedsbesøg hilste på ejeren af en ny jagtbutik, der åbner til sommer i et af Greves centralt beliggende industrikvarterer tæt ved motorvejen.

Påskehygge – lørdag 20. april i Solrød Center

11-04-2019
Påske i Solrød Center er hygge for hele familien.

E-SPORT (OVERWATCH) med UngSolrød

11-04-2019
E-sport er for dig, der godt kan lide at game og gerne vil højne dit niveau sammen med andre unge. En professionel coach hjælper jer med at sætte holdet, lægge spilstrategier og følger holdet på LAN og evt. turneringer.

Affaldsindsamling på Sydkystens Privatskole

11-04-2019
Sydkystens Privatskole har samlet affald i omegnen af skolen, langs veje og stier, både til og fra S-toget, omkring Aldi, oppe på kælkebakken, rundt i kvartererne og ned mod stranden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online