Guide: Sådan får du råd til alle julegaverne

18. december 2018Der er mange forskellige holdninger til julegaver, såsom hvor mange og hvor dyre skal den/de være. Hertil kan man også tillægge, at der i mange danskeres tilfælde skal købes gaver til et tocifrede antal familiemedlemmer og venner. Det kan derfor hurtigt blive en bekostelig affære at holde jul, hvis man er på gaveliste med mange mennesker. Det er derfor næppe overraskende, at mange danskere anser julen for at være den dyreste måned i kalenderåret, hvorfor mange mennesker kæmper for at holde sig økonomisk oven vande.

Der er derfor nedenfor lavet en guide med ideer til, hvordan du kan undgå at julen er for økonomisk tung en byrde i 2018. Guiden indeholder flest tips der berører, hvordan du kan arbejde med din aktuelle økonomi, mens den også slutteligt fremhæver muligheden i at få økonomisk hjælp, hvor du kan overveje at tage et nemt og enkelt kviklån.

1. Overblik
Du bør bestræbe dig på at få et overblik over din privatøkonomi hurtigst muligt. Det er desværre for sent at spare op til julen på dette tidspunkt, hvis du ikke allerede er gået i gang.
Derfor handler dette punkt snarere om at få en ide om, hvor stort et rådighedsbeløb, som du umiddelbart har til rådighed til julen.

2. Tag et kritisk blik på dine udgifter
Eftersom du ikke kan spare op, kan du med fordel skære ned i de udgifter, som du netop har dannet dig et overblik over. Betaler du til nogle udbydere af eksempelvis streamingtjenester, som du ikke får brugt? Hvis dette er tilfældet, kan du afmelde disse. Et godt råd er også, at hvis du er i tvivl, om du kan leve uden valgte streamingtjenester, kan du prøve at afmelde dem og se, om du kan klare dig uden dem. Hvis ikke kan du altid tilmelde dem igen.

3. Sæt penge af til julegaver
I tip to har du optimeret din privatøkonomi så meget som muligt, hvorfor du nu har grobund for at afgøre, hvor stort dit rådighedsbeløb er. Nu kan du sammenligne dit rådighedsbeløb med dine forventede jule-udgifter og se om de matcher. Dette er med andre ord det punkt som afslører, om du kan holde dig oven vande uden økonomisk hjælp.

4. Overvej et kviklån
Hvis du vurderer, at dit rådighedsbeløb og dine forventede udgifter på ingen måde harmonerer, kan du ligesom mange andre danskere tage et kviklån med henblik på at balancere din økonomi i julen. Denne løsning kan være den rette, hvis du i forvejen føler, at vinteren er hård at komme igennem, og du ikke orker at skære i dine udgifter og vende hver en krone.
Hvis du vælger denne, bør du tjekke en sammenligningsside som Kviklaan-guide.dk, idet denne indhenter lån fra mange forskellige banker, hvorfor du får et overblik over mange forskellige kviklån. På denne måde kan du nemt og enkelt vælge det kviklån, som du mener er det bedste i forhold til din specifikke privatøkonomi.

5. Ønsk dig “nødvendige” julegaver
Et sidste lille tip som du kan benytte dig af er at ønske sig ting, som du alligevel skal ud og investere i. Det er ofte kedelige ting, men det er en måde, hvorpå du kan spare på dine udgiftsposter.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online