Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13. september 2018

Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

”Solrød Kommune er en kommune i vækst, og der er god grund til optimisme. Vi er beriget med en veluddannet og erhvervsaktiv befolkningsgruppe, og det betyder, at vi fortsat har en af landets laveste ledigheder på 2,2 procent. Samtidig kan vi glæde os over, at rigtige mange – især børnefamilier – har ønsket at flytte til vores to nye boligområder i Havdrup Vest og Trylleskov Strand. Det sikrer både kommunen flere skatteindtægter og en mere robust befolkningssammensætning. Vigtigst af alt, så har vi i byrådet lagt en ansvarlig økonomisk linje, der har betydet, at vi har orden i økonomien, og det giver os plads til at investere. Men vækst betyder også, at man skal holde hænderne fast på rattet, så udgifterne ikke løber løbsk” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Helt konkret så bibeholder vi vores nuværende serviceniveau på alle områder og sikrer tryghed, sundhed og værdighed i alle aldre. Vi sætter en hel del flere penge af til fx at få passet børn og sikre, at vi tager os godt af den stigende gruppe af ældre, som har brug for omsorg og pleje. Samtidig sætter vi penge af til et større kvalitetsløft på dagtilbudsområdet, hvor vi bl.a. vil sikre en højere andel af uddannede pædagoger.”


Ud over de ekstra penge, der er sat af til at opretholde serviceniveauet, så er der i budgetforslaget også sat penge af til en omfattende renovering af Havdrup Skole, samt et kvalitetsløft af skolernes inventar. Samtidig bliver der brugt ca. 34 mio. kr. på at udvide flere af kommunens daginstitutioner, så der er plads til alle de nye børn.

”Også vores kultur- og idrætsliv er der økonomi til at prioritere. Der er i budgetforslaget fx sat penge af til flere idrætsfaciliteter ved Solrød Idrætscenter, og samtidig arbejder vi videre med idéen om at omdanne Solrød Bibliotek til et kombineret bibliotek og kulturhus med fleksible rammer for både fællesskabet og den enkelte,” siger Niels Hörup, som også fremhæver en helt ny pulje til faciliteter på stranden i 2020.

I budgetforslaget lægges der op til at fastholde både skatteprocenten, grundskyldspromillen og forsat ingen dækningsafgift, hvilket er en forudsætning for det fremlagte budget.

Hele budgetforslag 2019-2022 kan læses på www.solrod.dk 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Saml affald og tjen 3000 kr. til jeres forening

18-04-2019
Et helt nyt koncept skal sætte fokus på affald i naturen i samarbejde med foreningslivet. Ved at samle affald på udvalgte ruter, kan jeres forening tjene 3000 kr.

International Table Top Day 2019

11-04-2019
International Brætspilsdag på Solrød Bibliotek

Når livet slår knuder

11-04-2019
Videnscafé om terapiformen Draper Sensory Method

Borgere: Her er vores Strandens Hus

11-04-2019
Der var flere ønsker og idéer i spil, da Solrød Kommune havde inviteret borgerne til workshop om, hvad den kommunale del af Strandens Hus konkret skal indeholde.

Kommende lukning af Tværvej og Tværstien

08-04-2019
Der vil den kommende tid være trafikale ændringer på Tværvej og Tværstien i forbindelse med arbejdet med at klimasikre området.

Kom til byrådsmøde i Havdrup Sognehus

08-04-2019
Kom og vær med, når Solrød Byråd rykker byrådsmådet til Havdrup Sognehus mandag den 29. april.

Derfor hæver KLAR Forsyning vandafledningsbidraget

04-04-2019
Investeringer i klimatilpasningsprojekter er blandt andet årsag til, at KLAR Forsyning hæver vandafledningsbidraget.

Hent gratis kompost på MCG

04-04-2019
Lørdag den 13. april er det igen tid til at afholde kompostdag på Miljøcenter Greve.

Super seje dagplejebørn samlede skrald

01-04-2019
De mindste borgere hjalp med at holde Solrød og Havdrup ren


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online