Politiet spotter børn i mistrivsel med nyt it-værktøj

11. oktober 2018

Et nyt IT-værktøj skal hjælpe Midt- og Vestsjællands Politi med at identificere udsatte børn tidligere, så deres vilkår kan forbedres.

Husspektakler, trusler eller vold. Disse sager vil hejse et rødt flag i politiets nye it-værktøj, Socialsøg, som netop nu tages i brug hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

"For nyligt havde vi en sag, hvor beredskabet blev sendt ud til et husspektakel, og hvor der havde været udøvet vold mellem forældrene. Via det nye system, Socialsøg, blev vi opmærksomme på sagen, og vi kunne se, at der bor en teenager i det pågældende hjem,” siger projektansvarlig for Socialsøg i Midt- og Vestsjællands Politi Kristina Rytter. 

Sager som denne er et klokkeklart eksempel på, hvordan Socialsøg kan hjælpe udsatte børn, der kan være i mistrivsel i hjemmet. 

”Vi kan ikke vide med sikkerhed, at pågældende teenager er i mistrivsel, men vi kan fortælle kommunen om vores bekymring for vedkommende, og så er det op til kommunen at reagere,” siger Kristina Rytter. 


Sådan virker det 
Det fungerer altså sådan, at udvalgte oplysninger fra politiets systemer trækkes ud, så politiets nøgleperson for Socialsøg kan sammenholde oplysningerne med lignende sager. Politiet kan på den måde samarbejde med kommunen, så sager om blandt andet husspektakler, misbrug af alkohol og stoffer samt trusler bliver samlet og videregivet til socialforvaltningen.

Grundtanken med Socialsøg er, at hvis myndighederne griber ind tidligere, så får kommunerne mulighed for at gribe hurtigere ind med den rette støtte og hjælp, så færre børn lever i mistrivsel.

”Det her værktøj kan komme til at gøre en kæmpe forskel for udsatte familier i vores politikreds, og det er et klokkeklart eksempel på, hvordan et it-værktøj systematiserer politiets oplysninger, så vi kan bringe denne vigtige viden videre. Oplysningerne kan sammen med kommunens anden viden skabe et helhedsindtryk af familiernes udfordringer, og sådan kan vi spotte børnene hurtigere,” siger Kristina Rytter. 

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man set hos andre politikredse, at værktøjet har givet rigtig gode resultater, og håbet er, at det også her i kredsen kan hjælpe utrolig mange børn.

Projektet startede for alvor op i Midt- og Vestsjællands Politi i starten af oktober, og der har allerede været sager, som har givet anledning til underretninger til kommunen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Ulovligt ophold – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

18-04-2019
Kl. 17:30 bemærkede en patrulje, der kørte i sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen, en lastbil med sættevogn, som kørte foran patruljen. Lastbilen blev eskorteret til Karlslunde Rasteplads med henblik på rutinemæssigt at blive kontrolleret.

Færdselsuheld på knallert – Havdrupvej, Lille-Skensved

15-04-2019
Kl. 11:47 kørte en 47-årig mand fra Lille-Skensved ad Havdrupvej mod nord, da han ramte en sten på vejen og væltede på sin knallert.

Kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

15-04-2019
Kl 22:53 standsede en patrulje en sort varebil på Køge Bugt Motorvejen med to personer i. Varebilen blev ført af en 32-årig mand fra København.

Grundlovsforhør – Lov om euforiserende stoffer – Greve Midtby Center

15-04-2019
Kl. 18:30 var civilklædt politipersonale fra specialpatruljen kørt til Greve Midtby Center, idet politiet i den senere tid havde modtaget klager over utilpassede unge og mulig narkohandel i området.

Mistænkeligt forhold – Københavnsvej/Holmehusvej, Solrød Strand

11-04-2019
Kl. 21:44 fik politiet anmeldelse fra to piger på 14-15 år om, at de havde haft en besynderlig oplevelse under en løbetur. Pigerne løb ad Københavnsvej i retning mod Solrød, da de bemærkede en varebil, der holdt i vejkanten længere fremme.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

11-04-2019
Kl. 07:20 bemærkede en patrulje under kørsel ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Køge, at en personbil uden nummerplader kørte på motorvejen i samme retning.

Tyveri fra personbil – Solrød

08-04-2019
Kl. 08:24 ringede en 54-årig mand fra Gyvelvej i Solrød, da der i løbet af natten havde været indbrud i hans bil. Fra køretøjet havde tyvene udvalgt sig airbags og det indbyggede musikanlæg.

Hoppende mand på togskinnerne – Solrød Station

08-04-2019
Kl 06:53 fik politiet en anmeldelse om, at en mand gentagende gange hoppede ned fra perronen på Solrød Station, lagde sig på sporene og hoppede op igen.

Kørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen – Solrød Strand

08-04-2019
Kl. 23:25 stoppede politiet en personbil, som blev ført af en 18-årig mand, som ikke var identisk med den registrerede ejer af bilen. Den 18-årig var frakendt førerretten og politiet mistænkte, at han var påvirket af euforiserende stoffer, da patruljebilens narkometer gav udslag.

Cyklist påkørt af bil i rundkørsel – Karlstrup Strandvej/Cementvej, Solrød Strand

08-04-2019
Kl. 10:46 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i rundkørslen Karlstrup Strandvej/Cementvej.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online