Afsløring af kommunens nye skulptur - med indbygget lokalhistorie

5. december 2013

Det er ikke hver dag, Solrød Kommune investerer i nye kunstværker. Men da der blev stillet forslag om indkøb af billedhugger Klaus Petersens "Bogreol", var hele social-, sundheds- og fritidsudvalget straks med på ideen

 
"Det er usædvanligt at møde et værk, som ud over den kunstneriske værdi også med sine materialer fortæller en historie om kommunen", erklærer udvalgets formand, Naima Simring (V). "Og da det samtidig også er en meget dygtig og anerkendt lokal kunstner, der er ophavsmanden, var vi enige om at det var et værk, Solrød Kommune burde sikre sig."
 
Klaus Petersens skulptur fremtræder som en bogreol med fire hylder. "Bøgerne" er udformet af mursten fra fire huse, som er revet ned i forbindelse med udvidelsen af motorvejen, og er således vidnesbyrd både om kommunens og områdets udvikling – og den deraf følgende afvikling af mindre bebyggelser.
 
Skulpturen er knap halvanden meter høj og vejer omkring 150 kilo. De enkelte mursten er fastgjort til hinanden med silikone. Reolens rammer er udført i stål, mens hylderne er af træ, og selv om kunstværket godt tåler udendørs placering, skal det helst opstilles under tag eller halvtag. Udvalget tiltrådte derfor Klaus Petersens forslag om at værket opstilles under det udendørs halvtag i børne-enden af Solrød Bibliotek.
 
Her er bogreolen nu blevet støbt fast og vil kunne beundres af alle, der passerer på vej mod bibliotekets eller gymnasiets hovedindgang. 

Skulpturen afsløres af Naima Simring torsdag den 19. december kl. 16, og alle borgere er velkomne til at deltage i den lille festlighed, som kommunen arrangerer omkring afsløringen.
 
Mødested: Solrød Bibliotek – cafeen ved indgangen. Derefter går vi ud til skulpturen.


Flere artikler

Hjælp – spillet tager mit barn

14-10-2021
Foredrag - Jan Kjær sætte fokus på børns spilvaner

Barselscafé: Babymotorik

14-10-2021
Barselscafeen i Solrød Bibliotek og Kulturhus byder på babymotorik for babyer og deres forældre

Der er valg til Ældrerådet den 16. november 2021

14-10-2021
Der skal vælges 7 medlemmer og op til 7 suppleanter til Solrød Kommunes Ældreråd.

Køge Bugt-borgmestre til transportministeren: Vi er bekymrede over Lynetteholm-slam

14-10-2021
Det store københavnske udviklingsprojekt Lynetteholmen vil medføre, at 2,5 mio. kubikmeter slam skal dumpes i havet nær ved Køge Bugt. Det bekymrer Køge Bugt-borgmestrene, der tirsdag på et møde delte deres bekymring med transportministeren.

Stort flertal har vedtaget budgettet for 2022-2025

14-10-2021
Syv ud af Solrød Byråds otte partier, der repræsenterer 18 ud af 19 byrådsmedlemmer, har vedtaget budgettet for 2022-2025, som sikrer, at Solrød Kommune også fremover er et dejligt og trygt sted at leve og bo.

Næste skridt i støjbekæmpelse: Analyse skal finde realistiske løsninger på motorvejs-støj

14-10-2021
Siden 2005 har Solrød Kommune bekæmpet støj fra den statslige Køge Bugt Motorvej, og byrådet har nu besluttet at sætte gang i en analyse, der skal afdække, hvordan støjen fra motorvejen kan mindskes med konkrete, realistiske initiativer, der kan indgå i statens nye pulje til støjbekæmpelse.

Solrød Kommune gør klar til flere elbiler: Ny strategi for el-ladestandere

14-10-2021
Byrådet har vedtaget en strategi for el-ladestandere, som skal være med til at gøre det lettere for borgerne at tage valget om at skifte diesel- eller benzinbilen ud med et grønnere alternativ.

Flere penge til ekstra aktiviteter for ældre og handicappede og til efteruddannelse af plejepersonale

14-10-2021
Der er ekstra mange gode oplevelser på vej til både beboere på Plejecenter Christians Have, sårbare ældre og personer med handicap, der har været ramt af nedlukningen i forbindelse med Covid-19 pandemien. Samtidig har Solrød Kommune også fået statslige midler til at efteruddanne ufaglært personale i ældreplejen.

Traneholmvej spærret for gennemkørsel

11-10-2021
Vejdirektoratet spærrer Traneholmvej fra mandag d. 11. oktober klokken 17.30 - torsdag d. 14. oktober.

Nu kan du brevstemme til kommunal- og regionalvalget

07-10-2021
Fra tirsdag den 5. oktober 2021 til fredag den 12. november 2021 kan du brevstemme til kommunal- og regionalvalget.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online