Nu må det her altså holde helt og aldeles op

19. november 2018


”Det er vigtigt at forstå, at Marrakesh-erklæringen er en politisk, ikke-juridisk bindende erklæring”, understreger integrationsminister Inger Støjberg (V).
Jeg siger nå. Hvis det ikke er en juridisk bindende aftale, hvorfor så alt den ståhej for at skrive under?

Marrakesh-erklæringen er med andre ord det samme som en konvention, der også blot er en hensigtserklæring, som begejstrede politikere har fundet det smukt, empatisk og menneskesynsk at underskrive med den finte, at de involverede – altså forenede folkevalgte fra mange lande – syntes burde implementeres i de enkelte landes lovgivninger.

I Danmark er vidtløftige hensigtserklæringer altid straks blevet flettet ind i en eller anden lov, der til enhver tid giver indbrudstyve, voldskriminelle og andre grimme karle fortrinsret til velfærdsydelser, de ikke har været med til at bygge op. Og med konventionerne i hånd har de sikret sig ret til evigt ophold og endda fået koner og børn hertil.

Hvis jeg havde en stor virksomhed, der fremstiller alt muligt – lige fra stearinlys over konserverede grøntsager til sofistikerede computerdimser, ville jeg da også støtte tanken om at få en masse ukvalificerede mennesker hertil, der kunne holde danske arbejdsløse uden nogle videre kvalifikationer i anklerne, inden de fløj til himmels på krav om mere i løn, længere ferier, kortere arbejdsdage eller betalte frokostpauser.
Så kunne man sidde der bag sit blankpolerede skrivebord og sige njet til det hele, for man vidste jo, at der nok ville komme en eller anden, der ikke stiller høje krav. Med hensyn til de job, som kun højt specialiserede folk kan udføre, så er det ikke noget problem.

Om de er fra Danmark, fra Kina, fra Korea eller fra Indien betyder ikke det mindste.
Er lønnen høj nok, kan de få en opholds- og arbejdstilladelse.
Men nu er et jo ikke så mange af os, der ejer store virksomheder. De fleste af os er ret almindelige mennesker, der med flid og sparsommelighed har kunnet købe et parcelhus i et ikke for dyrt område. Og jeg kender ikke en eneste, der kan se fidusen i at åbne vores grænser for folk fra Afrika.

Man forstår dem jo godt
Jeg forstår godt de unge afrikanske mænd, der er desperate efter at få nogle bedre vilkår. Men det er mere end svært for de unge afrikanere at falde naturligt ind i en europæisk hverdag.

Afrika er et kæmpe kontinent proppet til randen med ufattelige rigdomme i undergrunden og et klima, hvor der kan høstes to-tre måske fire gange om året. Hvis man kommer fra en gudsforladt afkrog, hvorfor søger man så ikke til en mere velstående egn, hvor man så at sige kan gå i et med tapetet, og hvor man forstår, hvorfor tingene er, som de er?
Det er ikke nogen hemmelighed, at mit parti, Dansk Folkeparti advarer mod at skrive
under på Marrakesh-aftalen. De konservative virker heller ikke begejstrede for ideen.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at der er lusk i atmosfæren, når man har så jagetravlt med at skrive under på en erklæring, der ingen juridisk gyldighed har. Eller har den alligevel?

Aftalen indeholder en masse fælles målsætninger om migration, ligebehandling, respekt og den slags. Hvem skal definere målene for yderligere immigration til Europa? Tyskland? Frankrig? Storbritannien? De har vist defineret lidt for meget, ikke sandt?

I frie og demokratiske lande er der en udvidet ligestilling både mellem kønnene og mellem sociale grupper, så guderne må vide, hvad vi skal med en ikke juridisk mindende erklæring om ligestilling? Og så er der den med respekt. Respekt for hvem?
For Europas befolkninger? Det er der vist ikke nogen, der tror, at EU vil stå i spidsen for, vel?

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) mener, den ikke juridiske bindende aftale skal inddæmme og få kontrol med den irregulære migration. Sludder og vrøvl. De enkelte lande er udmærket i stand til at vurdere, hvem de vil have boende, og det behøver de ikke nogen ikke juridisk bindende aftale til at finde ud af.

Brian Mørch
Folketingskandidat
Dansk Folkeparti

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online