Du kan få styr på den nye ferielov på gratis morgenmøde

7. februar 2019

Den nye ferielov vil ændre reglerne for optjening og afholdelse af ferie. Loven får konsekvenser efter den 1. september 2019. På et morgenmøde i ErhvervsCentret kan du i god tid få styr på, hvad den betyder for dig og din virksomhed. Det sker torsdag den 14. marts kl. 8:30-10:00 på Korskildelund 6 i Greve.

Morgenmødet henvender sig til virksomheder, der gerne vil i gang med at forberede sig på at overholde den nye ferielov, som ændrer princippet om forskudt ferie. Det betyder, at ferien fremover skal optjenes og afvikles over samme periode.  

- Vores arrangement om den nye ferielov er oplagt at deltage i for lønbogholdere, økonomichefer, HR-chefer, ejerledere og direktører med ansvar for at ansætte medarbejdere i små og mellemstore virksomheder, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret: 

 – Vi har tidligere afholdt et informationsmøde om den nye ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Men ferie, der optjenes efter den 1. september 2019, bliver også påvirket. Nu gentager vi det. For vi vil gerne give endnu flere af vores lokale virksomheder mulighed for at blive klogere på emnet. Det er vigtigt for virksomhederne at vide, hvordan de skal håndtere de nye regler, der har konsekvenser for både medarbejdere og arbejdsgiveren, siger Dorte.  


De praktiske konsekvenser fro virksomheder præsenteres
Til arrangementet vil deltagerne møde Peter Jonasen, der er selvstændig med HR-firmaet HR Topp ApS med kontor i Vækstfabrikken Greve, der ligger i ErhvervsCentret. Han lever af at rådgive ledere om HR og rekruttering samt løser HR- og rekrutteringsopgaver for virksomheder, der ikke selv har en HR-medarbejder ansat. Han vil præsentere den nye ferielov og forklare om de nye regler. Han kommer også ind på, hvilke praktiske konsekvenser den nye ferielov har for virksomheden og medarbejderne.  

- Det er vigtigt at komme hurtigt i gang med at forberede sig på den nye ferielov. Arbejdsgiverne er bl.a. nødt til at ændre håndteringen af medarbejdernes ferieopsparing. Det bliver arbejdsgiverens ansvar at sikre, at medarbejderne har haft mulighed for at spare ferie op til at afholde tvungen ferie. Ellers er det arbejdsgiveren, der skal betale. Det her er en god anledning til at se sin personalehåndbog efter og opdatere den, hvis man har sådan en, og også ansættelseskontrakterne. Den største ændring er, at alle også nye lønmodtagere opsparer og afholder ferie løbende og derfor har ret til betalt ferie i modsætning til princippet om forskudt opsparing og afholdelse af ferie, der stammer fra den gældende ferielov med rødder helt tilbage til 1938, fortæller Peter Jonasen. Han vil også besvare spørgsmål fra deltagerne på morgenmødet.  

Husk tilmelding: https://erhvervscentret.nemtilmeld.dk/125/

Kilde: ErhvervsCentret Greve Solrød


Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online