Lidt har også ret

24. september 2018

Hold da op, hvor har den seneste tid været hektisk

Vi skal have forhandlet et budget på plads, og vi har spillet første halvleg og holder lige en kort pause, inden anden halvleg, hvor alt skal være fint og færdigt.

Dansk Folkeparti har én ud af 19 pladser, så selvfølgelig kan vi ikke få alle vores ønsker opfyldt. Det havde jeg heller ikke regnet med, men alt tyder på, at nogle få af vores mærkesager falder ud til vores fordel. Altså ikke min eller mit partis men de vælgeres, der besluttede at sætte et kryds ud for enten mit navn, min medkandidats eller partiets.

Der er bestemt plads til forbedringer, og det er positivt, at det ser ud som om, at pensionister, der er visiteret til rengøring, fremover kan få lidt mere, så der bliver gjort rent hver anden uge i stedet for her tredje.

Nix pille
Og så er der klippekortordningen, hvor ældre svage borgere kan få en ekstra håndsrækning til at komme til læge, til fodterapeut eller i banken. Stod det til mig, skulle de ældre have alle de klippekort, de kan overkomme at bruge, men det står jo ikke til mig alene.

Mit forslag er, at klippekortordningen som et minimum skal fortsætte som i dag. Jeg kan godt forstå princippet med at hugge et par hæle og klippe nogle tæer for at få en ligning til at gå op. Men det svarer jo til at sidde ved spisebordet med at puslespil med 5.000 brikker. Mon ikke vi allesammen har haft lyst til at gribe saksen og klippe brikkerne til, så de passer? Men det er jo ikke holdbart.

Selvfølgelig kan man forringe forholdene for kommunens ældre. Men vi skal også kunne se os selv i spejlet bagefter. Nutidens ældre er født før eller under besættelsen.
Dem, der er født i 30’erne, blev født ind i et samfund, hvor der var mangel på alt. Børskrakket i New York i 1929 fik også indflydelse på løn og priser i Danmark.

Og dem, der blev født under besættelsen oplevede fra Dag 1 rationering og varemangel, dårlige boligforhold, trist skolegang og ringe fremtidsmuligheder. Og alligevel – da nåede skelsår og – alder – gik de på arbejde, arbejdede hårdt for at skaffe næste generation bedre vilkår. Hvis ikke de skal have gode forhold, så ved jeg ikke, hvem der skal.

Hvis det lykkes at få set på skoleområdet, vil jeg være godt tilfreds. Og her er der også et lyspunkt, for ved første behandlingen af budgettet var der enighed om der lægges en plan, så alle skoler får opdateret deres møbler inden for en overskuelig fremtid. Jeg mener også, der skal fokuseres på at få skabt bedre trivsel. En antimobnings-kampagne vil nok også være en god ting.
Men lad os nu se, hvor vi lander.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online