Konservative siger nej til dyr og unaturlig strandpark

25. maj 2015

Debatten i Solrød raser, efter at borgmester Niels Hörup har luftet planerne om et stort, dyrt og usikkert prestigeprojekt til mange millioner: En unaturlig strandpark, der vil ødelægge Solrøds smukke, naturlige kyststrækning.

Af Hans Odder, konservativt byrådsmedlem, Solrød Kommune

I sidste uge blev der afholdt borgermøde om sagen, og her blev de mange interesserede borgere præsenteret for en planche, der skulle skræmme de fremmødte mod, at en såkaldt tusindårshændelse – en stormflod af en anden verden – der skulle resultere i vand fra stranden og helt op til motorvejen.

Billede

Men rolig nu! Man skal ikke skræmme den slags prestigeprojekter igennem med at true med total ødelæggelse. Mon ikke Beredskabet og vakse borgere i fællesskab nok skal sørge for at få lukket viadukterne i S-banedæmningen med sandsække, således banedæmningen vil virke som en fire meter høj dæmning, hvis vi skulle komme dertil?

Betingelserne for en tusindårshændelse vil kræve flere dage med hård storm fra nord-nordøst efterfulgt af tilsvarende voldsom vind fra øst – og den seneste stormflod, der er af den kategori, så vi i området i 1872.

Og hvor skal pengene komme fra? Det koster 10 millioner kroner pr kilometer at lave et dige, og hvis det er strandområdets egne borgere, der ender med at skulle betale, så bør man på rådhuset være mere lydhør over for de mange protester, der tegner sig blandt strandområdets beboere, der frygter et fire meter højt dige ned til vandet.

Billede

En stor og dyr strandpark i stedet for det smukke og unikke strandmiljø, vi har i dag, vil være en uoprettelig katastrofe for Solrød. Vi skal værne om stranden - ikke ødelægge den!

I stedet for at ødelægge stranden vil vi meget hellere se på, om man kan hæve og forstærke klitterne, lukke de huller, der er for enden af mange af vejene og derudover montere højvandslukkere i vandløbene, så man i perioder med høj vandstand kan anvende ''baglandet'' som reservoir.

På den måde vil vi også få nytte af det store fine projekt, der er udført i forbindelse med den nye å og reguleringen af Karlstrup Mose.

Billede

Vi må og skal kunne finde en kreativ løsning uden at ødelægge vores fantastiske kyst og strandområde. Vi bør ikke leve i frygt for fremtiden. Vi kan alligevel ikke eliminere alle risici. Det vil være uansvarligt at ødelægge områdets og borgernes største aktiv – nemlig vores fantastiske strand.


Flere artikler

Udstilling: Gå på opdagelse i Birkeboslottet

21-10-2021
Oplev huskunstnerprojektet Birkeboslottet fra Birkebo Børnehave, og gå på opdagelse i slottets mange rum.

Intelligent og menneskelig roman - Anna Hopes 'Forventning'

21-10-2021
Britiske Anna Hopes ''Forventning'' blev en umiddelbar succes i hjem- og udland - og nu er den kommet på dansk!

Højtlæsning i efterårsferien for 7-12 årige

21-10-2021
Efteråret er vådt og kedeligt, men det skal ikke stoppe sjov og balladen i efterårsferien, fordi det er nemlig PERFEKT læsevejr! Få inspiration til familiens næste fælles læseeventyr her!

Froms Ballader – musikalsk viseforedrag

21-10-2021
Igennem 40 år forkælede Ida og Bent From publikum med deres tekster og melodier. Hvem husker ikke Pensionistvisen, To lys på et bord og Ta me ud å fisk.

Cabaret-portrættet med Jeppe Aakjær sange

21-10-2021
Vi skal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt – nogle som solosang og nogle som fællessang.

Hjælp - spillet tager mit barn

18-10-2021
Er du som forældre nervøs for spillenes greb i børnene og savner du hjælp til at skabe gode spilvaner for dit barn?

Møde om kystsikringen

18-10-2021
Årets møde for Solrød Strands Grundejerforenings vejlaugskontaktpersoner og andre interesserede afholdes torsdag den 18. november kl. 19.30 i Aktivitets- og Frivilligcenterets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Den islamiske Jesus

18-10-2021
I sidste uge havde vi besøg af sognepræst Michael Rønne Rasmussen, der gav os foredraget: "Den islamiske Jesus".


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online