Hvem brænder bilerne for?

14. januar 2019


Ja ja, jeg ved det godt. Der kan spontant opstå skader i bilers elektriske systemer, og der skal nærmest ingenting til, før bilen sår i flammer. Surt for ejeren, surt for ejerne af de biler, der holder i nærheden og bliver ødelagt af varmen fra branden.

2019 var ikke mange dage gammel, da brandsprøjterne rykkede ud til en voldsom bilbrand på Kildemarken. Selv om brandfolkene var på stedet i løbet af få minutter, havde ilden så godt fat, at der ikke var nået at gøre. Og biler, der var parkeret i nærheden, blev også alvorligt skadet.

Politiet er nu i gang med at underøge sagen nærmere, for umiddelbart er der ikke nogen logisk forklaring på, at bilen brændte. Branden på Kildemarken er desværre ikke den eneste. Og i deres visdom har nogle politikere fundet ud af, at det vil være en god ide at skære ned på vores beredskab.

Solrød plejer at være et godt og trygt sted men nærmest ingen kriminalitet, der er
værd at skrive om. Men det virker som om, at en forandring er under opsejling.

Hvem er det, der står bag bilbrande, butikstyverier og alt det andet, der gør vores hverdag tryg? Er det nogle, der bor i vores kommune? Er det nogle, der bor i en af nabokommunerne. Og hvad bilder de sig ind?

Ud af vores kiosk
Vi har haft kriminalitet her til lands, siden landet blev grundlagt og endda før den tid. Hvem slog Tollundmanden ihjel? Og hvorfor? Der er vist ikke noget, der tror, der kom mennesker fra de varme lande og myrdede ham. Så det var nok en eller flere fra lokalsamfundet.

Eller hvis vi ser på spektakulære sager nærmere vores tid. Hvem slog så grossererparret på Peter Bangsvej ihjel? Eller hvad med Alberti, der rendte med statskassen plus en masse andre sager, hvor både forbrydere og ofre var rundet af den samme stamme?

Jovist kender vi til overtrædelser af både love og moral her til lands, men der er nu alligevel kommet noget fremmed ind med alle de fremmede, som nogle politikere er meget begejstrede for.

Bilbrande for eksempel. Systematiske tyverier, bedragerier, plattenslagerier plus alle de tilfælde af grov vold, voldtægt og ikke mindst de tilfælde af vold, drabsforsøg og drab, der linkes sammen med gerningsmændenes æresbegreber.

Jeg har været inde på det før – vi må have vores nærpoliti tilbage. Vi må ikke droppe beredskabet – det kunne lige ligne, at en brandsprøjte skal rekvireres fra Nordsjælland, hvis et hus står i flammer. Og så må der større åbenhed til om, hvem der står bag alle disse hadforbrydelser mod vores samfund.

Jeg ved godt, at betegnelsen hadforbrydelse altid kun bruges, hvis nogen har rykket en indpakket dame i tørklædet, har rakt tunge efter en mand med flagreskæg og natkjole eller – Himmelen må forbyde det – har givet udtryk for, at folk, der får kvababbelser over, at den danske sang handler om en ung blond pige, ikke er rigtigt vel forvarede.

Men i realiteten er enhver form for angreb – hvad enten det er verbalt eller konkret – mod vores land, vores befolkning eller vores kultur en hadforbrydelse, der bør medføre marchordrer. Ud af vores kiosk.

Brian Mørch, Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online