Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10. september 2018

Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Popcorn, ansigtsmaling og det helt store sceneshow. Fredag var der SFO-festival på Munkekærskolen, og dér manglede der ikke noget!

Det skal der selvfølgelig heller ikke, når man samler 600 SFO- og klubbørn til en fest i børnehøjde, så der var langt mange kræfter i at afvikle dagen, fortæller SFO- og klubleder Dan Kirkegaard:

”Det er meget bevægende at være en del af den her dag. Vi er mange nye, så den er ikke bare kørt hjem på rutinen. Vi skylder en stor tak til alle der har hjulpet både fra SFO’en, klubben og skolen - og selvfølgelig også forældrene, som har bagt kager i massevis.”


Og kager var der virkelig i massevis. Kanalsnegle, chokoladekager, drømmerkager. Bordet bugnede med svampede og glaserede kager, og i takt med, at forældrene troppede efter arbejde, blev kagerne kun flere og flere.

Ligesom kagerne blev der også kun flere og flere og teltet med ansigtsmaling. Børnene var vilde for at få malet flotte figurer på kinderne, og når én blev færdig, bredte der sig et anerkendende ”wow” ved synet.

Udbruddene var af mere eftertænksom karakter i ’sanse-teltet’, hvor børnene kunne dufte til ’hemmelige’ dufte, blindsmage, føle på ting med bind for øjnene og nulre farven frem tryllemel.

Intet slog dog udbruddene foran scenen. Målt på lydfrekvensen kunne man næsten blive i tvivl, om Justin Bieber var kommet til Solrød, men der var i virkeligheden tale om vaskeægte opbakning til de modige børn, der havde trænet på danse i ugevis.  


Måske hele skolen næste år

Rundt om i boderne hjalp nogle af 9. klasserne til, da deres valgfag i dagens anledning bestod i at give en hånd med til festivallen. De gik til opgaven med stor vilje, og drengene i æble- og pæreboden levede sig helt ind i det at være æble og pæresælger.

”Æbler og pærer, så bliver det ikke sværere!” råbte de.

”Der er noget om snakken, æbler er godt for nakken!”

Samtidig var de gode til at vise omsorg for de mindre, og de tog ansvar for, at børnene havde den bedst mulige dag.


Det gode fællesskab på tværs af klassetrin satte gang i tankerne hos både Dan Kirkegaard og skoleleder Carsten Hansen.

”Det varmer mit SFO-festivalshjerte at opleve samspillet og fællesskabet. Vi tænker, at det kunne være vildt spændende at udvide festivallen til hele skolen næste år, for det virker til, at alle nyder denne dag,” fortæller Carsten Hansen, der havde taget en tjans som pølsevender i dagens anledning.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Saml affald og tjen 3000 kr. til jeres forening

18-04-2019
Et helt nyt koncept skal sætte fokus på affald i naturen i samarbejde med foreningslivet. Ved at samle affald på udvalgte ruter, kan jeres forening tjene 3000 kr.

International Table Top Day 2019

11-04-2019
International Brætspilsdag på Solrød Bibliotek

Når livet slår knuder

11-04-2019
Videnscafé om terapiformen Draper Sensory Method

Borgere: Her er vores Strandens Hus

11-04-2019
Der var flere ønsker og idéer i spil, da Solrød Kommune havde inviteret borgerne til workshop om, hvad den kommunale del af Strandens Hus konkret skal indeholde.

Kommende lukning af Tværvej og Tværstien

08-04-2019
Der vil den kommende tid være trafikale ændringer på Tværvej og Tværstien i forbindelse med arbejdet med at klimasikre området.

Kom til byrådsmøde i Havdrup Sognehus

08-04-2019
Kom og vær med, når Solrød Byråd rykker byrådsmådet til Havdrup Sognehus mandag den 29. april.

Derfor hæver KLAR Forsyning vandafledningsbidraget

04-04-2019
Investeringer i klimatilpasningsprojekter er blandt andet årsag til, at KLAR Forsyning hæver vandafledningsbidraget.

Hent gratis kompost på MCG

04-04-2019
Lørdag den 13. april er det igen tid til at afholde kompostdag på Miljøcenter Greve.

Super seje dagplejebørn samlede skrald

01-04-2019
De mindste borgere hjalp med at holde Solrød og Havdrup ren


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online