Måske bliver det bedre næste år

1. oktober 2018


For pokker da, hvor er det ærgerligt, at det ikke lykkedes i det mindste at bibeholde klippekortordningen, som den var. Men hvad stiller man op, når et overvældende flertal hellere vil bruge penge på så meget andet?
Klippekortordningen er ret genial, og jeg synes det er betænkeligt, at kommunen ved tidligere lejligheder lod være med at bruge de penge, som staten kvit og frit gerne ville bidrage med.
Byrådet har indgået en budgetaftale for 2019, og i den er der mange gode ting. Blandt andet Dansk Folkepartis forslag om, at ældre og svage borgere skal kunne få gjort rent hver anden uge i stedet for hver tredje.

Godt med mere rengøring
Det gør mig glad, at vi fik overbevist de andre partier om, at det er en god ide, for nok render ældre og svage ikke så meget rundt og skaber rod og den slags, men nullermænd kommer hurtigere, end man skulle tro.
Jeg har kørekort til støvsuger hjemme på matriklen, og jeg korser mig over, hvor hurtigt krummer, støv og nullermænd hober sig op i krogene. Nå ja, vi er jo en familie med et par aktive børn her i huset, men alligevel.
Kommunens kerneområder er børn og ældre, og det kunne lige mangle, at vi ikke behandler vores ældre ordentligt. Det synes jeg bestemt, at vi gør, men vis mig et område, der ikke kunne trænge til et løft.

Lad mig skynde mig at pointere, at jeg synes, vi har en super kommune, der bliver drevet kompetent og klogt. Men der er god brug for et løft her og lidt støtte der, og det er lige netop det, jeg holder fast i.

Der er jo så meget
Jeg forstår da godt, at der er så meget, der trækker i politikere fra de forskellige partier. Sådan må det nødvendigvis være, og sådan skal det da også være i et demokratisk samfund, hvor vi godt ved, at vi er forskellige og har forskellige værdier og prioriteter.

Nu kunne jeg godt kaste mig ud i tirader om, at vi alle sammen – forhåbentlig – en dag bliver ældre og kan få brug for en hjælpende hånd fra det samfund, vi har betalt mange penge til gennem et langt liv. Men det gør jeg ikke. Jeg gør det ikke af den simple grund, at selv om jeg er vild med demokrati, så er jeg en arg modstander af millimeterdemokrati.

Det handler jo ikke om, hvor mange penge, vi gennem et arbejdsliv lægger i de offentlige kasser men om, hvad der i en given situation er behov for. Der er jo ingen, der beder om kommunal rengøring, et gipsben eller en rollator, hvis der ikke er behov for det. Og er der et behov, skal vi som nærmiljø gøre hvad vi kan for at mildne og
lindre.
I det lys synes jeg, det er trist, at flertallet i byrådet valgte at skære ned på klippekortordningen. Men lad os nu se. Måske er der nogle, der ændrer mening, inden vi skal i gang med budgettet for 2020.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online