Forfatteraften på Solrød Bibliotek

10. september 2018

Mandag den 1. oktober besøger forfatter Signe Langtved Pallisgaard Solrød Bibliotek for at tale om sin nye roman "Alle de liv" - en roman om liv og død.

Efter den anmelderroste debut ” Et andet sted” fra 2014 følger Pallisgaard op med en lige så inderlig og intens fortælling i romanen ”Alle de liv”.


Denne gang er afsættet dog virkelighed, idet Palligaard har spundet sin fiktion over det sørgelige faktum, at hendes nære veninde siden barndommen har haft den dødelige diagnose ALS og formentlig kun har få år tilbage at leve i.


I dagbogsromanen, som Emilie skriver fra deres fælles road trip i USA, følger vi Emilie, der er forfatter, og hendes veninde Solveig, der har fået konstateret ALS. 


Første dagbogsnote er således skrevet i San Francisco, og her ridses bogens præmis op, da Solveig siger til Emilie: ”Ved du, hvad det værste er ved at skulle herfra? Det værste er, at jeg ikke ved, hvad der ville være sket. Hvordan resten af mit liv ville være blevet. Drengene, hvad med dem – hvordan bliver deres liv? Du er forfatter. Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker.”


Herefter flettes brudstykker af Solveigs liv ind som henholdsvis 45-årig, 48-årig, 52-årig og så videre op til 100 år. Alle de liv Solveig kunne have haft.


Rejsen er dog den bærende historie, og her får læseren ikke bare et blik ind i det at leve med en dødelig sygdom, men også i de konflikter, der trods sygdommen alligevel eksisterer mellem veninderne. En stor del af dramaet ligger netop i de ambivalente følelser, der opstår i spændingsfeltet mellem sygdom og almindeligt liv.


Signe Langtved Pallisgaard fortæller medrivende om sin roman og om at skrive den i foredraget på Solrød Bibliotek mandag d. 1. oktober kl. 19. En stærk historie om kærlighed, livsvilje, venskab og sorg.


Som sædvanligt kan du læse mere og købe billet på solbib.dk


Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Solrød Gymnastikforenings parkourhold deltager i Gadeidrættens Dag

18-04-2019
Kom og vær med til at fejre Gadeidrættens Dag på Solrød gl. Skole d. 25 Maj fra kl. 11:00 til 16:00. Gadeidrættens Dag er dagen hvor alle er velkomne og alle på frivillig vis får lov at udfolde sig selv bevæge med friske mennesker.

Klima og den globale opvarmning: Hvad observationer og modeller fortæller os

18-04-2019
Hvad laver en klimaforsker i DMI? Seniorforsker og Phd Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers spændende job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering.

Personligt brev fra SG-lærer til tidligere elever efter Gammel-elev-fest

15-04-2019
Det er altid spændende at møde gamle bekendte og få fulgt op på, hvordan det går dem i deres liv. Når det så sker på den sidste fredag i marts, hvor SG holder Gammel G-fest, så drejer det sig for mig som underviser om bekendte, der også er mine tidligere elever.

Mette F. står fast

15-04-2019
Udlændingepolitikken er fast og Mette Frederiksen rykker sig ikke i en lempeligere retning. Det har hun slået fast utallige gange.

Naser Khader møder Solrøds borgere

15-04-2019
Den 25. april kl. 19:30 gæster Naser Khader Solrød Rådhus. Med ti år som konservativ politiker, vil Naser fortælle om, hvordan han oplever Danmark i verden og verden i Danmark.

Det’Maleren er Årets Maler - igen

15-04-2019
Vinderen af den fornemme titel, Årets Maler, er for andet år i træk gået til det lokale firma Det´Maleren.

Dansk jagtudstyrsbutik flytter fra Kastrup til Greve for at vækste

15-04-2019
Det gavner den økonomiske udvikling i Greve Kommune, når virksomheder med vækstambitioner flytter til kommunen og tiltrækker deres kunder til Greve. Det sagde borgmester Pernille Beckmann, da hun på et virksomhedsbesøg hilste på ejeren af en ny jagtbutik, der åbner til sommer i et af Greves centralt beliggende industrikvarterer tæt ved motorvejen.

Påskehygge – lørdag 20. april i Solrød Center

11-04-2019
Påske i Solrød Center er hygge for hele familien.

E-SPORT (OVERWATCH) med UngSolrød

11-04-2019
E-sport er for dig, der godt kan lide at game og gerne vil højne dit niveau sammen med andre unge. En professionel coach hjælper jer med at sætte holdet, lægge spilstrategier og følger holdet på LAN og evt. turneringer.

Affaldsindsamling på Sydkystens Privatskole

11-04-2019
Sydkystens Privatskole har samlet affald i omegnen af skolen, langs veje og stier, både til og fra S-toget, omkring Aldi, oppe på kælkebakken, rundt i kvartererne og ned mod stranden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online