Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17. december 2018

1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg

Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.
Snart kommer der endnu bedre mulighed for at lufte jernhesten i Solrød Kommune. Nu bliver det sidste hul i en cykelring, der forbinder byerne i Solrød Kommune, nemlig lukket med en ca. 1,5 km cykelsti mellem byerne Kirke Skensved og Naurbjerg.


Det besluttede byrådet i Solrød Kommune på december måneds byrådsmøde, hvor det også blev vedtaget at tage imod 1,8 mio. kr. fra Statens Cykelpulje til den nye cykelsti. Projektet løber i alt op i 4,5 mio. kr., hvoraf Solrød Kommune selv finansierer de 2,7 mio. kr.

Der er en stor opbakning til projektet fra borgerne i de to landsbyer, og alle fire private lodsejere på strækningen er allerede sidste år endda gået med til at afgive en del af deres jord til cykelstien.

”Det er imponerende, hvor stor opbakning der er til at finde en løsning på, hvad der er bedst for lokalsamfundet, og de fire lodsejere skal have stor tak for at afstå deres jord til det gode formål. Samtidig glæder det mig meget, at man nu kan cykle sikkert mellem alle vores byer, og jeg vil gerne sende en stor tak af sted til forligskredsen bag Statens Cykelpulje,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Udover at kunne etablere en sikker og tryg forbindelse for cyklister og gående mellem Kirke Skensved og Naurbjerg bliver Havdrup nu også forbundet med de nye stisystemer, der skaber forbindelse til Køge Transportcenter, Køge Nord Station, Køge Campus og Sjællands Universitetshospital, Køge.

Cykelstien mellem de to landsbyer kommer til at krydse jernbanen Lille Syd, og Solrød Kommune vil nu kontakte BaneDanmark, som i 2017 har tilkendegivet at ville udføre den nødvendige stikrydsning af banen, for at sikre sig BaneDanmarks fortsatte opbakning til projektet.

Fakta
Cykelstien udgør en samlet strækning på ca. 1,5 km., og selve cykelstien anlægges i ca. 2,5 meters bredde i asfalt med en adskillende rabat mod landevejen på ca 1-1,5 meter. Stien skal løbe mellem de to landsbyer frem til hver af byzoneskiltene, og ved indgangen til landbyerne udføres en hastighedsdæmpende "byport" i stil med de byporte, som findes ved indgangene til Jersie Landsby.


Kilde: Solrød kommune


Flere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online