Badebroen ved Østre Strandvej har fået sin faste forbindelse

2. august 2018

I mange år har adgangsvejen til badebroen og stranden ved Østre Strandvej været en række sveller gennem klitterne. Svellerne stoppede, hvor klitterne sluttede, og det har været et stort ønske for alle brugere af stranden, at der kom et fast fortov mellem svellerne og badebroen.

Udfordringen har været, at når stranden skal renses, skal strandrensemaskinerne kunne passere fortovet uden at beskadige det. Strandrensemaskinerne vejer op mod 15 tons.

I et fint samarbejde mellem Solrød Strands Grundejerforening, Solrød Strands Kajakklub, Bram Stål, Strandrenselauget, Solrød Vandværk og Solrød Kommune er der nu fundet en løsning, og den faste forbindelse er blevet etableret.

Løsningen er, at den faste forbindelse i overfladen består af 39 m grå plastickøreplader, der er sat sammen med en stålwire i hver side, så pladerne ligger fast. I de første 18 m fra svellerne er der lagt jernkøreplader under plastkørepladerne, og det er her strandrensemaskinerne kan passere plastkørepladerne uden at beskadige dem.


Plastkørepladerne er grå og rillede, så de passer i farven til sandet. I løbet af de første dage er de blevet dækket af et tyndt lag sand, og hvis sandlaget bliver for tykt, bliver pladerne fejet. Man kan stadig se den faste forbindelse, men nu har den samme farve som sandet, og er vældig diskret.

Den faste forbindelse ender lige ved siden af badebroen. Det gør den, fordi fastgørelsen i sandet ikke kunne udføres under badebroen.

Solrød Strands Grundejerforening har sponsoreret plastpladerne, Bram Stål har sponsoreret jernpladerne, Strandrenselauget har leveret maskinkraft til at få lagt jernpladerne, Solrød Strands Grundejerforening og Kajakklubben har leveret arbejdskraft til at få lagt plastpladerne, Vandværket har koordineret leveringen af jernpladerne og Solrød Kommune har godkendt projektet.

Klubberne i Solrød Vandsport og brugere af stranden med barnevogne, klapvogne, rollatorer og kørestole kan nu let komme helt ud til vandet. Også gående kan komme lettere hen over stranden.

Stranden i Solrød har 3 faste forbindelser ned til vandet: Badebroen ved Trylleskoven, badebroen ved Østre Strandvej og badebroen ved Jersie Strandpark ved Staunings Ø.

Kilde: Solrød Strands Grundejerforening


Flere artikler

Fondsmidler til bygning af STRANDENS HUS i Solrød

26-11-2018
Solrød Strands Grundejerforening og foreningssammenslutningen Solrød Vandsport kæmper hårdt
for at skaffe fondsmidler til bygning af STRANDENS HUS i Solrød.

Badebroen svømmede væk

05-11-2018
Sidste uges storm og høje vandstand medførte at badebroen ved Jersie Strandpart rev sig løs og svømmede en tur ud på Staunings Ø.

Godt nyt om Strandens Hus i Solrød

06-09-2018
Enighed mellem alle aktive klubber og brugere, stor opbakning fra borgere, supplerende løsningsforslag udarbejdet, og finansiering godt på vej.

Strandrensning 2018

11-06-2018
Vi begyndte Strandrensning 2018 i slutningen af maj. Vi er startet på et forholdsvis lavt blus. Der er lidt fedtemøg i strandkanten på nogle få områder af stranden, og det vil vi gerne vil have væk, så det ikke lugter.

Nyt fra strandrensningen

07-08-2017
1. august, startede vi med strandrensningen. Det blev nu ikke til så meget, for det var vældig godt vejr og dejlig varmt, så der var mange mennesker på stranden, især mange børn. Vi valgte derfor at køre tidligt hjem.

Nyt fra strandrensningen

03-07-2017
I sidste uge ryddede Solrød Kommunes folk op på stranden efter Sankt Hansbålene. I denne uge renser Strandrenselauget stranden fra klitkanten til vandkanten.

Første orientering om planerne for strandrensningen i 2017

05-06-2017
I begyndelsen af maj faldt alle planer for strandrensningen i 2017 på plads, og Strandrenselauget har været klar til rensning i det meste af maj. I modsætning til sidste år, har der i dette forår nærmest ikke været fedtemøg på stranden. I slutningen af maj er temperaturen i Køge Bugt steget, og dermed er der også kommet lidt mere fedtemøg.

Info om strandrensning og andet godt

20-07-2015
Vi er nu kommet et godt stykke ind i 2015-strandrensesæsonen. Her midt i juli ser årets gang indtil videre sådan ud.

RenSTRANDløbet 2014 gik strygende

18-09-2014
Lørdag d. 13. september afsluttede Strandrenselauget årets strandrensesæson med renSTRANDløbet. Løbet startede og sluttede i Solrød Center, hvor Charlotte Normann fra Home sendte de 158 løbere af sted mod 3, 7 eller 12 km´s løb på stranden.

Så starter anden strandrensning i 2013

15-07-2013
Så er vi gået i gang med årets anden rensning d. 12. juli. Den første rensning var meget omfattende fordi der lå en masse fedtemøg mm. fra efterårets storme, og som vinteren havde delvis begravet i sandet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online