Hvad bilder de sig egentlig ind?

22. oktober 2018

Man hiver sig i de grånende lokker, når man ser, hvad folkevalgte hist og her mener, de kan slippe afsted med


Senest en københavnsk borgmester fra den yderste venstrefløj, hvor man jo elles kommer hinanden ved og er mere solidariske end alle andre. Sidste år måtte en anden borgmester skynde sig væk. Også en fra den solidariske venstrefløj. Plat, ragen til sig og udnyttelse af et magtfuldt embede er etiketter, der kan sættes på dem begge to. Og hende, der måtte trække sig sidste år, havde alle ellers alle fordele. Hun var etnisk, en lille smuk spirrevip og havde mavet sg frem og sad på en yderst magtfuld position, hvorfra hun kunne dømme levende og døde.

Ham, der lige er forsvundet ud i tågerne, brugte en hulens masse penge på at indrette sit kontor. Jow jow, jeg ved godt, at kontorinventar er dyrere, end man sådan lige skulle tro. Men alligevel. Langt over 100.000 kroner.

Hvad enten det drejer sig om folkevalgte eller ansatte, så skal deres arbejdsplads indrettes, så de sidder ordentligt. Med andre ord, så skal rammerne være i orden.

Men skatteyderne behøver jo ikke betale for dyre navne indenfor design og kunsthåndværk.
Og fiflen md cv’et. Jamen du milde, hvor dum kan man være? Nu til dags, hvor det kun kræver et par museklik at grave et cv frem, er det ualmindeligt tåbeligt at overdrive eller direkte lyve. Der er altid en eller anden, der kender sagens rette sammenhæng.

Det mosgrønne badeværelse
Jeg kan huske, at mine forældre og de andre voksne snakkede om mosgrønne badeværelser. Dengang forstod jeg jo ikke, hvad der blev refereret til, og jeg fik det indtryk, at mosgrønne badeværelser var så slemme, at Den Onde selv end ikke ville benytte sig at en monstrøsitet af den kaliber.

Senere fandt jeg ud af, at det handlede om bestikkelse og den slags med en socialdemokratisk borgmester i den ene hovedrolle og en storentreprenør, der stod for en stor del af kommunens anlægsarbejde, i den anden.

Eller hvad med sagen fra Farum, hvor der ikke var nogen smalle steder – kun en tom kasse.
Man må jo tage sig til hovedet og spørge, hvad i alverden de har tænkt på. Man siger godt nok, at magt korrumperer, men der er jo en væsentlig forskel på en kejser og en folkevalgt i en dansk kommune.

Vi har jo alle stået der midt i en valgkamp og erklæret, at vores første prioritet til alle tider vil være borgerne. Det har dem, der er blevet skammeligt bortvist – eller har skyndt sig væk - også, og jeg er sikker på, at de har ment det oprigtigt.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der er gået galt, så de pågældende har overtrådt grænsen for, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Selvfølgelig skal en borgmester eller en anden folkevalgt kunne lade sig byde på en kop kaffe, et glas koldt at drikke på en varm sommerdag eller lignende, og heldigvis er der næsten altid en gensidig forståelse for ret og rimelighed Heldigvis har vi ikke haft den slags skandaler her i Solrød. Vi har end ikke været i nærheden af noget kritisabelt. Og gudskelov for det.

Brian Mørch
Byrådsmedlem og Folketingskandidat.
Dansk Folkeparti.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online