Konservative siger nej til dyr og unaturlig strandpark

25. maj 2015

Debatten i Solrød raser, efter at borgmester Niels Hörup har luftet planerne om et stort, dyrt og usikkert prestigeprojekt til mange millioner: En unaturlig strandpark, der vil ødelægge Solrøds smukke, naturlige kyststrækning.

Af Hans Odder, konservativt byrådsmedlem, Solrød Kommune

I sidste uge blev der afholdt borgermøde om sagen, og her blev de mange interesserede borgere præsenteret for en planche, der skulle skræmme de fremmødte mod, at en såkaldt tusindårshændelse – en stormflod af en anden verden – der skulle resultere i vand fra stranden og helt op til motorvejen.

Billede

Men rolig nu! Man skal ikke skræmme den slags prestigeprojekter igennem med at true med total ødelæggelse. Mon ikke Beredskabet og vakse borgere i fællesskab nok skal sørge for at få lukket viadukterne i S-banedæmningen med sandsække, således banedæmningen vil virke som en fire meter høj dæmning, hvis vi skulle komme dertil?

Betingelserne for en tusindårshændelse vil kræve flere dage med hård storm fra nord-nordøst efterfulgt af tilsvarende voldsom vind fra øst – og den seneste stormflod, der er af den kategori, så vi i området i 1872.

Og hvor skal pengene komme fra? Det koster 10 millioner kroner pr kilometer at lave et dige, og hvis det er strandområdets egne borgere, der ender med at skulle betale, så bør man på rådhuset være mere lydhør over for de mange protester, der tegner sig blandt strandområdets beboere, der frygter et fire meter højt dige ned til vandet.

Billede

En stor og dyr strandpark i stedet for det smukke og unikke strandmiljø, vi har i dag, vil være en uoprettelig katastrofe for Solrød. Vi skal værne om stranden - ikke ødelægge den!

I stedet for at ødelægge stranden vil vi meget hellere se på, om man kan hæve og forstærke klitterne, lukke de huller, der er for enden af mange af vejene og derudover montere højvandslukkere i vandløbene, så man i perioder med høj vandstand kan anvende ''baglandet'' som reservoir.

På den måde vil vi også få nytte af det store fine projekt, der er udført i forbindelse med den nye å og reguleringen af Karlstrup Mose.

Billede

Vi må og skal kunne finde en kreativ løsning uden at ødelægge vores fantastiske kyst og strandområde. Vi bør ikke leve i frygt for fremtiden. Vi kan alligevel ikke eliminere alle risici. Det vil være uansvarligt at ødelægge områdets og borgernes største aktiv – nemlig vores fantastiske strand.


Flere artikler

Luciaoptog i Solrød Center

09-12-2019
Børn fra Munkekær SFO går Luciaoptog gennem centergaden, fredag 13. december.

Solrød Gymnasiums gennemsnit

09-12-2019
Solrød Gymnasiums fik i 2019 et flot gennemsnit på 7,5. Det viser skolens trygge læringsmiljø og evne til at lære eleverne, hvad de skal kunne i følge gymnasiereformen 2017.

Noget, der ligner Lucinda Riley

09-12-2019
Venter du på "Solsøsteren" eller har du læst alt af Riley og mangler en bog, der er på højde med "De syv søstre".

Barnets første år

09-12-2019
Stimuler dit barns sprog og læseglæde med nye, sjove pegebilledbøger.

Hestevogn og Tom og Jerry i Solrød Center

05-12-2019
Hestevognen kører gennem centergaden og Tom og Jerry deler godter ud til børnene lørdag 7. og 14. december kl. 11:00–14:00 i Solrød Center.

Åbent Hus på Solrød Gymnasium

05-12-2019
Åbent Hus på Solrød Gymnasium den 20.1.2020 er for alle unge, der overvejer en ungdomsuddannelse på Solrød Gymnasium. Du finder os i Solrød Centeret – få minutters gang fra både s-tog og busforbindelser.

Det “rullende byråd” rykker også ud i 2020

05-12-2019
Sidste år vedtog Solrød byråd en forsøgsordning med at afholde tre byrådsmøder rundt omkring i kommunen. Forsøget har været en stor succes, for publikum er mødt talstærkt op hver gang.

Julehjælp 2019: Erhvervsfolk samler knap 12 mio. kr. ind til udsatte familier på blot én time

05-12-2019
Der blev sat rekord i dag, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler samlede ind til årets Julehjælp. 11.919.194 kroner på blot én time. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange der kan tilbydes økonomisk hjælp til at klare julen. 14.676 familier har i år søgt om Julehjælp hos Dansk Folkehjælp.

For 6. gang starter en ny Diabetes Motivationsgruppe i Solrød

05-12-2019
I Diabetes Motivationsgruppe Solrød er der fokus på at motionere, lave sund mad sammen og udveksle erfaringer om livet med diabetes 2.

Nemmere at vælge din næste læseoplevelse

05-12-2019
Vidste du at du har adgang til helt nye anmeldelser af bøger på solbib.dk?


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online