Her er Havdrups eventyrlige og moderne nye børnehus

29. november 2018

Der bliver masser af plads til både eventyr, tumleri og højtlæsning i det nye innovative børnehus i Havdrup Vest, som skal danne nye, moderne rammer for den nuværende daginstitution Lindebo og samtidig ruste kommunen til at rumme endnu flere børn.

Et innovativt og fremadskuende børnehus med højt til loftet, der inviterer til eventyr, leg og læring i trygge rammer. Sådan bliver det nye børnehus i Havdrup Vest, der skal udgøre de fleksible og moderne nye rammer for den nuværende daginstitution Lindebo.

Det står klart efter, at byrådet i Solrød Kommune på november måneds byrådsmøde valgte at imødekomme et enigt bedømmelsesudvalgs ønske om at vælge projektforslaget fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S.

Med de innovative nye rammer for Lindebo vokser Havdrup-daginstitutionen sig samtidig stor nok til at rumme den stigende popularitet hos børnefamilierne og det børneboom, som Havdrup og hele Solrød Kommune oplever netop nu.  


Overskriften på det nye børnehus er ”Det eventyrlige og moderne børnehus”, som er en titel, der er blevet til på baggrund af flere forskellige workshops med forældre og personale. Børnehuset, der efter planen skal stå færdigt i februar 2020, leder da også med sit sprælske udseende tankerne hen på et kæmpe stort, eventyrligt sneglehus omkranset af indbydende legearealer med et hyggeligt lille gårdrum i midten af det hele.

”Forventningerne til vores kommende nye, rummelige børnehus i Havdrup Vest har været tårnhøje fra starten, og jeg må sige, at vinderprojektet til fulde indfrier bedømmelsesudvalgets mange krav til, hvordan rammerne om et moderne og eventyrligt børnehus skal være – jeg ønsker mig næsten selv tilbage til børnehavetiden,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

De fleksible rammer i det nye børnehus giver mulighed for at danne både store og små fællesskaber og lege- og læringsrum. Samtidig er fællesarealerne placeret, så de både er godt skærmet af og er i kontakt med både husets charmerende lille midtergårdrum og med grupperummene. Det giver både rigtig gode muligheder for forskellige aktiviteter i løbet af dagen og dialog med forældre, som afleverer og henter deres børn.


Bygningen er desuden optimalt placeret på grunden, så der skabes så meget legeplads som muligt med indbydende og forskelligartede udearealer for både vuggestue- og børnehavebørn. 

Fakta
Det valgte projektforslag fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S er det projekt, der har fået den højeste karakter af bedømmelsesudvalget, som har bestået af repræsentanter fra direktionen, Ejendomscenteret, Pladsanvisningen samt forældrebestyrelse, ledelse og medarbejdere fra Lindebo. Bedømmelsesudvalget er desuden blevet understøttet af ekstern rådgivning.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Saml affald og tjen 3000 kr. til jeres forening

18-04-2019
Et helt nyt koncept skal sætte fokus på affald i naturen i samarbejde med foreningslivet. Ved at samle affald på udvalgte ruter, kan jeres forening tjene 3000 kr.

International Table Top Day 2019

11-04-2019
International Brætspilsdag på Solrød Bibliotek

Når livet slår knuder

11-04-2019
Videnscafé om terapiformen Draper Sensory Method

Borgere: Her er vores Strandens Hus

11-04-2019
Der var flere ønsker og idéer i spil, da Solrød Kommune havde inviteret borgerne til workshop om, hvad den kommunale del af Strandens Hus konkret skal indeholde.

Kommende lukning af Tværvej og Tværstien

08-04-2019
Der vil den kommende tid være trafikale ændringer på Tværvej og Tværstien i forbindelse med arbejdet med at klimasikre området.

Kom til byrådsmøde i Havdrup Sognehus

08-04-2019
Kom og vær med, når Solrød Byråd rykker byrådsmådet til Havdrup Sognehus mandag den 29. april.

Derfor hæver KLAR Forsyning vandafledningsbidraget

04-04-2019
Investeringer i klimatilpasningsprojekter er blandt andet årsag til, at KLAR Forsyning hæver vandafledningsbidraget.

Hent gratis kompost på MCG

04-04-2019
Lørdag den 13. april er det igen tid til at afholde kompostdag på Miljøcenter Greve.

Super seje dagplejebørn samlede skrald

01-04-2019
De mindste borgere hjalp med at holde Solrød og Havdrup ren


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online