Høj tryghed i Midt- og Vestsjælland

25. december 2018

Borgerne i Midt- og Vestsjælland er inden for det seneste år blevet mere trygge, og borgernes tillid til politiet er steget markant. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse for 2018, der netop er blevet offentliggjort.

89,0 % af borgerne i Midt- og Vestsjællands politikreds føler sig trygge i deres nabolag. Det viser politiets tryghedsundersøgelse for 2018. Det er syvende år i træk, at politiet gennemfører tryghedsundersøgelsen, der målerne borgernes tryghed og tillid til politiet. 

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen glæder sig over resultatet af tryghedsundersøgelsen:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne her i politikredsen føler sig endnu mere trygge end sidste år, og at de i stigende grad har tillid til, at politiet både kan og vil hjælpe dem, når de har brug for det. Vi har igennem de seneste knapt to år arbejdet målrettet med at gøre os så synlige og tilgængelige som muligt i alle dele af politikredsen, og der er meget der tyder på, at det er det, vores borgere nu kvitterer for. Resultatet af tryghedsundersøgelsen virker naturligvis meget motiverende på vores lokalbetjente, der gør alt, hvad de kan, for at være der, hvor borgerne er. De arbejder til fods, på cykel og som chauffører på politikredsens mobile politistation, som vil blive suppleret med en ny og mere moderne udgave i 2019.”   
Samtidig glæder det politiinspektøren, at borgernes tillid til politiet er stigende: 

”Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til og dermed noget, man opbygger over tid. Ifølge undersøgelsen er tilliden steget markant i Midt- og Vestsjællands Politikreds, og det er et resultat, som vi er stolte af, men også ydmyge over for. Vi lever i en hektisk tid, hvor der er mange forventninger til hvor og hvornår politiet kan intervenere, og der vil altid kunne opstå situationer, hvor enderne ikke når sammen. Jeg kan imidlertid love, at vi også fremover vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til borgernes berettigede forventninger.”  

 

De udsatte boligområder oplever også højere tryghed

Ud over den generelle tryghedsmåling i politikredsen bliver der også målt på den grundlæggende tryghed hos beboerne i særligt udsatte boligområder. Her oplever politikredsen ligeledes en stigning i trygheden. 

Bebyggelsen Karlemosen i Køge Kommune er en af de særligt udsatte boligområder, der kan konstatere en markant stigning i antallet af beboere, der både er blevet mere trygge og har fået mere tillid til politiet. 

I Boligselskabet Sjælland, som Karlemoseparken er en del af, er udviklingschef Francisco Ortega ikke overrasket over, at trygheden og tilliden til politiet er steget. Han udtaler:

”Når det inden for det seneste år er lykkedes at få gjort Karlemosen til et mere trygt sted, så er det ikke, fordi vores boligområde er blevet ”plastret til” med politi. Det er nærmere fordi politiet på en meget overbevisende måde er lykkedes med at koordinere de mange gode kræfter, der er i området mod et fælles mål, nemlig at skabe et trygt og attraktivt boligområde. Politiet har naturligvis haft et markant fokus på de problemer med udefrakommende bander, der var i området frem til foråret 2018, men de har været ligeså optaget af at få skabt løsninger i forhold til ulovlige knallerter, graffitihærværk, uautoriserede varmestuer osv., alt sammen noget der tidligere gjorde området utrygt. På denne måde er det altså ikke kun politiet, der har løst tryghedsproblemerne i Karlemosen, men politiet har evnet at skabe rammerne om et meget frugtbart samarbejde, hvor de sammen med boligselskabet, kommunen og ikke mindst beboerne har fået skabt de rigtige løsninger.”
        

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 23 særligt udsatte boligområder, i de fem største byer og i de 12 politikredse. 

 

Rapporten er baseret på mere end 11.000 besvarelser, som er indsamlet fra 20. juni til 4. oktober 2018.

Tryghedsundersøgelsen indgår i det analysegrundlag, der er med til at forme den kriminalitetsforebyggende indsats national i de enkelte kredse, herunder i de særligt udsatte boligområder. De særligt udsatte boligområder fastlægges en gang årligt. Det er områder, de enkelte politikredse har peget på som særlige indsatsområder på baggrund af omfattende analyser af de lokale udfordringer.


Foto: Kim Matthäi Leland


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Junior NBA er kommet til Solrød

21-03-2019
Stævne i Solrød idrøtscenter fredag den 22/3

App til biblioteket

21-03-2019
Solrød Bibliotek har fået en app med et brugervenligt design. Med dén på mobilen eller tabletten har du altid dit bibliotek lige ved hånden.

Børnenes Dag hos Skoringen i Solrød Center

21-03-2019
Traditionen tro hilser Skoringen i Solrød Center foråret velkommen med Børnenes Dag.

Videnscafé: Spiritualitet i hverdagen

21-03-2019
Spirituel vejleder og Business Coach Birgit Friis, taler om spiritualitet i hverdagen, torsdag d. 28. marts på Solrød Bibliotek.

Lokale dansere udtaget til EM i HIPHOP

18-03-2019
ublen vil ingen ende tage hos dansere og deres forældre fra danseskolen Love2dance i Solrød og Køge, der i weekendens ranglisteturnering i Horsens er udtaget til at repræsentere Danmark og De Danske Danseskoler til det kommende europamesterskab i dansestilarten Hiphop.

Fra produkt til markedsføring

18-03-2019
I august 2018 indledte innovationsteamet på Køge Handelsgymnasium et samarbejde med Orkla med KiMs som case. Før jul afleverede 2.g´erne stafetten til 3.g´erne, og de skal nu varetage næste fase af projektet. Det var Henrik Juul fra Wibroe, Duckert & Partners, som satte gang i den kreative proces, eleverne nu skal igennem.

Det ved du ikke om din teenagedatter

18-03-2019
Hvad sker der egentlig oppe i hovedet på teenagepiger? Kom til foredrag på Solrød Bibliotek.

Solrød pige til DM i Skills

18-03-2019
Amalie Rostén Madsen der til dagligt arbejder for Erik Buch Blomster i Gentofte, er så dygtig, at hun er blevet udtaget til dm i Skills 2019.

Danmission Genbrug i Havdrup giver 50 %

15-03-2019
Få stor rabat og hør samtidig hvordan du kan blive en del af holdet.

Solrød Golfklub og Ældresagen snuser til golfen.

15-03-2019
Solrød Golfklub og Ældresagen gentager succesen "snus til golfen", igen i år, med opstart 12/4.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online