Nu kan endnu flere kobles på klimavenlig varme i Solrød Kommune

20. december 2018

Overskudsvarme fra virksomheden CPKelco skal forsyne både husstande, Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter med grøn og bæredygtig fjernvarme.

Tilbage i april måned i år tog byrådet i Solrød Kommune endnu et stort skridt mod et grønnere Danmark ved at sende et projektforslag, som skal sikre bæredygtig fjernvarme til ca. 340 husstande i den sydvestlige del af Solrød Kommune, i høring. Og nu har byrådet på december måneds byrådsmøde taget endnu et stort grønt skridt ved at beslutte at udvide projektet til også at omfatte Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter. 

Det betyder, at overskudsvarme fra virksomheden CPKelco i Lille Skensved kommer til at forsyne både landsbyerne Naurbjerg, Kirke Skensved og en del af Havdrup, herunder Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter, med bæredygtig fjernvarme.


”Vi har alle sammen et ansvar for at nedbringe CO2-udledningen og tænke i smarte, bæredygtige løsninger, og det er præcis, hvad vi gør med det her projekt. Vi tager både hånd om de mindre ”oliefyrs-landsbyer” samtidig med, at vi kobler Havdrup Skole og Havdrups idrætscenter på en klimavenlig og bæredygtig varmeforsyning. Det er et rent win-win projekt, og det betyder også, at vi nu er endnu tættere på at nå vores ambitiøse målsætning om at reducere CO2-udledningen med 55 procent inden 2025,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Helt konkret er CO2-gevinsten på det innovative klimaprojekt vurderet til ca. 900 tons om året, svarende til CO2-udslippet fra typisk ca. 200 enfamiliehuse med olie eller gasfyr.

Solrød Kommune forventer, at de første huse kan blive koblet på den klimavenlige fjernvarme i 2019, og ud over en grøn samvittighed kan borgerne i de berørte områder også glæde sig over, at det innovative klimaprojekt også giver rigtig god mening økonomisk. Fjernvarmen får nemlig konkurrencedygtige priser i forhold til naturgas og vil være markant billigere end alle andre opstillede varmeforsyningsformer. Samtidig er det økonomisk fordelagtigt at tilslutte sig projektet i opstartsfasen, fremfor at vente til senere, hvor der vil være en tilslutningsafgift, som borgerne skal betale.

Projektforslaget er udarbejdet i et samarbejde mellem Solrød Fjernvarme, Solrød Kommune og CPKelco med assistance fra de lokale klimaagenter i Solrød, og anlægsoverslaget for det samlede projektforslag er på ca. 35 mio. kr. i alt ekskl. moms.

Fakta
Solrød Kommune er som varmeplanmyndighed ansvarlig for at godkende projektet, så lovgivningen overholdes, og det er Solrød Fjernvarme a.m.b.a., der er ansvarlig for etablering og drift af det nye varmesystem. Projektet indebærer, at Solrød Fjernvarme etablerer et varmepumpeanlæg, der omdanner overskudsvarme fra CPKelco til fjernvarme. Fjernvarmen sendes ud i et nyt ledningsnet, der føres gennem den nordøstlige del af Lille Skensved og frem til landsbyerne Naurbjerg, Kirke Skensved samt til den sydlige del af Havdrup by, hvor også varmecentralen Ørnesædet med dets varmeforbrugere tilsluttes. Desuden kobles det nye fjernvarmenet sammen med det eksisterende fjernvarmenet ved Havdrup Allé, hvor der i dag er anlagt en fjernvarmehovedledning ned til Havdrup Solvarmeanlæg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online