Alkoholproblemer?

3. december 2010

Solrød Kommune og Lænke-ambulatoriet i Roskilde har indgået aftale om at forbedre det lokale tilbud til borgere i Solrød med et problematisk forhold til alkohol - samt ikke mindst pårørende.

Af Charlotte Ludvigsen

I foråret kunne Foreningen Lænken åbne dørene til deres nye afdeling i Solrød - placeret i Aktivitetscentret, hvor alle kan komme ind til snak og støtte.

Fra november måned blev Lænke-ambulatoriet, der er den professionelle del af Lænken, også tilknyttet Solrød. Dette for at udvide tilbuddet til de lokale borgere, hvor Alkohol- og Familiebehandler Vita Kristensen kan give rådgivning, behandlingsmuligheder og værktøjer til misbrugere og pårørende.

500.000 danskere har alkoholproblemer
Distriksleder for Lænke-ambulatoriet i Køge, Roskilde, Greve og Solrød, Birgitte Bidgau-Davidsen siger: ”10% af den danske befolkning har et alkoholproblem, så der er et stort behov i samfundet for rådgivning og hjælp til misbrugere og deres pårørende. Derfor er vi utrolig glade for, at Solrød Kommune nu har udvidet tilbuddet til Solrød- borgerne.”

Alkoholproblem?
Hvornår har man et alkoholproblem? Det kan være svært at definere og er meget individuelt. Noget af dét, som man kan sprøge sig selv om, er:
Har andre sagt, at du drikker for meget?
Prøver du at skjule dit alkoholforbrug?
Har du svigtet aftaler med andre, fordi du har drukket?
Har du haft sygedage på grund af tømmermænd?
Har du, efter at have drukket, glemt hvad der er sket?

Så foreslår Lænken, at du besøger dem til en uforpligtende samtale om alkohol, drikkevaner og dine muligheder for at få styr på problemet.

Frivilligt og anonym
Hver mandag i tidsrummet 11- 18, kan alle komme forbi Aktivitetscentret og få en snak med Alkohol- og Familiebehandler Vita Kristensen. Det kan enten være borgere med et alkoholproblem, der frivilligt ønsker at komme i behandling eller blot komme ind til en uforpligtende snak. Det kan også være pårørende, der ønsker at få gode råd.

”Man kan forblive fuldstændig anonym, hvis man ønsker det og man behøver ikke at bestille tid - men blot dukke op til en snak”, siger Vita Kristensen og fortsætter: ”Når en borger er motiveret til at stoppe sit alkoholproblem, så sammensætter vi et alkoholbehandlingsforløb med udgangspunkt i årsagen til alkoholmisbruget. Ofte er misbrugeren ambivalent - for de kan godt se, at alkohol ødelægger deres liv, men samtidig stimulerer det årsagen til misbruget”.

Information Du finder Vita Kristensen, Lænken- ambulatoriet i Aktivitetscentret hver mandag kl. 11-18.

For at bevare sin anonymitet, er det ikke nødvendig at benytte Aktivitetscentrets indgang. Lænken har deres egen indgang (til højre for hovedindgangen ved parkeringspladsen). Her ligger deres lokale, hvor du kan møde frem anonymt og uden aftale.

Har du spørgsmål kan du hele ugen ringe til Vita Kristensen på tlf. 39 45 56 00.


Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online