Høj tryghed i Midt- og Vestsjælland

25. december 2018

Borgerne i Midt- og Vestsjælland er inden for det seneste år blevet mere trygge, og borgernes tillid til politiet er steget markant. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse for 2018, der netop er blevet offentliggjort.

89,0 % af borgerne i Midt- og Vestsjællands politikreds føler sig trygge i deres nabolag. Det viser politiets tryghedsundersøgelse for 2018. Det er syvende år i træk, at politiet gennemfører tryghedsundersøgelsen, der målerne borgernes tryghed og tillid til politiet. 

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen glæder sig over resultatet af tryghedsundersøgelsen:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne her i politikredsen føler sig endnu mere trygge end sidste år, og at de i stigende grad har tillid til, at politiet både kan og vil hjælpe dem, når de har brug for det. Vi har igennem de seneste knapt to år arbejdet målrettet med at gøre os så synlige og tilgængelige som muligt i alle dele af politikredsen, og der er meget der tyder på, at det er det, vores borgere nu kvitterer for. Resultatet af tryghedsundersøgelsen virker naturligvis meget motiverende på vores lokalbetjente, der gør alt, hvad de kan, for at være der, hvor borgerne er. De arbejder til fods, på cykel og som chauffører på politikredsens mobile politistation, som vil blive suppleret med en ny og mere moderne udgave i 2019.”   
Samtidig glæder det politiinspektøren, at borgernes tillid til politiet er stigende: 

”Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til og dermed noget, man opbygger over tid. Ifølge undersøgelsen er tilliden steget markant i Midt- og Vestsjællands Politikreds, og det er et resultat, som vi er stolte af, men også ydmyge over for. Vi lever i en hektisk tid, hvor der er mange forventninger til hvor og hvornår politiet kan intervenere, og der vil altid kunne opstå situationer, hvor enderne ikke når sammen. Jeg kan imidlertid love, at vi også fremover vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til borgernes berettigede forventninger.”  

 

De udsatte boligområder oplever også højere tryghed

Ud over den generelle tryghedsmåling i politikredsen bliver der også målt på den grundlæggende tryghed hos beboerne i særligt udsatte boligområder. Her oplever politikredsen ligeledes en stigning i trygheden. 

Bebyggelsen Karlemosen i Køge Kommune er en af de særligt udsatte boligområder, der kan konstatere en markant stigning i antallet af beboere, der både er blevet mere trygge og har fået mere tillid til politiet. 

I Boligselskabet Sjælland, som Karlemoseparken er en del af, er udviklingschef Francisco Ortega ikke overrasket over, at trygheden og tilliden til politiet er steget. Han udtaler:

”Når det inden for det seneste år er lykkedes at få gjort Karlemosen til et mere trygt sted, så er det ikke, fordi vores boligområde er blevet ”plastret til” med politi. Det er nærmere fordi politiet på en meget overbevisende måde er lykkedes med at koordinere de mange gode kræfter, der er i området mod et fælles mål, nemlig at skabe et trygt og attraktivt boligområde. Politiet har naturligvis haft et markant fokus på de problemer med udefrakommende bander, der var i området frem til foråret 2018, men de har været ligeså optaget af at få skabt løsninger i forhold til ulovlige knallerter, graffitihærværk, uautoriserede varmestuer osv., alt sammen noget der tidligere gjorde området utrygt. På denne måde er det altså ikke kun politiet, der har løst tryghedsproblemerne i Karlemosen, men politiet har evnet at skabe rammerne om et meget frugtbart samarbejde, hvor de sammen med boligselskabet, kommunen og ikke mindst beboerne har fået skabt de rigtige løsninger.”
        

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 23 særligt udsatte boligområder, i de fem største byer og i de 12 politikredse. 

 

Rapporten er baseret på mere end 11.000 besvarelser, som er indsamlet fra 20. juni til 4. oktober 2018.

Tryghedsundersøgelsen indgår i det analysegrundlag, der er med til at forme den kriminalitetsforebyggende indsats national i de enkelte kredse, herunder i de særligt udsatte boligområder. De særligt udsatte boligområder fastlægges en gang årligt. Det er områder, de enkelte politikredse har peget på som særlige indsatsområder på baggrund af omfattende analyser af de lokale udfordringer.


Foto: Kim Matthäi Leland


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

”Hva´ skal vi med kunsten?

17-01-2019
Arrangement på Solrød Bibliotek

Foredragsaften om "Fake news" med journalist Thomas Ubbesen

17-01-2019
Donald Trump og med ham millioner af almindelige amerikanere og millioner af andre dødelige er dødtrætte af det: Fake news!

Videnscafé med Stine Klarskov

17-01-2019
Coach Stine Klarskov vil i denne videnscafé medbringe begejstring og styrke til, at du selv kan finde frem til din egen indre viljestyrke.

ErhvervsCentret er klædt på til at bruge hjertestarter

17-01-2019
ErhvervsCentret fik for to et halvt år siden en hjertestarter. Den befinder sig i stueetagen til højre for receptionen. Heldigvis har den aldrig været i brug. Men den er tilgængelig for alle i ErhvervsCentret og lokalområdet i åbningstiden. Nu har en gruppe medarbejderne og lejere i ErhvervsCentret været på gratis hjerteredderkursus for at få opfrisket, hvordan de skal bruge hjertestarteren, hvis uheldet en dag er ude.

Har du styr på IT-sikkerheden i din virksomhed?

17-01-2019
Hvordan ser trusselbilledet for IT-kriminalitet ud mod danske virksomheder, og hvad kan du selv gøre for at sikre dig og din virksomhed mod angreb fra IT-kriminelle? Og hvad gør du, hvis uheldet er ude, og det er din virksomhed, der bliver det næste offer? Alt det kan du blive klogere på ved at deltage i en workshop om IT-sikkerhed i Erhvervscentret i Greve.

Ny dansk litteratur

14-01-2019
De nye bøger kommer hurtigt til at gemme sig blandt alle de andre på hylderne, så her er tips og inspiration til dig, der gerne vil følge med i tendenserne i dansk litteratur og opdage nye spændende forfattere.

Godnat og sov godt

14-01-2019
Er der noget hyggeligere end at blive puttet under dynen og få en godnathistorie?

Sæt retning for uddannelse og karriere

14-01-2019
Året er skudt godt i gang, og mange unge skal til at vælge deres ungdomsuddannelse. Luften summede med spørgsmål og gode råd, da Køge Handelsskole åbnede dørene til Åbent hus for nysgerrige unge og deres forældre.

Kom til netværksbar med Jesper Brok-Jørgensen bag Happy Helper

14-01-2019
Hvad fik en ung far til at starte egen virksomhed og oprette en portal til at formidle rengøringshjælp til private? Den gode idé og 48 millioner i samlet kapitalrejsning resulterede i, at han som den yngste dansker nogensinde kunne børsnotere virksomheden Happy Helper efter kun to års drift i samarbejde med to andre familiefædre. Mød iværksætteren Jesper Brok-Jørgensen, hør hans iværksættereventyr og få en snak med andre erhvervsdrivende i ErhvervsCentret.

Fredningsevent i Solrød Strandpark

10-01-2019
Fredninger er for alle – for evigt!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online