Nu kan endnu flere kobles på klimavenlig varme i Solrød Kommune

20. december 2018

Overskudsvarme fra virksomheden CPKelco skal forsyne både husstande, Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter med grøn og bæredygtig fjernvarme.

Tilbage i april måned i år tog byrådet i Solrød Kommune endnu et stort skridt mod et grønnere Danmark ved at sende et projektforslag, som skal sikre bæredygtig fjernvarme til ca. 340 husstande i den sydvestlige del af Solrød Kommune, i høring. Og nu har byrådet på december måneds byrådsmøde taget endnu et stort grønt skridt ved at beslutte at udvide projektet til også at omfatte Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter. 

Det betyder, at overskudsvarme fra virksomheden CPKelco i Lille Skensved kommer til at forsyne både landsbyerne Naurbjerg, Kirke Skensved og en del af Havdrup, herunder Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter, med bæredygtig fjernvarme.


”Vi har alle sammen et ansvar for at nedbringe CO2-udledningen og tænke i smarte, bæredygtige løsninger, og det er præcis, hvad vi gør med det her projekt. Vi tager både hånd om de mindre ”oliefyrs-landsbyer” samtidig med, at vi kobler Havdrup Skole og Havdrups idrætscenter på en klimavenlig og bæredygtig varmeforsyning. Det er et rent win-win projekt, og det betyder også, at vi nu er endnu tættere på at nå vores ambitiøse målsætning om at reducere CO2-udledningen med 55 procent inden 2025,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Helt konkret er CO2-gevinsten på det innovative klimaprojekt vurderet til ca. 900 tons om året, svarende til CO2-udslippet fra typisk ca. 200 enfamiliehuse med olie eller gasfyr.

Solrød Kommune forventer, at de første huse kan blive koblet på den klimavenlige fjernvarme i 2019, og ud over en grøn samvittighed kan borgerne i de berørte områder også glæde sig over, at det innovative klimaprojekt også giver rigtig god mening økonomisk. Fjernvarmen får nemlig konkurrencedygtige priser i forhold til naturgas og vil være markant billigere end alle andre opstillede varmeforsyningsformer. Samtidig er det økonomisk fordelagtigt at tilslutte sig projektet i opstartsfasen, fremfor at vente til senere, hvor der vil være en tilslutningsafgift, som borgerne skal betale.

Projektforslaget er udarbejdet i et samarbejde mellem Solrød Fjernvarme, Solrød Kommune og CPKelco med assistance fra de lokale klimaagenter i Solrød, og anlægsoverslaget for det samlede projektforslag er på ca. 35 mio. kr. i alt ekskl. moms.

Fakta
Solrød Kommune er som varmeplanmyndighed ansvarlig for at godkende projektet, så lovgivningen overholdes, og det er Solrød Fjernvarme a.m.b.a., der er ansvarlig for etablering og drift af det nye varmesystem. Projektet indebærer, at Solrød Fjernvarme etablerer et varmepumpeanlæg, der omdanner overskudsvarme fra CPKelco til fjernvarme. Fjernvarmen sendes ud i et nyt ledningsnet, der føres gennem den nordøstlige del af Lille Skensved og frem til landsbyerne Naurbjerg, Kirke Skensved samt til den sydlige del af Havdrup by, hvor også varmecentralen Ørnesædet med dets varmeforbrugere tilsluttes. Desuden kobles det nye fjernvarmenet sammen med det eksisterende fjernvarmenet ved Havdrup Allé, hvor der i dag er anlagt en fjernvarmehovedledning ned til Havdrup Solvarmeanlæg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der kan igen bades ved Trylleskoven og Østre Strandvej

24-06-2019
Nye analyser viser igen god badevandskvalitet ved Trylleskoven og Østre Strandvej.

Nu får Havdrup sin eventyrlige og moderne daginstitution

20-06-2019
Efter den første entreprenør gik konkurs, har Solrød Kommune nu fundet en ny entreprenør, som kan puste liv i planerne om en innovativ daginstitution i Havdrup Vest med masser af plads til eventyr, tumleri og højtlæsning.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20-06-2019
Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

17-06-2019
1,3 mio. kr. af til eafsat til ny buslinje i strandområdet

Solrød Kommune fraråder badning på en del af stranden

17-06-2019
De seneste analyser viser, at der er lidt for mange bakterier i vandet på dele af stranden til, at det er en god idé at køle sig ned med en dukkert.

Solrød Bibliotek vil gerne overraske dig!

13-06-2019
Tid til sommerferie og en masse gode læseoplevelser

Driftig virksomhedsejer inviterede borgmesteren indenfor

13-06-2019
Jens Friis har en virksomhed med fuld fart på udviklingen

Køerne ved Staunings Ø har gumlet sig til bedre natur

13-06-2019
Det er nu besluttet at fortsætte det naturplejeprojekt, hvor køer græsser på strandengene ved Staunings Ø til stor gavn for et rigere plante- og dyreliv.

Spildevandsudslip i Greve: Solrød Kommune fraråder ikke badning

10-06-2019
Netop nu fraråder Greve Kommune badning nær ved Mosed renseanlæg frem til tirsdag, fordi torsdagens skybrud har medført overløb på renseanlægget.

Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

06-06-2019
Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online