Frivilligprisen 2018 trak glædestårer og klapsavler

8. november 2018

Mandagens Frivillighedsaften hylder alle dem, der yder en helt særlig indsats i Solrød Kommune. Ved samme lejlighed blev Frivilligprisen 2018 overrakt i et rørende øjeblik.

Det plejer at være de frivillige, de deler ud af overskud og næstekærlighed, men mandag aften var det hele vendt på hovedet.

Hæder og hyldest skyllende ind over de 80 fremmødte, for i salen sad en stor del af de frivillige kræfter, der hver dag og på hver sin måde gør en kæmpe forskel i Solrød Kommune.

Men denne aften var det altså deres tur til at læne sig tilbage og nyde de pæne ord.

Dem skulle de ikke vente længe på. Allerede i åbningstalen takkede udvalgsformand Ivar Haugaard-Hansen de frivillige for den uvurderlige indsats, de hver især bidrager med året rundt.

”Alle som én fortjener I et dybfølt tak. Tak for den store forskel I gør. Tak for det aftryk I sætter hver eneste dag. Og tak fordi I gør Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo,” sagde Ivar Haugaard-Hansen.

Så var aftenen skudt i gang – for 10. år i træk.


Ni kandidater med hver sin sag

Efter et morsomt trylleshow var det blevet tid til at præsentere de indstillede til Frivilligprisen 2018. Frem mod Frivilligaftenen er det nemlig muligt at indstille kandidater til Frivillighedsprisen, som borgmester Niels Hörup har tradition for at overrække sidst på aftenen. Den mulighed havde mange benyttet sig af, og da gengangerne var lagt sammen, talte listen ni indstillede.

Indstillingerne var en bred vifte af gode og forskellige initiativer. Nogle motiverer og hjælper sygdomsramte til en bedre hverdag. Andre fejer ensomhed af vejen og bringer livskvalitet og glæde med sig. Der er også dem, der får frivilligheden til at slå rødder i lokalsamfundet, og dem, der får de unge håb til at spire. Nogle holder i hånd og giver et nap med, nogle går forrest med en god sag og nogle sørger for, at hverdagen glider let og ubesværet.

Fælles for dem alle er, at de gør en kæmpe forskel for en masse medborgere, og det var derfor også helt på sin plads, at de modtog flotte klapsalver for deres indsats.

Frivilligprisen 2018 går til….

Selvom hver og én havde gjort sig mere en fortjent til Frivilligprisen, så kunne borgmester Niels Hörup sidst på aftenen afsløre årets modtager af Frivilligprisen 2018.

I overrækkelsen sagde Niels Hörup blandt andet:

”Årets prismodtager bliver beskrevet som en kæmpe gave, der giver mulighed for stjernestunder. Årets prismodtager bringer liv, hygge, omsorg, tålmodighed, interesse, humor og varme hænder.” 

”Årets prismodtager skaber fortrolighed og tætte bånd. Årets prismodtager skaber minder, historier og fælles oplevelser.”

Borgmesterens sidste ord lod dog ingen tvivl tilbage om, hvem prismodtageren 2018 var.

”Årets prismodtager gør, at man I samfundet siger: ”Der vil jeg gerne bo, når jeg bliver gammel”.

Anerkendende røster begyndte at sprede sig i rummet, for årets prismodtager blev de frivillige fra Plejecenter Christians Have. Der var både tårer i øjenkrogene og lange kram, så stoltheden var til at få øje på. Glæden rækker dog langt ud over denne aften, fortæller Gert Hansen, der er en af de frivillige: 

”Jeg bliver meget tilfredsstillet af, at man kan være med til at hjælpe andre, og se den taknemmelighed man får tilbage – de søde ord og gensidige smil. Man kan se på dem, at de værdsætter det arbejde, man giver, og de ser frem til, at man kommer. Og så er det da en stor glæde, at man her i aften påskønner den indsats, vi bidrager med,” siger Gert Hansen.

Stort tillykke til de frivillige på Plejecenter Christians Have og tak til alle frivillige, der gør Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Saml affald og tjen 3000 kr. til jeres forening

18-04-2019
Et helt nyt koncept skal sætte fokus på affald i naturen i samarbejde med foreningslivet. Ved at samle affald på udvalgte ruter, kan jeres forening tjene 3000 kr.

International Table Top Day 2019

11-04-2019
International Brætspilsdag på Solrød Bibliotek

Når livet slår knuder

11-04-2019
Videnscafé om terapiformen Draper Sensory Method

Borgere: Her er vores Strandens Hus

11-04-2019
Der var flere ønsker og idéer i spil, da Solrød Kommune havde inviteret borgerne til workshop om, hvad den kommunale del af Strandens Hus konkret skal indeholde.

Kommende lukning af Tværvej og Tværstien

08-04-2019
Der vil den kommende tid være trafikale ændringer på Tværvej og Tværstien i forbindelse med arbejdet med at klimasikre området.

Kom til byrådsmøde i Havdrup Sognehus

08-04-2019
Kom og vær med, når Solrød Byråd rykker byrådsmådet til Havdrup Sognehus mandag den 29. april.

Derfor hæver KLAR Forsyning vandafledningsbidraget

04-04-2019
Investeringer i klimatilpasningsprojekter er blandt andet årsag til, at KLAR Forsyning hæver vandafledningsbidraget.

Hent gratis kompost på MCG

04-04-2019
Lørdag den 13. april er det igen tid til at afholde kompostdag på Miljøcenter Greve.

Super seje dagplejebørn samlede skrald

01-04-2019
De mindste borgere hjalp med at holde Solrød og Havdrup ren


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online