Høj tryghed i Midt- og Vestsjælland

25. december 2018

Borgerne i Midt- og Vestsjælland er inden for det seneste år blevet mere trygge, og borgernes tillid til politiet er steget markant. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse for 2018, der netop er blevet offentliggjort.

89,0 % af borgerne i Midt- og Vestsjællands politikreds føler sig trygge i deres nabolag. Det viser politiets tryghedsundersøgelse for 2018. Det er syvende år i træk, at politiet gennemfører tryghedsundersøgelsen, der målerne borgernes tryghed og tillid til politiet. 

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen glæder sig over resultatet af tryghedsundersøgelsen:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne her i politikredsen føler sig endnu mere trygge end sidste år, og at de i stigende grad har tillid til, at politiet både kan og vil hjælpe dem, når de har brug for det. Vi har igennem de seneste knapt to år arbejdet målrettet med at gøre os så synlige og tilgængelige som muligt i alle dele af politikredsen, og der er meget der tyder på, at det er det, vores borgere nu kvitterer for. Resultatet af tryghedsundersøgelsen virker naturligvis meget motiverende på vores lokalbetjente, der gør alt, hvad de kan, for at være der, hvor borgerne er. De arbejder til fods, på cykel og som chauffører på politikredsens mobile politistation, som vil blive suppleret med en ny og mere moderne udgave i 2019.”   
Samtidig glæder det politiinspektøren, at borgernes tillid til politiet er stigende: 

”Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til og dermed noget, man opbygger over tid. Ifølge undersøgelsen er tilliden steget markant i Midt- og Vestsjællands Politikreds, og det er et resultat, som vi er stolte af, men også ydmyge over for. Vi lever i en hektisk tid, hvor der er mange forventninger til hvor og hvornår politiet kan intervenere, og der vil altid kunne opstå situationer, hvor enderne ikke når sammen. Jeg kan imidlertid love, at vi også fremover vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til borgernes berettigede forventninger.”  

 

De udsatte boligområder oplever også højere tryghed

Ud over den generelle tryghedsmåling i politikredsen bliver der også målt på den grundlæggende tryghed hos beboerne i særligt udsatte boligområder. Her oplever politikredsen ligeledes en stigning i trygheden. 

Bebyggelsen Karlemosen i Køge Kommune er en af de særligt udsatte boligområder, der kan konstatere en markant stigning i antallet af beboere, der både er blevet mere trygge og har fået mere tillid til politiet. 

I Boligselskabet Sjælland, som Karlemoseparken er en del af, er udviklingschef Francisco Ortega ikke overrasket over, at trygheden og tilliden til politiet er steget. Han udtaler:

”Når det inden for det seneste år er lykkedes at få gjort Karlemosen til et mere trygt sted, så er det ikke, fordi vores boligområde er blevet ”plastret til” med politi. Det er nærmere fordi politiet på en meget overbevisende måde er lykkedes med at koordinere de mange gode kræfter, der er i området mod et fælles mål, nemlig at skabe et trygt og attraktivt boligområde. Politiet har naturligvis haft et markant fokus på de problemer med udefrakommende bander, der var i området frem til foråret 2018, men de har været ligeså optaget af at få skabt løsninger i forhold til ulovlige knallerter, graffitihærværk, uautoriserede varmestuer osv., alt sammen noget der tidligere gjorde området utrygt. På denne måde er det altså ikke kun politiet, der har løst tryghedsproblemerne i Karlemosen, men politiet har evnet at skabe rammerne om et meget frugtbart samarbejde, hvor de sammen med boligselskabet, kommunen og ikke mindst beboerne har fået skabt de rigtige løsninger.”
        

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 23 særligt udsatte boligområder, i de fem største byer og i de 12 politikredse. 

 

Rapporten er baseret på mere end 11.000 besvarelser, som er indsamlet fra 20. juni til 4. oktober 2018.

Tryghedsundersøgelsen indgår i det analysegrundlag, der er med til at forme den kriminalitetsforebyggende indsats national i de enkelte kredse, herunder i de særligt udsatte boligområder. De særligt udsatte boligområder fastlægges en gang årligt. Det er områder, de enkelte politikredse har peget på som særlige indsatsområder på baggrund af omfattende analyser af de lokale udfordringer.


Foto: Kim Matthäi Leland


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Så er årets første STX- og HF-student udklækket

24-06-2019
Nu går det stærkt med alle I andre 2019-studenter, og vi glæder os til hver og én af jer.

NATSPORT - Sport & chill med vennerne

24-06-2019
Vi kører på igen med Natsport i Havdruphallen, hvor du på udvalgte fredage henover året kan hænge ud til fredagshygge og dyrke sport til ud på natten. Der bliver spillet basket, hockey, volley, badminton, indefodbold og meget, meget mere!

NYHED på Smeralda

24-06-2019
Ny dessert: Smag den lækre friske cheesecake fra Bertels med oreo, karamel, jordbær og vanilje.

UngSolrød starter dansehold

20-06-2019
Har du også svært ved at stå stille, når du hører god musik? I næste sæson åbner UngSolrød for et helt nyt dansehold!

Tegning & Manga med UngSolrød

20-06-2019
Tegning & Manga er et tegne-fællesskab, hvor du lærer at tegne, samtidig med, at vi har det sjovt og hyggeligt.
– Vi går undersøgende til værks, og ser på mange forskellige stilarter.
– Vi kigger også på nye trends og hvad der rør sig i tegne-verdenen.

Fyraftens Fredag med Kibsgaard and Friends

20-06-2019
Kom og vær med. Det bliver en fest! Ole Kibsgaard og Friends er musik af højeste kvalitet og bl.a. kendt fra TV 2 programmet Med på noderne.

Deltag i DM i novelleskrivning for unge

17-06-2019
Er du god til at skrive? Er du mellem 16 og 19 år eller går på en ungdomsuddannelse eller i 10. klasse? Så har du chancen nu for at deltage i DM i novelleskrivning og vinde et skrivekursus mm.

Sjov Sommer 2019: Drive-by poesi

17-06-2019
Drive-by poesi er et poesiværksted for alle og enhver, der er interesseret i at skrive. Formålet er at nedbryde skriveblokader og sende selvkritikken uden for døren.

SOMMERTILBUD på Smeralda

17-06-2019
Nyd super lækre hvidløgs dampede muslinger med pommes frites til blot 198 kr. hos Smeralda Solrød Strand.

Ny sæson hos UngSolrød

13-06-2019
I morgen åbner tilmeldingen til den nye sæson på Ungsolrod.dk


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online