Allehelgen i Jersie Kirke

1. november 2018

De fleste blade er gået af træerne, det er november, og mørket har taget pusten fra lyset. Dermed er scenen sat til allehelgensdag – dagen, hvor vi mindes vores kære afdøde. Dagen falder altid på den første søndag i november, i år den 4., og i Jersie Kirke vil den traditionen tro blive markeret ved en andagt klokken 17:00.

»På allehelgensdag bliver vi tvunget til at acceptere døden og den forskel, den gør for os mennesker. Det er en dag, hvor vi kan mindes den indflydelse de døde har haft på vores liv. Den forskel de har gjort for os, der lever her og nu,« siger sognepræst Christina Inés Wandel.

Sammen med kirkens anden præst, Hanne Elisabeth Schmidt, vil hun stå for andagten. 

»Det bliver en andagt i stilhedens tegn. Kirkegængerne kommer alene for at mindes dem, de har mistet, og derfor rammer vi deres sorg ind med ord og musik,« siger Christina Inés Wandel.Orgel og saxofon

For musikken står organist Jolanta Gottwald og saxofonist Per Hillebrandt Engholm. 

»Kirkemusikken har en større betydning, end vi umiddelbart bilder os ind. Uanset om man er flittig kirkegænger eller nærmest aldrig kommer i kirken, sidder kirkemusikkens særlige tone dybt i os. Det gælder ikke mindst de klassiske salmer, som også her ved allehelgen giver trøst og opmuntring,« siger Christina Inés Wandel. 

Efter andagten bliver der båret levende lys ud på kirkegården. 

»Allehelgensdag er ikke kun de dødes dag. Den er også de levendes dag. For kærligheden overvinder alt. Kærlighed holder aldrig op, heller ikke selv om vi mister dem vi elsker. Det er budskabet denne dag,« siger Christina Inés Wandel.

Tekst og foto Bo Nygaard Larsen

Kilde: Jersie-skensved.dk


Flere artikler

Tirsdagscaféen: Foredrag om etablering af voksenskole i Senegal

09-05-2019
Birte Sandberg kommer og fortæller om det at starte en voksenskole op, dels i en sen alder og dels i Senegal.

Konfirmationer i Solrød sogn

09-05-2019
Her kan du se hvornår Solrøds kirker afholder konfirmationer og hvem der er præst.

Tirsdagscaféen - Sangeftermiddag

06-05-2019
Der er sangeftermiddag i Tirsdagscaféen, tirsdag den 7. maj kl. 14:00 i Solrød Strandkirke.

Kirkecafé hver torsdag morgen i Jersie Sognehus

02-05-2019
Er du til stilhed, salmer og samvær, så er den nye kirkecafé i Jersie Sognehus måske noget for dig. Kirkecafeen finder sted hver torsdag kl. 8:00.

Babysalmesang i Solrød Strandkirke

02-05-2019
Solrød Strandkirke tilbyder "Babysalmesang". Det er et forløb på 10 uger, hvor mødre/fædre kommer en formiddag om ugen i kirkerummet, og under ledelse af kirkesanger Svafa Thorhallsdottir leger og synger enkle salmer og sange med babyerne.

Kom til drop in-dåb i Solrød Strandkirke

29-04-2019
Blev du ikke døbt som spæd, men har lyst til at blive det nu? Er du voksen og har svært ved at ringe til kordegnen i din lokale kirke og bede om at blive døbt i forbindelse med en søndagsgudstjeneste? Så er der hjælp at hente i Solrød Strandkirke, hvor Greve-Solrød Provsti inviterer til drop in-dåb grundlovsdag, onsdag den 5. juni kl. 16-20.

KigInd med foredrag om Jens Rosendal

25-04-2019
Han er her, der og i Højskolesangbogen. Navnet er Jens Rosendal - tidligere lærer og skoleinspektør på Jersie Skole - og en af vor tids største sangskrivere.

Aftensgudstjeneste ved Leif Ellerbek

25-04-2019
Tirsdag den 30. april er der aftensgudstjeneste kl. 19:30 i Solrød Kirke ved Leif Ellerbek.

Bibelen og dig

22-04-2019
Kom og vær med til at tale om tekster fra Bibelen. Det er onsdag den 24. april kl. 19-21, og præsterne Charlotte Gravesen og Carsten Mølgaard Hansen deltager hver gang, og hvis der kommer mange, deles deltagerne i to hold med hver sin præst.

2. påskedag ved Leif Ellerbek

18-04-2019
2. påskedag kan børn og voksne gennemleve hele påskens drama i Solrød Strandkirke.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online