En aften i klimaets tegn

4. februar 2019

Havdrup Brugsforening, afholdt torsdag den 31. januar, en meget velbesøgt aften i klimaets tegn, en aften der bl.a. kunne lade sig gøre fordi Brugsforeningen har fået midler fra Coops Medlemsinnovationpulje, som er lavet til at fremme medlemmernes kendskab til de forskellige indsatsområder, som Coop arbejder med.

Formand for Havdrup Brugsforening, Tonny Lauridsen, sagde til velkomst bl.a. ”Mon ikke vi alle sammen følger mere eller mindre med i klimadebatten, med smeltende gletsjere, brændende skove og voldsomme storme, som næsten daglig ”underholdning” i nyhederne, sidste sommer gjorde vel også os alle sammen lidt bekymrede for, om det er fremtidens somre. Jeg tror klimaets forandringer foruroliger stort set alle, måske lige bortset fra Donald Trump.


Jesper Theilgaard fortalte hvad der nogen af årsagerne til den stigende opvarmning af jorden, og dermed vejrforandringer som påvirker os alle. I 2017 og 18 havde vi eks. ekstreme somre, enten med alt for meget vand eller slet ikke noget vand og megen varme. Noget som formentlig hænger sammen med den svækkede jetstrøm i stratosfæren og igen med den stigende temperatur.

Heldigvis var en af pointerne, at Jesper Theilgaard mener vi kan redde det hele, men det kræver nogen tager ansvar og, at vi som forbrugere tænker os om, når vi handler.

Tilhørerne som også havde lejlighed til at stille spørgsmål, var meget engagerede og spørgelystne.


I pausen havde SuperBrugsen i Havdrup lavet nogle meget lækre klimavenlige retter, som der blev udtrykt tilfredshed med, ligesom en del deltagere ønskede at få opskrifter med hjem. Der blev serveret økologisk vin, øl og vand fra vandhanen, da vand i plastflasker er en belastning for miljøet og kvaliteten er faktisk bedre, i det vand man får fra Havdrup vandværk.

CSR-chef fra Coop, Thomas Roland kunne til de allerflestes overraskelse fortælle at det, i vinterhalvåret, faktisk er mere klimavenligt, pr. kalorie, at spise kylling frem for blåbær, ligesom det ikke er emballage der er den store synder i klimaregnskabet og, at private husholdningers madspild påvirker langt mere end emballagen.


De ca. 136 fremmødte fik en engageret aften og mon ikke alle havde lidt at tænke over, på vejen hjem.

Havdrup Brugsforening


Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online