Møllebækken Købmandsgård åbnede døren til en svunden tid

29. november 2018

Det frembragte forestillinger om historier fra en svunden tid, da borgmester Niels Hörup forleden besøgte købmand Henrik Koch og Møllebækken Købmandsgård i Karlslunde som en del af byrådets ønske om at støtte op om det lokale erhvervsliv.

Ældede kaffedåser, Ata skurepulver og gammelt trælegetøj - det er som at træde ind i en købmand anno 1908, når man besøger Møllebækkens Købmandsgård i Karlslunde. Og det var netop, hvad borgmester Niels Hörup forleden gjorde, da han som en del af byrådets fokus på det lokale erhvervsliv besøgte den anderledes købmandsgård bag Korporalskroen på Tåstrupvej.

Købmandsgården ejes af Henrik Koch, som også selv er i butikken hver dag. Og selvom Henrik Koch er opvokset på Nørrebro med familieaner på Lolland, har det vist sig, at hans familie har tilknytning til kroen. Efter Henrik Koch overtog købmandsgården for mange år siden, har hans datter nemlig via slægtsforskning fundet ud af, at Henriks Kochs oldeforældre mødte hinanden på Korporalskroen og blev gift i Karlstrup Kirke, hvorefter de flyttede til Lolland.

”Så man kan sige, at cirklen er sluttet nu,” siger Henrik Koch.


Succesfuld webshop
Ud over den gamle købmandsgård åbnede Henrik Koch også for tre år siden en succesfuld webshop med hele 4.000 varenumre og alt inden for julepynt lige fra julekugler til nissemænd.

”Min passion for julen går mange år tilbage, og da min datter var barn, skrev jeg julehistorier til hende, som jeg nu har fået udgivet i en bog,” fortæller Henrik Koch.

Webshoppen er støt voksende og tegner sig i dag for cirka halvdelen af virksomhedens omsætning. Webshoppens pakkelager ligger i en lille bygning ved siden af købmandsgården og der sendes årligt flere end 2.400 pakker til de mange kunder både i Danmark og i udlandet. Mange af de kunder, der handler på nettet, besøger også butikken. Og kunderne kommer langvejs fra – nogle helt fra Grønland og Færøerne.

”Det har været interessant at få et kig indenfor hos Møllebækken Købmandsgård, som er en noget anderledes virksomhed, og på byrådets vegne glæder jeg mig over, at vi her i kommunen også har rammerne til at understøtte sådan en slags virksomhed,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Saml affald og tjen 3000 kr. til jeres forening

18-04-2019
Et helt nyt koncept skal sætte fokus på affald i naturen i samarbejde med foreningslivet. Ved at samle affald på udvalgte ruter, kan jeres forening tjene 3000 kr.

International Table Top Day 2019

11-04-2019
International Brætspilsdag på Solrød Bibliotek

Når livet slår knuder

11-04-2019
Videnscafé om terapiformen Draper Sensory Method

Borgere: Her er vores Strandens Hus

11-04-2019
Der var flere ønsker og idéer i spil, da Solrød Kommune havde inviteret borgerne til workshop om, hvad den kommunale del af Strandens Hus konkret skal indeholde.

Kommende lukning af Tværvej og Tværstien

08-04-2019
Der vil den kommende tid være trafikale ændringer på Tværvej og Tværstien i forbindelse med arbejdet med at klimasikre området.

Kom til byrådsmøde i Havdrup Sognehus

08-04-2019
Kom og vær med, når Solrød Byråd rykker byrådsmådet til Havdrup Sognehus mandag den 29. april.

Derfor hæver KLAR Forsyning vandafledningsbidraget

04-04-2019
Investeringer i klimatilpasningsprojekter er blandt andet årsag til, at KLAR Forsyning hæver vandafledningsbidraget.

Hent gratis kompost på MCG

04-04-2019
Lørdag den 13. april er det igen tid til at afholde kompostdag på Miljøcenter Greve.

Super seje dagplejebørn samlede skrald

01-04-2019
De mindste borgere hjalp med at holde Solrød og Havdrup ren


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online