Hvordan et landskab kan opleves

4. februar 2019

Det giver en udstilling på Solrød Bibliotek i februar måned flere spændende bud på med billedkunstneren Birgit Brænder som vejviser.

Birgit Brænder er en kendt person af mange, idet hun driver det lille charmerende Galleri Nørregade, lige midt i byen. Galleriet har kun åbent om lørdagen, idet Birgit er lektor i billedkunst ved læreruddannelsen, hvor hun elsker kontakten med alle de unge mennesker, der er på vej ud i folkeskolen for at gøre en forskel.

Birgit har desuden en lang række galleri- og museumsudstillinger bag sig, såvel i Danmark som i udlandet. 


Birgit Brænder er uddannet fra Kunstakademiet i Århus og efterudannet ved Det kongelige danske Kunstakademi, ligesom hun også er kunstformidler fra Århus Universitet. 

Om sine kunstneriske udfoldelser fortæller Birgit Brænder: ”I mine værker er jeg vist svær at sætte i bås, fordi jeg elsker eksperimentet – elsker at finde nye veje, som jeg også kan anvende didaktisk over for mine engagerede studerende. Det selv om de også i billedkunstfaget skal arbejde med hele vores visuelle kultur, både den digitale og den analoge.”

Og Birgit Brænder fortsætter: ”Jeg er optaget af teksturer og de ganske små nuancer, der kan skabe såvel harmoni som sprælsk dynamik i billederne, men også forkærligheden for arkitektoniske detaljer afspejler sig i mange af mine arbejder.”


Udstillingen på biblioteket af Birgit Brænders værker vil også derfor vise en bredde – fra stram fotografik til meget ekspressive landskabsmalerier. Forkærligheden for landskaberne har været der i mange år blandt andet fra gentagne ophold ved Vedersø Klit på vestkysten af Jylland, hvor de første ekspressive billeder så dagens lys. Selv om Birgit Brænder arbejder med mange andre teknikker, er landskabet et tilbagevendende og yndet motiv – også selv om billederne ofte bliver så abstrakte i deres ekspressive og voldsomme udtryk, at man måske må lede efter landskabsbilledet i gængs forstand. 

Så derfor er det en rigtig god oplevelse at gå på opdagelse i hendes billeder på Solrød Bibliotek i hele februar måned.

På udstillingsgruppens vegne

Flemming Deichmann


Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online