Syrien har ringet – de vil gerne have deres folk hjem

26. november 2018

Krige og konflikter sender mennesker på flugt. Der er ikke noget at sige til, at folk søger ly og læ, når bomberne falder og families hus er forvandlet til perlegrus. Nogle finder beskyttelsen i nærheden, mens andre må søge længere væk. Nogle endda så langt væk hjemmefra som til Solrød.
Nogle politikere er voldsomt begejstrede for de fremmede iblandt os, og jeg skal da heller ikke være den, der afviser, at de feste er venlige og rare mennesker. Men de er her altså på lånt tid.

Krige og konflikter har det i reglen med at dø ud, når den ene part er nedkæmpet. Vi har set det i efterkrigstidens Europa, vi har set det i Mellemøsten, hvor der er indgået fredsaftaler mellem Israel og Egypten og Israel og Jordan. Ingen tror, at parterne elsker hinanden eller så meget som fletter fingre og kysser i mørke kroge. Men parterne har indgået aftaler, og de aftaler respekterer parterne. Og nu ser vi det i Irak og Syrien, hvor Islamisk Stat er nedkæmpet og bortset fra et par lommer hist og her, er de sat fra bestillingen.

Og hvor er så alle de unge stærke mænd med gåpåmod, der skal genopbygge deres ødelagte lande? Nogle af dem er i Solrød, hvor de deltager i integrationsprogrammer og bor i nydelige parcelhuse.'

Hjem med penge på lommen
Faktisk har Folketinget vedtaget, at hver flygtning, der vender hjem, kan gøre det med penge på lommen. Henved 150.000 for en voksen. Det er ikke så tosset, når man tager købekraften i betragtning. Man kan undre sig over, at lokale politikere ikke bruger mere krudt på at oplyse de fremmede om, at de kan vende hjem som holdne mænd.
Syrien har officielt bedt sine borgere komme hjem. Vel er det ikke tillokkende at komme hjem til en bunke grus, men der er store dele af landet, der stort set ikke er berørt af konflikterne.
Tyskland var én stor ruin, da Anden Verdenskrig sluttede. Beboelseshuse, kirker, museer, koncerthuse – alt var smadret. Og hvad gjorde tyskerne? De rensede gammel mørtel af mursten og genopførte bygninger.

I Warszawa var der stort set ikke en eneste hel bygning, da tyskerne havde kapituleret. I dag har polakkerne en enestående smuk hovedstad, og det havde de nok ikke haft, hvis de havde siddet i fjerne lande og deltaget i integrationsprojekter.

Hvem har en plan?
Jeg synes, vi skal se at komme i gang med at få lagt nogle holdbare planer for de fremmedes hjemrejser. I Greve er der rejst forslag om, at der lægges planer for hver enkelt flygtning. Forslaget kommer fra en udvalgsformand fra Venstre. Ideen er god, og vi kan umiddelbart kopiere den.
Selvfølgelig skal vi ikke samle folk sammen i bundter og sende dem med togvogne til deres oprindelseslande. Vi har råd til at opføre os pænt og lægge nogle holdbare planer, som de fremmede også kan se deres fordel i.

Men hjem skal de. De skal hjem og bygge deres lande op, og også få samlet deres familier igen. Alt andet ville være ondt og ufølsomt. Og de fremmede får – udover en pose penge – også en anden værdifuld gave med hjem. Hvis de ellers har kunnet løfte blikket fra de arabiske tv-stationer, har de ved selvsyn kunnet konstatere, at det faktisk er muligt at leve i fred og fordragelighed, selvom naboen benytter sg af en anden kirke eller slet ingen, om naboens datter er kæreste med genboens søn, om nogle er kødspisere og andre helst vil have grøntsager og alt det andet, der er så vigtigt i et frit og åbent demokrati. Det må kunne bruges til noget fornuftigt derhjemme.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online