Det er altså kommunen der ejer vores storskrald

10. september 2018

For kun et par uger siden handlede min klumme om storskrald

Nærmere bestemt hvem, der ejer de ting, vi stiller ud på fortovet som storskrald.

Årsagen var, at jeg havde snakket med en borger, der følte sig lidt utryg ved dubiøse typer i biler med østeuropæiske nummerplader, der svirrede om storskraldet på fortovet som hvepse i august, der overfalder kringler og smørkager i bagerens vindue. Helt ærligt, så vidste jeg ikke, hvad loven siger om udsat storskrald, og snakken med borgeren havde også gjort mig nysgerrig, og da Google ikke gav noget svar, skrev jeg en mail til kommunen.

Nu er der svar. Det er således, at storskrald, der er stillet ud til kommunal afhentning, faktisk er kommunens ejendom. Og storskrald, der er afleveret til genbrugsstationen, er genbrugsstationens ejendom. Så enkelt er det, og det er ikke noget, kommunen har fundet på.

Miljøstyrelsen har udarbejdet en vejledende udtalelse om klunsning af storskrald hensat til afhentning, så der er ikke nogle blinde vinkler nogle steder, så oplever man, at mistænkelige typer lister rundt, kan man roligt bede dem om at holde snitterne væk fra kommunens ejendom.

Huggede hæle og klippede tæer
Selv om Solrød Kommune på rigtigt mange områder er en superkommune, hvor tingene fungerer, betyder det jo ikke, at der ikke er plads til forbedringer. Og forbedringer skal der til her og der. Heldigvis ikke nogle store og forkromede, men lidt kan betyde en stor forskel.

Vi er lige midt i budgetforhandlingernes tid, og der skal hugges hæle og klippes tæer for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Som bare én ud af 19 kan jeg jo ikke stille ufravigelige krav, men jeg kan bruge den indflydelse, som jeg har. Om ikke andet til at få skrevet ind i kommunens journaler, at jeg har været uenig i nogle beslutninger, og det vil der stå til evig tid.

En dag vil der sidde en historiker, en arkæolog eller en nysgerrig journalist og grav i, hvad fortidens politikere mente om for eksempel rengøringshjælp til ældre, klippekortsordninger eller noget helt tredje, der havde indflydelse på borgeres hverdag, og så vil de kunne læse sort på hvidt, at i det mindste havde Brian Mørch fra Dansk Folkeparti gjort sig nogle overvejelser.

Os fra Solrød af
Overvejelser har jeg også gjort mig på andre områder, for jeg vil også gerne være med til at forme fremtidens Danmark, så det var en stor glæde, at jeg blev mit partis lokale folketingskandidat.

Jeg er ikke den eneste lokale, der stiller op til folketingsvalget, når det en dag bliver udskrevet. Liberal Alliance stiller Emil Blücher og Henrik Boye op, Radikale Venstre vil gerne have Bo Nygaard Larsen i Folketinget og Nye Borgerlige peger på Ulrik Lassen.
Selvfølgelig synes jeg, at Dansk Folkeparti har den bedste politik, og at lige netop jeg er den bedste kandidat. Men når ret skal være ret, så er de andre partiers kandidater bestemt også gode bud. Man kan undre sig lidt over, at hverken Socialdemokratiet eller Venstre har kunnet finde nogle kandidater.

Hvornår folketingsvalget kommer, er der ikke nogen, der ved. Mon Lars Løkke Rasmussen ved det? Det tror jeg ikke. Men vær beredt, som vi sagde, da jeg var dreng. Lige pludselig vil vi høre statsministeren fortælle, at hans liv som regeringsleder blevet umuligt, og at han derfor udskriver nyvalg til Folketinget. Og når det sker, vil jeg være ligeså beredt som en spejder med bare knæ.

Brian Mørch
Byråds og folketingskandidat
Dansk FolkepartiANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online