Gymnasieelever fra Greve overtog styringen af Kühn for en dag

6. december 2018

Et hold elever fra Greve Gymnasium slap lærebøgerne i faget erhvervsøkonomi og tog imod en konkret udfordring hos sprøjtestøberiet Kühn, der har til formål at skabe nye danske arbejdspladser ved at fremstille plastkomponenter i verdensklasse. På årets sidste dag i november var undervisningen nemlig flyttet ud i den virkelige verden på en af Greves industriarbejdspladser på Elektronvej 3 i Greve. Her fik eleverne en introduktion til virksomhedens produkter, kunder, faciliteter og vækstpotentiale. Bagefter skulle de deltage i en workshop og fremlægge deres ideer og løsninger over for den adm. direktør Jesper Damm og eksterne konsulenter fra LeanAgent, Væksthus Sjælland og ErhvervsCentret.

Opgaven til eleverne gik ud på at byde ind med vilde ideer til en markedsføringskampagne målrettet indkøbere og udviklingschefer samt komme med forslag til design af et vækstcenter på fabrikken. 

- Det har været vildt sjovt at blive kastet ud i en opgave med at lave visuelt indhold for Kühn til en specifik målgruppe på de sociale medier. Det har bestemt ikke været en nem opgave. Men det har været interessant at komme på besøg og se, hvordan hele produktionen fungerer kun med robotter og maskiner, sagde Isabella Bossen, der bliver student til sommer. 

Hun arbejdede i journalistgruppen, hvor hun var med til at producere en introduktionsvideo om Kühn og en række små videointerviews blandt andet med ejerlederen til brug på LinkedIn.


Et pauserum med tonede ruder og bløde sofamøbler skal gøre arbejdspladsen mere attraktiv
Der kom også mange input fra gymnasieeleverne til Kühn omkring indretningen af et nyt vækstcenter.

- Vi har foreslået Kühn at skabe mere socialt liv på arbejdspladsen fx ved at indrette vækstcentret som et ’pauserum’ med bløde sofaer, tonede ruder og et musikanlæg. Her kan medarbejdere såvel som kunder sætte sig, slappe af og blive ladet op med ny energi til at samarbejde og tænke kreativt. Det er naturligvis ikke sikkert, at alle vores ideer bliver ført ud i livet bagefter. Men det har været sjovt at komme ud og få indblik i en virksomheds konkrete problemer og prøve teorier af i praksis og opdage, at det man læser i bøgerne rent faktisk kan bruges til noget, fortalte gymnasieelev Mikkel Løve Ekstrand med et bredt smil. 

Hans studiekammerat Oliver Hesselberg Hansen supplerede ham:         

- Det har været en interessant dag og rigtig godt, at også den adm. direktør har været med hele dagen og involverer sig i projektet. Det får os til at føle, at der forventes noget af os: At vi skal levere noget, som kan bruges bagefter!  

 

Udfordring fra Kühn var kulmination på samarbejde med det lokale erhvervsliv
Erhvervskoordinator Kaspar Aarøe Jensen fra Greve Gymnasium, der underviser i erhvervsøkonomi, glæder sig over, at Kühn brugte en hel dag på at involvere eleverne i at udvikle forretningen. 

- I timerne plejer vi at arbejde fiktivt med innovation og iværksætteri. Men her kommer vi ud i det virkelige liv, hvor teorierne og vores viden bliver sat på prøve. Vi har aldrig før oplevet, at en virksomhed forventer noget af os. Det skærper elevernes motivation til at yde deres bedste. 

Han håber, at andre lokale virksomheder vil lade sig inspirere af Kühns initiativ og følge trop med at lave matchmaking. 

- En vigtig opgave for os er at vise eleverne, hvordan de kan anvende et gymnasiefag som erhvervsøkonomi i praksis ude i den virkelige verden. At blive student handler om at gå velforberedt ind i fremtiden som almendannet og studieforberedt. Og det handler i høj grad også om at kunne bringe sin viden og kompetencer i spil på en arbejdsplads og skabe værdi i en produktion, understreger Kaspar.

Han fortæller, at undervisningsdagen hos plastfabrikken var kulminationen på Greve Gymnasiums samarbejde med ErhvervsCentret om at bygge bro til det lokale erhvervsliv i Greve Kommune. Samarbejdet går helt tilbage til 2015, hvor Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed førte Greve Gymnasium sammen med en række lokale virksomheder. 

- Jeg er stolt og taknemmelig over, at Kühn som frontløber for vores lokale erhvervsliv er gået i dialog med vores unge mennesker fra Greve Gymnasium og bidrager til, at de klædes på til fremtidens arbejdsmarked og forstår erhvervslivets udfordringer. De unge lærer meget af at få en erhvervsrettet dimension ind i undervisningen ved at komme ud på fabriksgulvet, hvor de bliver involveret i både de strategiske men også lavpraktiske udfordringer på en automatiseret og digitaliseret industrivirksomhed som Kühn. Forhåbentlig leverer de unge også værdi tilbage til virksomheden i form af et friskt pust, skæve vinkler og inspiration til nye tiltag, understreger Tina Charlotte Koeffoed.

Direktør Jesper Damm var en glad og tilfreds mand, da han vinkede farvel til de unge gæster med disse ord: 

- Tak for jeres mange gode ideer, som jeg vil reflektere over. Jeg er imponeret over jer. I er gået meget konkret til opgaven. Takket være jer har vi fået øjnene op for, at vi skal være mere synlige online og meget mere aktive på de sociale medier. Det har været sjovt at møde jer og udfordre jer til at anvende jeres faglighed i en konkret sammenhæng på vores arbejdsplads.

Kilde: ErhvervsCentret Greve Solrød


Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online