Væksthuset har jubilæum: Børnenes hjælper fylder 10 år

11. marts 2019

I Væksthuset er der hjælp at hente uanset, om dit barn fx tumler med sprogproblemer, mobning, angst eller har brug for hjælp til at booste sit selvværd. Nu fylder det populære hus 10 år.

”Vi har fået en ny dreng, som ikke længere har så kort lunte og hurtigere kommer videre, hvis der er noget, der frustrerer ham.”

”Jeg er blevet klogere på, hvad jeg selv kan gøre, når situationer opstår. Jeg har fået en bedre relation til mit barn, og ikke mindst er der sket en kolossal forskel i mit barns tilstedeværelse og fokus i skolen.”

Sådan lyder to af de mange positive tilbagevendinger, Væksthuset i Solrød Kommune har fået fra nogle af de forældre, som har børn, der har haft et forløb i det rummelige hus.

Væksthuset, der i marts fylder ti år, danner rammerne om en række forebyggende tilbud for børn og unge i alderen 0-18 år og deres forældre. Tilbuddet om hjælp spænder bredt lige fra fx sprogproblemer, mobning, angst eller blot ”vækstsamtaler”, som giver både børn og forældre konkrete redskaber til hverdagens udfordringer og samtidig sikrer et positivt boost til barnets selvværd. 


”Væksthuset har gjort en positiv forskel i mange børns liv, og det er et hus, jeg er utrolig stolt af, at vi har her i Solrød. Det er ingen hemmelighed, at det var en svær beslutning, da vi for 10 år siden valgte at etablere Væksthuset særligt set i lyset af, at vi var midt i en global økonomisk krise, som også i udtalt grad påvirkede os i kommunerne. Men vi ønskede noget mere og bedre for de af vores børn med særlige behov, vi ønskede, at hvert enkelt barn blev set i en helhed. Den dag i dag står det meget klart, at vi tog den rigtige beslutning,” siger borgmester Niels Hörup.  

Et af omdrejningspunkterne i væksthusets tilbud er at bibeholde barnets tilknytning til børnehaven eller skolen, så barnet ikke bliver isoleret eller fremmedgjort. Samtidig er udgangspunktet altid at barnet skal ses i sin helhed i forhold til dets omgivelser og ikke som et problembarn eller et barn med et problem.

”Vores udgangspunkt er at styrke barnet og fokusere på alle barnets ressourcer. På den måde hjælper vi med at ruste barnet og dets forældre, lærere og pædagoger til, at barnet kan få en bedre fremtid. Det er et utroligt meningsfyldt arbejde at kunne gøre en positiv forandring i et barn og en families liv,” siger Mette Kjærgaard Sørensen, leder af Væksthuset, og understreger:

”Selvom det er svært, er det ok at spørge om hjælp.”

Fakta

Væksthuset er åbent for alle børnefamilier i Solrød Kommune, og danner rammerne om en række forebyggende tilbud for børn og unge i alderen 0-18 år og deres forældre. De forskellige tilbud skal medvirke til at skabe pædagogisk udvikling og forandring, så børn og unge i højere grad kan rummes i deres familie og nærmiljø. 
Barnet bliver under sit forløb i Væksthuset set i en helhed, og barnets omgivelser medtænkes også. Det betyder, at Væksthusets medarbejdere indgår i en tæt dialog med forældre, pædagoger og lærere.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Vil du være affaldshelt i nogle timer?

21-03-2019
Så meld dig til affaldsindsamlingen d. 31. marts, hvor Danmarks Naturfrednings Forening gennemfører den årlige indsamling af affald i naturen. I Solrød Kommune gennemføres affaldsindsamlingen i samarbejde med Grønt Råd.

Solrød baner vejen for innovativt og bæredygtigt boligbyggeri

21-03-2019
Visionerne om et bæredygtigt og fremtidssikret, grønt boligbyggeri i den sydlige del af Solrød Kommune kommer nu tættere på at blive bragt til live.

Elever gav byrådet deres syn på skolelivet

18-03-2019
Byrådet i Solrød ville gerne høre om livet som skolelev i Solrød og Havdrup anno 2019. Den chance lod eleverne ikke forpasse og mødte velforberedte op til dialog.

Succesfuld sundheds-virksomhed inviterede borgmesteren indenfor

18-03-2019
Den innovative udviklings- og produktionsvirksomhed Vigor Healthcare Ltd åbnede dørene for borgmester Niels Hörup og viste frem i lokalerne i Solrød Center.

Solrød får nye genbrugsstationer i fremtiden

14-03-2019
Fra foråret 2020 skal borgerne i Solrød Kommune ikke længere køre til Greve Miljøcenter, når de skal på genbrugsstationen. Et nyt samarbejde forventes offentliggjort i marts.

Foredrag og sang med Den Syngende Konsul

07-03-2019
Jørgen Ledstrup besøger igen Solrød Bibliotek og Kulturhus

Borgerne er vilde med Borgerservice

07-03-2019
94 procent har haft en rigtig god oplevelse

Naturfag på Spil: 6. klasserne dystede i skæve idéer

07-03-2019
Det var afgørelsens time for alle 6. klasserne i Solrød Kommune. Onsdag skulle de nemlig traditionen tro til Naturfag på Spil og dyste mod hinanden i at løse kringlede natur og teknik-opgaver.

Nu tager Solrød hul på planerne om et mere levende og aktivt idrætscenter

28-02-2019
En omfattende ombygning af Solrød Idrætscenter går nu ind i den første fase, hvor der etableres et nyt, attraktivt tilholdssted til ungdomsklubben Klub 2680.

Jersie-byrådsmøde var en succes

25-02-2019
Byrådsmøde i Jersie Forsamlingshus


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online