Lad os gøre erhvervspraktik obligatorisk

3. januar 2019

For få unger vælger en erhvervsuddannelse

Af næstformand for Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster, John Møller JensenVores lokale virksomheder på Sjælland og Lolland-Falster har travlt, og mange af dem kunne godt bruge en medarbejder eller tre mere. Udfordringen er bare, at alt for få unger vælger en erhvervsuddannelse.

Det er ikke noget, vi kan løse med et snuptag, men en god begyndelse er, at man allerede i folkeskolen åbner elevernes øjne for de mange fremtidsmuligheder, en erhvervsuddannelse giver. Arbejde både hjemme i Danmark og under fjerne himmelstrøg, muligheden for at læse videre eller starte egen virksomhed og ikke mindst gode jobmuligheder hele livet. Et svendebrev åbner en verden af muligheder, men mange ved det bare ikke, og derfor falder valget af ungdomsuddannelse naturligt nok heller ikke på en erhvervsuddannelse.

Derfor ville jeg ønske, at der var obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse. Men nu hvor det ikke er et lovkrav, så er mit næste ønske, at alle kommuner og folkeskoler på Sjælland og Lolland-Falster går foran og sikrer, at alle elever kommer i erhvervspraktik i en virksomhed, og at de i faget åben skole snuser til de mange spændende job, en erhvervsuddannelse kan føre til.

På den måde får de unge det bedste grundlag at vælge ungdomsuddannelse på, mens de lokale virksomheder samtidig får mulighed for at rekruttere fremtidige medarbejdere og sikre næste generation i virksomhederne.Flere artikler

Farcen om regionerne

14-01-2019
Statsminister Lars Løkke Rasmussens tøven om sin holdning til regionerne er en farce. Partiet Venstre er tydeligvis splittet på spørgsmålet om regionernes fremtid og mange fremtrædende Venstremedlemmer advarer direkte statsministeren i at nedlægge regionerne.

Løkke ramte rigtigt

07-01-2019
Statsministeren ramte plet med sin nytårstale

Færre fattige børn i 2019

31-12-2018
2019 er som bekendt et valgår og kan blive et godt år for børnene

Dårligere service i 2019

25-12-2018
Færre velfærdskroner pr. borger i 2019

Regeringen giver ingen julegaver

17-12-2018
Julen nærmer sig samtidig med at konsekvenserne af finanslovsaftalen for 2019 viser sig.

Økonomisk uansvarligt

10-12-2018
Når privatøkonomien er presset, betyder et ødelagt køleskab at en buffer eller næste års sommerferie forsvinder. En økonomisk buffer er altid god at have stående til uforudsete udgifter.

Regionen mangler læger

03-12-2018
Særligt uddannelsesforløb for lægestuderende tilbydes

Danmarks pensionister

26-11-2018
Kan et rigt velfærdssamfund leve med fattige pensionister? Nej tak. Pensionisterne i Danmark har skabt velfærdssamfundet, og er derfor ikke tjent med at skulle leve i fattigdom.

Spar ikke på erhvervsskolerne

19-11-2018
Der bliver stadig færre penge pr. elev på erhvervsskolerne - på trods af løfter om det modsatte.

Anoreksi og forældrerollen

12-11-2018
Betænkeligt, at forældrene skal behandle deres eget barn


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online