Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17. december 2018

1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg

Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.
Snart kommer der endnu bedre mulighed for at lufte jernhesten i Solrød Kommune. Nu bliver det sidste hul i en cykelring, der forbinder byerne i Solrød Kommune, nemlig lukket med en ca. 1,5 km cykelsti mellem byerne Kirke Skensved og Naurbjerg.


Det besluttede byrådet i Solrød Kommune på december måneds byrådsmøde, hvor det også blev vedtaget at tage imod 1,8 mio. kr. fra Statens Cykelpulje til den nye cykelsti. Projektet løber i alt op i 4,5 mio. kr., hvoraf Solrød Kommune selv finansierer de 2,7 mio. kr.

Der er en stor opbakning til projektet fra borgerne i de to landsbyer, og alle fire private lodsejere på strækningen er allerede sidste år endda gået med til at afgive en del af deres jord til cykelstien.

”Det er imponerende, hvor stor opbakning der er til at finde en løsning på, hvad der er bedst for lokalsamfundet, og de fire lodsejere skal have stor tak for at afstå deres jord til det gode formål. Samtidig glæder det mig meget, at man nu kan cykle sikkert mellem alle vores byer, og jeg vil gerne sende en stor tak af sted til forligskredsen bag Statens Cykelpulje,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Udover at kunne etablere en sikker og tryg forbindelse for cyklister og gående mellem Kirke Skensved og Naurbjerg bliver Havdrup nu også forbundet med de nye stisystemer, der skaber forbindelse til Køge Transportcenter, Køge Nord Station, Køge Campus og Sjællands Universitetshospital, Køge.

Cykelstien mellem de to landsbyer kommer til at krydse jernbanen Lille Syd, og Solrød Kommune vil nu kontakte BaneDanmark, som i 2017 har tilkendegivet at ville udføre den nødvendige stikrydsning af banen, for at sikre sig BaneDanmarks fortsatte opbakning til projektet.

Fakta
Cykelstien udgør en samlet strækning på ca. 1,5 km., og selve cykelstien anlægges i ca. 2,5 meters bredde i asfalt med en adskillende rabat mod landevejen på ca 1-1,5 meter. Stien skal løbe mellem de to landsbyer frem til hver af byzoneskiltene, og ved indgangen til landbyerne udføres en hastighedsdæmpende "byport" i stil med de byporte, som findes ved indgangene til Jersie Landsby.


Kilde: Solrød kommune


Flere artikler

Der kan igen bades ved Trylleskoven og Østre Strandvej

24-06-2019
Nye analyser viser igen god badevandskvalitet ved Trylleskoven og Østre Strandvej.

Nu får Havdrup sin eventyrlige og moderne daginstitution

20-06-2019
Efter den første entreprenør gik konkurs, har Solrød Kommune nu fundet en ny entreprenør, som kan puste liv i planerne om en innovativ daginstitution i Havdrup Vest med masser af plads til eventyr, tumleri og højtlæsning.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20-06-2019
Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

17-06-2019
1,3 mio. kr. af til eafsat til ny buslinje i strandområdet

Solrød Kommune fraråder badning på en del af stranden

17-06-2019
De seneste analyser viser, at der er lidt for mange bakterier i vandet på dele af stranden til, at det er en god idé at køle sig ned med en dukkert.

Solrød Bibliotek vil gerne overraske dig!

13-06-2019
Tid til sommerferie og en masse gode læseoplevelser

Driftig virksomhedsejer inviterede borgmesteren indenfor

13-06-2019
Jens Friis har en virksomhed med fuld fart på udviklingen

Køerne ved Staunings Ø har gumlet sig til bedre natur

13-06-2019
Det er nu besluttet at fortsætte det naturplejeprojekt, hvor køer græsser på strandengene ved Staunings Ø til stor gavn for et rigere plante- og dyreliv.

Spildevandsudslip i Greve: Solrød Kommune fraråder ikke badning

10-06-2019
Netop nu fraråder Greve Kommune badning nær ved Mosed renseanlæg frem til tirsdag, fordi torsdagens skybrud har medført overløb på renseanlægget.

Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

06-06-2019
Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online