Ny iværksætteruddannelse i Greve og Solrød ser dagens lys

20. februar 2017

 
Den kompetencegivende iværksætteruddannelse "Iværksætteri i Praksis" tilbydes nu lokalt for borgere i Greve Kommune og Solrød Kommune af ErhvervsCentret, Greve-Solrød ErhvervsService, i samarbejde med Copenhagen Business Academy.

Billede
 
Den praktisk orienterede iværksætteruddannelse afholdes en aften om ugen fordelt over tre måneder med opstart torsdag den 23. marts 2017 i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.
 
- Vi har valgt at udbyde en ny iværksætteruddannelse i samarbejde med Copenhagen Business Academy, der har en stor ekspertise og erfaring på det her felt. Formålet med det nye uddannelses- og netværksforløb er at bidrage til, at vores lokale iværksættere hurtigere og mere effektivt kommer godt fra start, så det lokale iværksættermiljø I Greve Kommune og Solrød Kommune understøttes i at skabe vækst og nye private jobs, udtaler Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed. 
 
- Det er vores indtryk, at Erhvervscentret gør utroligt meget allerede på nuværende tidspunkt for kommunens erhvervsdrivende og vi glæder os over, at vi kan være med til at understøtte dette gennem vores samarbejde om et længerevarende, koncentreret forløb. Det er vigtigt for os at udfordre den enkelte iværksætter, give et kærligt skub og udfordre der, hvor det er relevant. Hvis man lægger den nødvendige arbejdskraft i sin virksomhed under forløbet vil den enkelte efter kurset allerede være godt i gang med sin virksomhed og måske endda have fået de første kunder, fortæller Dorthe Kjærgaard der er adjunk ved Copenhagen Business Akademy.
 
- Det er en fantastisk mulighed for vores lokale iværksættere, at de nu over et tre måneders forløb kan arbejde intenst med at udvikle deres forretning samtidig med, at de får viden, værktøjer og masser af sparring fra et professionelt team af kvalificerede undervisere og medkursister, siger erhvervs- og udviklingskonsulent Mette S. Nielsen fra Greve-Solrød ErhvervsService, der er en del af ErhvervsCentret.
 
Uddannelsen kommer gennem alle facetter af iværksætteriet
En af de iværksættere, som har taget uddannelsen ´Iværksætteri i praksis´ er kunstner Susanne Seemand, der er indehaver af Seemand Gallery. Hun gennemførte uddannelsen i efteråret 2016 hos Copenhagen Business Academy i Lyngby. 
 
- Det har været et intensivt og fantastisk forløb, hvor jeg kom ud i alle vigtige hjørner og kroge i forhold til at blive selvstændig. Vi blev ført gennem alle væsentlige områder af iværksætteriet via værktøjet ´The Business Model Canvas´, som er meget relevant og brugbart til at beskrive en sammenhængende forretningsmodel, understreger Susanne Seemand, der under uddannelsen fik øjnene op for, at det er et langt sejt træk at springe ud som selvstændig og få det til at lykkes. Efter uddannelsen har Susanne fået gang i salget af figurative og abstrakte akrylmalerier, som hun maler i hjemmet i Greve.  
 
På iværksætteruddannelsen skal deltagerne med afsæt i deres egen forretningsidé tage stilling til en række vigtige hovedområder og indsatser.
 
- Nogle af de emner, udfordringer og spørgsmål, som deltagerne i uddannelsen får indsigt i og greb om er: Hvad er min drivkraft til at blive selvstændig, hvordan ser mit marked ud, hvem er mine kunder, hvilken værdi skaber jeg for mine kunder, hvordan får jeg fat i dem, hvad er vigtigt, når jeg vælger platform for hjemmeside og webshop, hvad er mine indtægtskilder, og hvilke partnerskaber kunne være relevante, og hvordan styrer jeg økonomien, laver budget, arbejder med bogføring og regnskab, og er der særlige juridiske forhold, jeg skal have styr på, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Mette S. Nielsen.
 
Gennem forløbet får deltagerne skabt sig et unikt netværk med andre ligesindede i lokalområdet, og det kan blive guld værd for dem videre frem i udviklingen af deres egen forretning, vurderer Mette S. Nielsen og tilføjer: Ofte går nyetablerede iværksættere og tumler med de samme spørgsmål og udfordringer, og vi ved, at det har kæmpe værdi at komme ind i et udviklingsfællesskab med en masse andre, der også brænder for deres idé og higer efter at få inspiration og ny viden og blive skarp på, hvad der skal til for at lykkes.
 
Et godt supplement til mange andre gode tilbud til lokale iværksættere
Det nye initiativ er et supplement til alle de andre tilbud, der findes til nye iværksættere i lokalområdet blandt andet gennem Erhvervsfremmesystemet og Vækstfabrikken Greve.
 
- Fx kan man efterfølgende fortsætte i Vækstfabrikken Greve og også blive understøttet undervejs af de øvrige tilbud i erhvervsfremmesystemet, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Mette S. Nielsen og fortsætter: Uddannelsen koster 1.000 kroner. Det kan gøres så billigt, fordi der er offentligt støttede kroner i. Mette S. Nielsen håber, at borgere med en iværksætter i maven hurtigt melder sig til, for der er kun plads til 16 deltagere på den første uddannelse. Tilmelding foregår via ErhvervsCentrets hjemmeside under arrangementer.
 
Du tilmelder dig via ErhvervsCentrets hjemmeside under arrangementer: http://erhvervscentret.greve.dk/ErhvervsCentret/Arrangementer/Arrangementer.aspx

 


Flere artikler

Debatten om kommunekassen og Erhvervskilen og Green Hills

19-04-2021
I sommeren 2019 rasede debatten om byggemodningen af Erhvervskilen og Green Hills ville koste kommunekassen mindst 50 mio kr.

Ramasjang Redder Frøerne - Vil du være med?

19-04-2021
Ramasjang og DR har sat sig for at redde en gruppe dyr i Danmark – nemlig frøerne. Det kan dig og din familie også være med til i den kommende tid, hvor der både er TV, læringsmateriale og liveevents om frøer.

Online foredrag om psykisk sygdom

19-04-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer dig til online foredrag med overlæge og ph.d Bjørn H. Ebdrup fra Psykiatrisk Center Glostrup.

Læsestof til en god Ramadan

15-04-2021
Ramadanen fejres i år mellem den 13. april og den 12. maj. Det marker vi med en liste over bøger for både børn og voksne. God Ramadan!

Aflever inden 6. maj og undgå gebyrer

15-04-2021
Vi begynder at tilskrive gebyrer igen den 6. maj. Det vil sige, at du skal aflevere inden 6. maj for at undgå gebyrer og bøder. Du kan allerede nu aflevere i vores click & collect-tider eller postkasserne.

Kommunens største handelsstandsforening inviterede på borgmester-kaffe

15-04-2021
Både coronakrisen, digitalisering og nethandel var blandt samtaleemnerne, da borgmester Niels Hörup besøgte Solrød Centerforening som en del af kommunens virksomhedsindsats.

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

15-04-2021
Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15-04-2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Bliver det nye biogasanlæg bygget på et naturbeskyttet § 3-område?

12-04-2021
I forbindelse med det kommende biogasbyggeri i Solrød har kommunen undladt at undersøge byggearealets naturstatus som helt særligt § 3 naturbeskyttet område. Foreningen Bevar Naturen i Solrød har derfor indklaget Solrød Kommunes miljøgodkendelse af Solrød Bioenergi ApS til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Filmaften i Karlslunde Sognegård

12-04-2021
Alle er velkommen til filmaften i Karlslunde Sognegård. Vi ser filmen "Gravity" tirsdag d. 27. april, Kl. 19:00 til kl. 21:45.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online