Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17. december 2018

1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg

Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.
Snart kommer der endnu bedre mulighed for at lufte jernhesten i Solrød Kommune. Nu bliver det sidste hul i en cykelring, der forbinder byerne i Solrød Kommune, nemlig lukket med en ca. 1,5 km cykelsti mellem byerne Kirke Skensved og Naurbjerg.


Det besluttede byrådet i Solrød Kommune på december måneds byrådsmøde, hvor det også blev vedtaget at tage imod 1,8 mio. kr. fra Statens Cykelpulje til den nye cykelsti. Projektet løber i alt op i 4,5 mio. kr., hvoraf Solrød Kommune selv finansierer de 2,7 mio. kr.

Der er en stor opbakning til projektet fra borgerne i de to landsbyer, og alle fire private lodsejere på strækningen er allerede sidste år endda gået med til at afgive en del af deres jord til cykelstien.

”Det er imponerende, hvor stor opbakning der er til at finde en løsning på, hvad der er bedst for lokalsamfundet, og de fire lodsejere skal have stor tak for at afstå deres jord til det gode formål. Samtidig glæder det mig meget, at man nu kan cykle sikkert mellem alle vores byer, og jeg vil gerne sende en stor tak af sted til forligskredsen bag Statens Cykelpulje,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Udover at kunne etablere en sikker og tryg forbindelse for cyklister og gående mellem Kirke Skensved og Naurbjerg bliver Havdrup nu også forbundet med de nye stisystemer, der skaber forbindelse til Køge Transportcenter, Køge Nord Station, Køge Campus og Sjællands Universitetshospital, Køge.

Cykelstien mellem de to landsbyer kommer til at krydse jernbanen Lille Syd, og Solrød Kommune vil nu kontakte BaneDanmark, som i 2017 har tilkendegivet at ville udføre den nødvendige stikrydsning af banen, for at sikre sig BaneDanmarks fortsatte opbakning til projektet.

Fakta
Cykelstien udgør en samlet strækning på ca. 1,5 km., og selve cykelstien anlægges i ca. 2,5 meters bredde i asfalt med en adskillende rabat mod landevejen på ca 1-1,5 meter. Stien skal løbe mellem de to landsbyer frem til hver af byzoneskiltene, og ved indgangen til landbyerne udføres en hastighedsdæmpende "byport" i stil med de byporte, som findes ved indgangene til Jersie Landsby.


Kilde: Solrød kommune


Flere artikler

Vil du være affaldshelt i nogle timer?

21-03-2019
Så meld dig til affaldsindsamlingen d. 31. marts, hvor Danmarks Naturfrednings Forening gennemfører den årlige indsamling af affald i naturen. I Solrød Kommune gennemføres affaldsindsamlingen i samarbejde med Grønt Råd.

Solrød baner vejen for innovativt og bæredygtigt boligbyggeri

21-03-2019
Visionerne om et bæredygtigt og fremtidssikret, grønt boligbyggeri i den sydlige del af Solrød Kommune kommer nu tættere på at blive bragt til live.

Elever gav byrådet deres syn på skolelivet

18-03-2019
Byrådet i Solrød ville gerne høre om livet som skolelev i Solrød og Havdrup anno 2019. Den chance lod eleverne ikke forpasse og mødte velforberedte op til dialog.

Succesfuld sundheds-virksomhed inviterede borgmesteren indenfor

18-03-2019
Den innovative udviklings- og produktionsvirksomhed Vigor Healthcare Ltd åbnede dørene for borgmester Niels Hörup og viste frem i lokalerne i Solrød Center.

Solrød får nye genbrugsstationer i fremtiden

14-03-2019
Fra foråret 2020 skal borgerne i Solrød Kommune ikke længere køre til Greve Miljøcenter, når de skal på genbrugsstationen. Et nyt samarbejde forventes offentliggjort i marts.

Væksthuset har jubilæum: Børnenes hjælper fylder 10 år

11-03-2019
I Væksthuset er der hjælp at hente uanset, om dit barn fx tumler med sprogproblemer, mobning, angst eller har brug for hjælp til at booste sit selvværd. Nu fylder det populære hus 10 år.

Foredrag og sang med Den Syngende Konsul

07-03-2019
Jørgen Ledstrup besøger igen Solrød Bibliotek og Kulturhus

Borgerne er vilde med Borgerservice

07-03-2019
94 procent har haft en rigtig god oplevelse

Naturfag på Spil: 6. klasserne dystede i skæve idéer

07-03-2019
Det var afgørelsens time for alle 6. klasserne i Solrød Kommune. Onsdag skulle de nemlig traditionen tro til Naturfag på Spil og dyste mod hinanden i at løse kringlede natur og teknik-opgaver.

Nu tager Solrød hul på planerne om et mere levende og aktivt idrætscenter

28-02-2019
En omfattende ombygning af Solrød Idrætscenter går nu ind i den første fase, hvor der etableres et nyt, attraktivt tilholdssted til ungdomsklubben Klub 2680.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online