Hvad skal du strikke? Vælg det helt rigtige garn

27. oktober 2018


Alle typer garn har deres helt egne forskellige naturlige egenskaber. Det er vigtigt, at man kender til disse, inden man beslutter sig for, hvad for noget garn, man skal bruge til sit næste strikkeprojekt. Læs med her så du er sikker på, at du får den rigtige kvalitet til det, du ønsker at strikke. Eksempelvis kan du bruge drops garn, der er populært blandt mange.

Trøjer, strømper, overtøj eller noget helt fjerde?
Herunder kan du finde eksempler på strikkeprojekter og blive klogere på, hvilken type garn, du bør bruge til det.

  • Strømper: Garnet skal være slidstærkt og skal kunne vaskes i maskinen. Vælg med fordel superwash behandlet strømpegarn af uld.
  • Bluse til pænt brug: Mange ønsker, at sådanne trøjer skal være lette og bløde. Derfor bør du vælge noget garn med fine fibre, som er spundet løst sammen. Du kan vælge uld, alpaca, silke eller blandingsgarn af disse tre.
  • Sommertoppe: Her er fine, langfibrede, slidstærke bomuldsgarner eller blandingsgarner at foretrække.
  • Ponchos, sjaler og tørklæder: Da disse gerne skal være bløde, bør du vælge garn af fin, langhåret kvalitet med løse fibre. Her er uld, bomuld eller alpaca eller blandingsgarn af disse at foretrække.
  • Babytøj: Vælg det blødeste garn, der samtidig er garanteret kløfrit. For at gøre det hele lidt nemmere for dig selv, bør du sørge for, at det kan vaskes i maskinen.
  • Sweaters, huer og vanter til aktivt brug: Her skal fibrene kunne tåle at, man bliver varm, og de skal selvfølgelig også kunne vaskes. Vælg en god og holdbar kvalitet, som er slidstærk, fast spundet og superwash behandlet.

Lige meget hvilket projekt du ønsker at starte, så kan du finde billigt drops garn på nettet, så du hurtigt kan komme i gang.

Vælg bæredygtigt garn
Når du strikker tøj, er der mange fordele ved at købe bæredygtigt garn. Du skåner både miljø og sundhed, hvis du strikker eller hækler med bæredygtigt garn. Økologisk garn er godt for miljøet, og samtidig er det mildt mod huden, hvilket er en fordel for både børn og voksne. Døjer du med følsom hud, er det særlig relevant at anvende en økologisk garnkvalitet.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online