Solrød Kommune slår rekord: Aldrig har vi været så mange

13. december 2018

22.998… 22.999… 23.000! For første gang nogensinde kan 23.000 personer på samme tid kalde sig for borgere i Solrød Kommune.

Nogle vigtige politiske aftaler, et nationalt babyboom og lokal tiltrækningskraft fejer nu alle tidligere rekorder af bordet, når det kommer til indbyggertallet i Solrød Kommune.

Helt konkret har 23.000 valgt at bosætte sig i kommunen, og det er flere end nogensinde før.

Årsagen skal især findes i udviklingen af de nye boligområder i Trylleskov Strand og Havdrup Vest, men også babyboom og tilflytning af især børnefamilier er med til skyde indbyggertallet i vejret.

Hele to hakker kan familien Vestergaard Møller sætte på dén liste - og det var dem, der sendte indbyggertallet over den rekordhøje grænse på 23.000.


Familien bestående af Linda, Frank, Daniella, Frederik og Nicoline er netop flyttet til Fåreager i Trylleskov Strand 1. december, og onsdag tog borgmester Niels Hörup forbi og bød familien velkommen til. 

For Frank Vestergaard Møller var det dog ikke helt uvante rammer. Som betonarbejder har han støbt flere fundamenter og bygninger i området, så han endte med at lokke familien med på et kig. 

"Vi havde længe gået og talt om at flytte, og vi havde brug for noget mere ro end der i Ishøj, hvor vi er flyttet fra. Og så faldt vi pladask for området, for roen og for de rammer, vi kan tilbyde børnene her. Så valget var ikke så svært," fortæller Linda Vestergaard Møller. 

"Vi er på rette vej"

Glæden er ikke kun at spore i hjemmet i Fåreager - den nyslåede rekord gør naturligvis borgmester Niels Hörup meget tilfreds:

”I byrådet er vi alle enige om, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Når flere end nogensinde før griber muligheden og slår rødder i Solrød, Havdrup og alle vores landsbyer, så siger det mig, at vi er på rette vej,” siger Niels Hörup og forstætter:

”Det gør mig selvfølgelig utrolig glad, og jeg er på byrådets vegne stolt af den vækst og fremgang, vi har været vidne til."

Trods et rekordhøjt indbyggertal stopper byrådets ambitioner dog ikke her, uddyber borgmesteren:   

”Vi skal først og fremmest sikre, at vi fortsat kan tilbyde nogle attraktive og fleksible rammer til vores borgere - og de projekter er allerede i fuld gang. Derudover er vi gået i gang med at undersøge mulighederne for at udvikle en ny bydel i Cordoza-området i Jersie,” fortæller Niels Hörup.

Hvad fremtiden bringer spekulerer familien Vestergaard Møller dog ikke så meget over lige nu. De har rigeligt at se til med at pakke flyttekasserne ud, hænge gardiner op og komme på plads i deres nye hjem - og så nyder de roen. 

"Jeg har endnu ikke hørt nogle sirener - det er helt mærkeligt, når man før hørte flere om dagen." siger Daniella. 

Fakta: 

På de seneste 10 år er indbyggertallet i Solrød Kommune steget med 2.250 personer. Det svarer til en stigning på næsten 11%.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Vil du være affaldshelt i nogle timer?

21-03-2019
Så meld dig til affaldsindsamlingen d. 31. marts, hvor Danmarks Naturfrednings Forening gennemfører den årlige indsamling af affald i naturen. I Solrød Kommune gennemføres affaldsindsamlingen i samarbejde med Grønt Råd.

Solrød baner vejen for innovativt og bæredygtigt boligbyggeri

21-03-2019
Visionerne om et bæredygtigt og fremtidssikret, grønt boligbyggeri i den sydlige del af Solrød Kommune kommer nu tættere på at blive bragt til live.

Elever gav byrådet deres syn på skolelivet

18-03-2019
Byrådet i Solrød ville gerne høre om livet som skolelev i Solrød og Havdrup anno 2019. Den chance lod eleverne ikke forpasse og mødte velforberedte op til dialog.

Succesfuld sundheds-virksomhed inviterede borgmesteren indenfor

18-03-2019
Den innovative udviklings- og produktionsvirksomhed Vigor Healthcare Ltd åbnede dørene for borgmester Niels Hörup og viste frem i lokalerne i Solrød Center.

Solrød får nye genbrugsstationer i fremtiden

14-03-2019
Fra foråret 2020 skal borgerne i Solrød Kommune ikke længere køre til Greve Miljøcenter, når de skal på genbrugsstationen. Et nyt samarbejde forventes offentliggjort i marts.

Væksthuset har jubilæum: Børnenes hjælper fylder 10 år

11-03-2019
I Væksthuset er der hjælp at hente uanset, om dit barn fx tumler med sprogproblemer, mobning, angst eller har brug for hjælp til at booste sit selvværd. Nu fylder det populære hus 10 år.

Foredrag og sang med Den Syngende Konsul

07-03-2019
Jørgen Ledstrup besøger igen Solrød Bibliotek og Kulturhus

Borgerne er vilde med Borgerservice

07-03-2019
94 procent har haft en rigtig god oplevelse

Naturfag på Spil: 6. klasserne dystede i skæve idéer

07-03-2019
Det var afgørelsens time for alle 6. klasserne i Solrød Kommune. Onsdag skulle de nemlig traditionen tro til Naturfag på Spil og dyste mod hinanden i at løse kringlede natur og teknik-opgaver.

Nu tager Solrød hul på planerne om et mere levende og aktivt idrætscenter

28-02-2019
En omfattende ombygning af Solrød Idrætscenter går nu ind i den første fase, hvor der etableres et nyt, attraktivt tilholdssted til ungdomsklubben Klub 2680.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online