Forhåbentlig farvel til administrationsgebyret

11. oktober 2018

Erhvervsminister Rasmus Jarlov vil give virksomhederne mere tid og mindre papirarbejde blandt andet ved at fjerne administrationsgebyret for erhvervsaffald. Et gebyr som i vores sjællandske kommuner ligger på mellem 80 og 680 kroner – alt efter hvilken kommune virksomheden har adresse i.

Jeg håber, at ministeren får den nødvendige politiske opbakning til at få afskaffet det gebyr, som jo nærmest koster mere at administrere, end der opkræves. Lad os få forslaget vedtaget, så vi kan starte 2019 uden administrationsgebyr for erhvervsaffald. 


Når nu ministeren er i gang med at fjerne administrative byrder, så kan jeg kun anbefale ham at se på nogle af alle de indberetninger, som særligt mindre virksomheder har svært ved at finde tid til. Det gælder fx indberetning af løntilskud. Her har kommunerne oplysningerne i forvejen, og de burde derfor uden de store problemer kunne klare alt det administrative arbejde, der er forbundet med ordningen. 
For mange mindre virksomheder er de tilbagevendende indberetninger til Danmarks Statisk også en opgave, som tager tid og kræfter fra andre - og for virksomheden vigtigere - opgaver. Derfor bør virksomheder med under fire ansatte helt fritages fra de indberetninger. Det vil uden tvivl være en lettelse for mange.


Af formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg-Andersen


Flere artikler

Farcen om regionerne

14-01-2019
Statsminister Lars Løkke Rasmussens tøven om sin holdning til regionerne er en farce. Partiet Venstre er tydeligvis splittet på spørgsmålet om regionernes fremtid og mange fremtrædende Venstremedlemmer advarer direkte statsministeren i at nedlægge regionerne.

Løkke ramte rigtigt

07-01-2019
Statsministeren ramte plet med sin nytårstale

Lad os gøre erhvervspraktik obligatorisk

03-01-2019
For få unger vælger en erhvervsuddannelse

Færre fattige børn i 2019

31-12-2018
2019 er som bekendt et valgår og kan blive et godt år for børnene

Dårligere service i 2019

25-12-2018
Færre velfærdskroner pr. borger i 2019

Regeringen giver ingen julegaver

17-12-2018
Julen nærmer sig samtidig med at konsekvenserne af finanslovsaftalen for 2019 viser sig.

Økonomisk uansvarligt

10-12-2018
Når privatøkonomien er presset, betyder et ødelagt køleskab at en buffer eller næste års sommerferie forsvinder. En økonomisk buffer er altid god at have stående til uforudsete udgifter.

Regionen mangler læger

03-12-2018
Særligt uddannelsesforløb for lægestuderende tilbydes

Danmarks pensionister

26-11-2018
Kan et rigt velfærdssamfund leve med fattige pensionister? Nej tak. Pensionisterne i Danmark har skabt velfærdssamfundet, og er derfor ikke tjent med at skulle leve i fattigdom.

Spar ikke på erhvervsskolerne

19-11-2018
Der bliver stadig færre penge pr. elev på erhvervsskolerne - på trods af løfter om det modsatte.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online