Skal vi satse på det sjove eller det fornuftige?


Konfirmationssæsonen er forbi for denne gang. De unge mennesker har skovlet penge ind på deres festdag, og det er jo meget forskelligt, hvordan de unge mennesker har brugt deres penge.

De meget fornuftige har sat hele dynen ind på en højrentekonto og bare lige snuppet et par sedler til at fejre blå mandag. Dem midt imellem har gemt nogle af pengene og brugt resten på shopping. De glade, der lever efter devisen ”lev stærkt og dø ung”, har ikke så meget som en 50-øre tilbage. Det hele er brugt på tant og fjas, men de havde det sjovt, så længe det varede. Sangen om gyngerne og karrusellerne har ikke levet forgæves.

Når ferien er forbi, skolerne er i gang igen, så har vi forhåbentligt fået lidt regn og det kommunale liv tager fat, hvor vi slap, skal vi til at lægge budget for 2019. Langt det meste giver sig selv. Lønninger, driftsomkostninger og den slags. Men der er lidt tilbage at gøre godt med.

Alle klager over mangel på penge, men i Solrød ligger vi relativt lunt i svinget. Ikke på et niveau, hvor vi som en anden Joakim von And kan tage bad i pengetanken, men mindre kan jo også gøre det. Hvad vi egentlig har, ved jeg ikke, men det er heller ikke det nøjagtige beløb, der er det vigtige. Men holdningen til pengene er efter min ringe mening det vigtige.

Vi bør opdatere skolerne
Rigtigt mange vil gerne have et Strandens Hus med gode faciliteter til lystsejlerne, gode restauranter og andre gode ting. Jeg synes også, det lyder dejligt, men jeg er ikke helt sikker på, om jeg vil støtte projektet. Ikke fordi der er noget galt med det. Slet ikke, men jeg er nok lidt ligesom den kedelige konformand, der sætter pengene ind på en højrentekonto og kun bruger lidt på en lakridspibe og et par nye sokker.

Jeg synes, vi skal bruge pengene til at få opdateret vores kommunale institutioner. Nye skolemøbler for eksempel. Det er altså ret vigtigt, at eleverne sidder ordentligt, når de skal tilbringe så meget tid i skolen i de år, hvor de udvikler sig fra små børn til næsten voksne unge mennesker.

Det kan da godt være, at skolemøblerne kan holde nogle år mere, men hvem siger, at vi har pengene til at skifte dem ud om 10 år?

Sving en ekstra klud
Eller hvad med at tilbyde de pensionister, der har brug for at få gjort rent, at de kan få lidt ekstra? Så vidt jeg husker kan de i dag få en halv time hver tredije uge. Vi andre kan jo dårligt nå at få slæbt støvsugeren frem og gnubbe lidt under sofabordet på den tid. Ja ja, jeg ved godt, at pensionister med særlige behov kan få noget mere, men hvorfor ikke bruge noget af kommunens overskud på de mennesker, der har skabt grundlagt for, at det hele er faldet godt ud?

Jeg forstår godt, hvis der er folkevalgte, der synes, at der er lidt mere pondus over at kunne pege på noget flot ved kysten og stolt fortælle, at de skam har været med til at skabe det end at fortælle ved middagsselskaber, at de var med til at give pensionister lidt mere rengøring og var med til at købe nye skolemøbler.

Jeg ved godt, hvad jeg vælger. Jeg tror også, jeg godt ved, hvad flertallet foretrækker.

Byrådsmedlem og Folketingskandidat.
Brian Mørch, Dansk Folkeparti.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online