Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17. september 2018

Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.

Men trætheden næste dag opvejes til fulde at en læseoplevelse, hvor man virkelig er til stede i personernes liv og føler man tager del i de utroligt spændende begivenheder.

Det sidste barn er en krimi, der foregår i sydstaterne i nutidens USA. Vi følger den 13-årige dreng Johnny Merrimon, hvis tvillingesøster er forsvundet og politimanden Clyde Lafayette Hunt.

Kriminalassistent Hunt, der i sin tid blev sat til at opklare sagen om Johnnys søster, kan ikke slippe sagen, og tanken om den forsvundne pige og hendes sønderknuste familie nager ham dag og nat.


Johnny vil ikke opgive håbet om at finde sin søster og har startet sin egen efterforskning. Samtidig er han udfordret på hjemmefronten. Hans far forlod familien kort tid efter søsterens forsvinden

Moderen har en ny kæreste som banker hende og har gjort hende afhængig af piller. Han bedste og eneste ven er den handicappede søn af den lokale politimand, Jack som også hjælper ham med efterforskningen. Beskrivelsen af de 2 drenges venskab er hjertegribende.

Politimanden holder et beskyttende og vågent øje med Johnny og forsøger at få ham til at stoppe sin farefulde efterforskning. Da endnu en ung pige pludselig forsvinder, står det hurtigt klart, at Johnnys selvbestaltede eftersøgning gennem det forgangne år har givet ham en viden, som end ikke politiet har.

Jeg troede flere gange jeg havde regnet plottet ud, men hver gang fik handlingen en ny overraskende drejning og vi introduceres til nye personer som tilføjer handlingen nye twist.

Bl.a. møder vi den sorte mand Freemantle, som er letteret retarderet. Han har siddet i fængsel for vold og flakker nu forvirret rundt i skovene med en stor sort boks på slæb. Han er en oplagt mistænkt til mordene, men intet er som det ser ud til og der er hændelser i både hans og Johnnys fortid, som fletter deres skæbner sammen.

Alle disse triste skæbner krydser hinanden og til sidst i bogen bindes en sløjfe på historien, der viser os at alle personerne har en eller anden del i tvillingesøsterens forsvinden.

Bogen er fantastisk spændende, sproget er smukt og flydende, personerne er beskrevet på hjertegribende men realistisk måde, plottet er vildt spændende og en varm tung og trist sydstatsstemning emmer ud af den.

Findes også som e-bog på e-Reolen

Af Pia Jepsen, Solrød Bibliotek


Flere artikler

Borgermøde om Ring 5 Syd

20-05-2019
Tirsdag den 28. maj kl. 19:00 i Jersie Forsamlingshus

Gadeidrættens dag i Solrød

20-05-2019
Her kan du læse mere om gadeidrættens dag i Solrød, som finder sted d. 25. maj ved Solrød Gl. Skole.

Børnevalg 2019

20-05-2019
Bliver det et "Nej til numsekløe" eller "Ja til superkræfter"? Du kan stemme på din favorit på biblioteket.

Konservative i Solrød omdeler i disse dage valgavisen

20-05-2019
I valgavisen kan du f.eks. læse om alle kandidaterne, mærkesagerne osv.

Informationforedrag i Køge om helbredelse ad naturlig vej gennem Bruno Grönings lære – en byggesten i fremtidens lægevidenskab

20-05-2019
I Køge, Ravnsborghallen, Ravnsborgvej 3, holdes der tirsdag den 28. maj 2019, kl. 19 et informationsforedrag om helbredelse ad naturlig vej gennem Bruno Grönings lære.

10Solrød deler ud af fællesskabet

16-05-2019
Eleverne vil omsætte deres inspiration og gode tanker til praksis.

Få hjælp til lektierne med UngSolrød

16-05-2019
UngSolrød åbner nu op for vores egen lektiecafé, hvor du kan få hjælp med alt fra matematik, dansk, engelsk og meget mere.

Stadig ledige pladser på HF

16-05-2019
Overvejer du en 2-årig HF på Solrød Gymnasium? Og ved du ikke helt, hvad det er? Så ring på 56 18 40 00 og aftal et besøg ud fra dine personlige behov. Måske kan du starte allerede til sommer.

Socialdemokratiet i Solrød og Astrid Krag inviterede Solrøds børn til at give deres besyv til valgkampen

16-05-2019
Der summede af liv og aktivitet, da Socialdemokratiet i Solrød og Astrid Krag inviterede Solrøds børn til at give deres besyv med i den valgkamp, vi står midt i. Tirsdag eftermiddag ved Solrød Idræts Center stod Astrid Krag klar med en stor stak gamle valgplakater og en ordentlig bunke sprittuscher. Opfordringen til børnene, der kom forbi var klar: fortæl Astrid Krag, hvad I mener der er vigtigst at hun som politiker arbejder for.

Kom til opstartsmøde for nye iværksættere og mød Irene

16-05-2019
Drømmer du om at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men har du svært ved at tage springet, måske fordi du har en ide om, at alt skal være forberedt til perfektion? Eller ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du deltage i et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også 34 årige Irene Schøller, der på under et halvt år har fået otte kunder.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online