Er din bil klar til syn?

13. juli 2018

Er bilen ober 4 år gammel skal den synes hvert 2. årHvis din bil er over 4 år gammel, skal den til periodisk syn hvert andet år. Det sikrer at alle biler, der kører rundt på vejen er i en sikkerhedsmæssig forsvarlig tilstand og ikke er til fare for passagerer og andre bilister.

En rapport fra bilsynet kan have 4 forskellige resultater. En direkte godkendelse er selvfølgelig at foretrække. Hvis du får en betinget godkendelse, er det et krav, at du kører direkte til en automekaniker, der kan udbrede fejlene.

Ved en betinget godkendelse er det dog ikke nødvendigt at lave omsyn. Det er til gengæld et krav, hvis der findes alvorlige fejl på bilen. Det er ikke lovligt at køre i bilen, før fejlene er lavet af en mekaniker, og omsynet er foretaget med et godkendt resultat.

Reparationer og synstest på bilen kommer sjældent belejligt i budgettet. Det kan for nogen vælte flere måneders budget at få bilen til automekaniker. Hvis du har behov for kontanter nu og her til en tur på autoværksted, kan du hurtigt og nemt låne penge her.

Hvordan forbereder jeg bilen til syn?
Det kan en god idé at køre forbi din lokale automekaniker og få bilen givet et tjek inden det lovpligtige syn. Så sikrer du dig, at du ikke skal bøvle med omsyn og efterfølgende reparationer.

Et tjek hos mekanikeren kan være dyrt, og der er også nogle ting, du selv kan gøre:

  • Tjek at alle pærer og væsker virker korrekt.
  • Vinduesviskere og ruder skal være uden fejl – der må altså ikke være stenslag eller for mange ridser.
  • Dækkene må ikke være slidte og skæve.
  • Mønsterdybden på dækkene skal være mindst 3 mm.
  • Bilens horn skal lyde højt og tydeligt.

Områder som bremseevne, styretøj, motorrum, karrosseri og undervogn er umulige for de fleste at tjekke selv. Derfor er det en god idé at besøge en mekaniker først, hvis man vil sikre godkendelse ved første syn.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online