Rør blot ikke ved min gamle jul

29. oktober 2018

Den forbudte steg

Teknisk set er november slet ikke vinter, selv om det ret tit føles sådan. November er den sidste efterårsmåned, men november er også vidnesbyrdet på, at vinteren banker på. Det kan være hundekoldt, det er ikke for ingenting, vi taler om novemberstorme, sne og nattefrost er ikke usædvanligt, og som en betinget refleks er postkassen halv- eller helfyldt med kataloger, hvor det hele er tænk Dem bare – under indkøbspris.

De fleste af os bliver irriterede over al den jul længe før, det bliver jul. Jeg gider faktisk heller ikke forholde mig til æbleskiver, klejner eller gavebudgetter så længe før, det er aktuelt. Men hvem ved, om vi overhovedet kan holde fast i vores jul og alle traditionerne.

Kan I huske boligafdelingen i Nordsjælland, hvor det traditionelle juletræ blev forbudt? Muslimske beboere brugte demokratiet til at demonstrere, hvad de mente om deres værtsfolks traditioner. Så vist jeg husker, måtte et bestyrelsesmedlem i hast flytte væk fa området. Hendes forbrydelse var, at hun havde talt højt om, hvad hun mente om forbuddet mod juletræet.
Kan I også huske, at Ikea droppede julefrokosten for personale for ikke at støde ansatte med rod i en fremmed kultur.
For kort tid siden rendte jeg på en gammel bekendt, jeg ikke havde set i meget lang tid, så der blev udvekslet komprimerede opdateringer om nuværende job, ægteskabelig status, antal børn, deres alder og den slags. Jeg nævnte, at jeg sidste år var blevet valgt til byrådet, og at jeg også er kandidat til Folketinget.

Den forbudte steg
Min gamle bekendte har ambitioner om alt andet end politik, men han sidder dog i bestyrelsen i den institution, et af hans børn går i, og han havde noget af en historie at fortælle.

De skulle være julefest i børnehaven, og forældrene skulle alle lave en ret og tage med. Min bekendt tænkte, at noget af det mest julede, man kan forestille sig, når det ikke lige er juleaften med and og gås på bordet, er da ribbensteg med rødkål, så han stegte en forsvarlig steg, så der ville være nok til alle.

Stegen kom med hjem igen, for institutionslederen nægtede den adgang til bordet.
Min bekendt blev oplyst om, at svinekød ikke er velset i en dansk børneinstitution, hvor langt hovedparten af børnene er danske. Lederen blev bakket op af et par pædagoger og vistnok en forælder med sæde i bestyrelsen. Min bekendt mener, det hele handler om, at der er et par muslimer i forældrebestyrelsen.
Mens vi stod der og luftede vore forargelse over den forbudte ribbenssteg fortale han en anden historie fra fornuftens overdrev. Nemlig om ham, der til en grillaften for lidt

større børn og deres forældre ikke måtte lægge røde pølser på grillen. De kunne stød nogen.
Vi kan grine, vi kan rulle med øjnene og vi kan stampe i jorden. Hvis vi ikke passer på og udviser rettidig omhu, kan vi risikere, at vores børn og børnebørn må fejre jul bag låste døre og nedrullede gardiner – hvis de da tør holde jul.
Se i det lys vil jeg byde julekataloger, plastikjuletræer og julemænd i indkøbscentre velkomne, og jeg vil lade være med at brokke mig for meget, når jeg bliver slæbt med ud for at købe julegaver, og ikke om den onde selv er efter mig, vil jeg lade mig irritere af jinglebells og Søren Banjomus.

Glædelig forjul og glem ikke at nyde forberedelserne til vores vigtigste religiøse fejring.

Brian Mørch
Byrådsmedlem Dansk Folkeparti.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online