Lad os sprede væksten

8. oktober 2018

Mere vækst i Havdrup og Landsbyerne


Så I boligprogrammet Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed i sidste uge? Et ungt par med to småbørn ledte efter et nyt hjem, hvor de små kunne komme ud og lege i deres egen have.
De var godt klare over, at budgettet ikke rakte til en palævilla på Frederiksberg – heller ikke i Valby eller Rødovre. Mægleren tog dem med til Solrød Strand, hvor de så på et parcelhus. De blev ret så begejstret for vores område, og selvom det fremviste hus ikke blev familiens nye bolig, så endte det alligevel – ikke med en Lilly-model men med et hus i Solrød, for her gik økonomi og beliggenhed op med følelsen af at være hjemme.
Der er mange gode grunde til, at så mange vil vælge Solrød. Vi har meget at byde på. En veldrevet kommune, rimelige forhold i institutionerne og skolerne – selv om der selvfølgelig er plads til forbedringer.

Mere vækst i Havdrup og Landsbyerne
I Solrød har vi jo næsten det hele, og det er godt på mange områder. Men hvorfor ikke skabe mulighed for mere vækst i Havdrup og Landsbyerne. Jeg er sikker på, at også disse områder vil være attraktive for nye borgere, der måske ikke lige har fem millioner kroner at købe et parcelhus for.
Jeg har været inde på det tidligere. Kunststofbane i Havdrup. Det er fantastisk, at der er en i Solrød, og det kan vi takke private kræfter for, men mon ikke, der kan skrabes lidt penge ud af budgettet, så der også snart kan komme en i Havdrup.
Nej, nej nej. Jeg ved selvfølgelig godt, at tilflyttere ikke vælger deres bolig efter, om der er en kunststofbane. Men lagt oven i andre gode faciliteter, kan Havdrup og Landsbyerne måske gå hen og blive aldeles attraktive. Og hvorfor ikke? Af mange forskellige årsager valgte vi Solrød, da vi for snart en del år siden kastede os ud i huskøb, og det har vi ikke fortrudt.

De ældre igen igen
Jeg håber ikke, jeg udløser gabereflekser, når jeg igen igen påpeger, at der er en gruppe ældre, vi skal være opmærksomme på. Nemlig de ensomme. Når man er kommet godt og grundigt op i alderen, oplever man, at ægtefæller, søskende og venner falder fra. Og det er altså noget af en trist affære at være ladt tilbage i livet, der ikke længere har det samme at byde på.
Jeg mener selvfølgelig ikke, at vi skal indlede en klapjagt på enker og enkemænd og give os til at gøre kunster for at underholde dem.
Nogle gange er det ikke så meget, der skal til, for det kan mange gange være nok bare at fortælle om de tilbud, kommune og foreninger stiller til rådighed.

Aktivitetscentret er helt fantastisk, men det skal jo nok hjælpe dem, der ikke rigtigt kan komme ud af deres sorg, mismod og ensomhed. Om det ligefrem skal være kommunen, der opsøger de ældre, skal jeg ikke kunne sige. Frivillige i foreningerne er da også en mulighed. Men noget skal vi da sørge for bliver gjort for den lille gruppe af borgere, der har det svært.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online