Skal vi have svenske tilstande?

10. december 2018


Her i landet skal vi have danske tilstande og hverken svenske, amerikanske, arabiske eller afrikanske. Simpelt hen bare danske tilstande. Hverken mere eller mindre. Forleden kunne jeg ikke bevæge mig på Facebook uden at blive forfulgt af en video, hvor en grædende kvinde – tror jeg da nok, for hun var dækket fra top til tå af islams dametøj.
Videoen var optaget af damen selv, og mellem hulk og snøft fik hun på nydeligt dansk forklaret, at hun følte sig diskrimineret og undertrykt, og nu ville hun vist ikke finde sig i det mere.
Og nu skulle vi selv se, ja vi skulle, og der blev stillet om til et supermarked et eller andet sted i Danmark, hvor damen som en rasende hveps spurgte, hvad en med- kunde sagde. Kunden var vist gået, men en anden forklarede, at han havde opfordret damen ”til at tage sit lort af” – og med det mente han, at hun skulle tage sin forbudte heldækkende hovedbeklædning af.

Sådan en lækkerbisken skulle ikke gå til spilde, så damen meddelte, at hun havde det hele på video og agtede at gå videre med det. Sikkert til ombudsmanden, dronningen og en menneskerettighedsdomstol. Jeg forstår ikke, at de danske kunder ikke ringede til politiet og meddelte, at de havde foretaget en civil anholdelse af en lovbryder, og at ordensmagten passende kunne komme og hente den formastelige. Det er faktisk forbudt at skjule sit ansigt i det offentlige rum.
Hvad der senere er sket, aner jeg ikke, for jeg får ærligt talt røde knopper og ansats til kvalme over den slags.

Er det nu gennemtænkt?
Og så er det, mine tanker helt uden, at jeg vil det, tager på langfart. Uanset hvor moderne og mangfoldigt, det i nogle kredse er at lade en fremmed ideologi sætte dagsordenen, så er det ikke alle, der synes om den ide. For eksempel de svageste medborgere, der har brug for fællesskabets hjælp.

Det er også blevet moderne at ville have fremmede damer ud på det danske arbejdsmarked, og det er bestemt ikke dem alle, der er ankommet hertil med en kandidatgrad i baglommen. Faktisk hører det til sjældenhederne, at disse kvinder har kundskaber ud over de allermest nødtørftige. Og hvad gør man så? Jo, man prøver at gøre dem til sosu’er.

Så I den sidste udsendelse om de fire, der skulle væk fra kontanthjælp? En af de fire var en somalisk dame med hele udstyret, der havde været her 14 år og fået seks børn. Hun er sat på sporet til at blive sosu, der servicere ældre danskere, der sikkert ikke er særligt moderne og som nok hellere vil have hjælp af en, som har forældre eller bedsteforældre, der ligner dem selv. Damen fra Somalia virkede kvik nok, og ad åre kommer hun måske i mål som sosu. Og hvad så?

Sverige i Solrød
Her Solrød har man kunnet trække på et lille lokalt firma, der tilbyder det samme som kommunen. Altså rengøring og anden praktisk hjælp. Det har kørt på skinner, og man har kun hørt godt om firmaet, der ja både har betalt skat til kommunen og ansat lokale, der også betalte skal.

Men det er slut nu. Byrådet besluttede i sidste valgperiode at sende opgaven i licitation, og mente at et svensk firma kunne gøre det lidt billigere.
Forstå mig ret, for selvfølgelig er jeg ikke tilhænger af, at penge fosser ud af kommunekassen, og selvfølgelig skal også kommunen som en anden Mads Skjern lægge skilling på skilling. Men spørgsmålet er jo, om billigt altid er billigt. Og hvad følger der med den nedsatte pris.

Under hvilke regler arbejder et svenskejet firma, og hvor betaler de skat? I Sverige er der jo efterhånden forbud mod det meste, og afrikanere samt arabere plus tyrkere og pakistaner insisteres på at være mere svenske end juleskinke og knækbrød. Og har firmaet hyret lokal arbejdskraft, eller medbringer de en flok svenskere? Og hvad siger brugerne til det?

Måske ender det hele med at gå op i en højere enhed. Det kan man håbe, og det skal være et fromt juleønske fra mig.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online