Havdrup indviede sprælsk og innovativ bymidte

3. december 2018

Bymidten i Havdrup er blevet forvandlet fra et gennemkørselsområde til et attraktivt byrum, hvor borgere i alle aldre kan mødes og hygge sig.

Et ”børneværelse” med bakker og en ”hems”, en ”kælder” hvor regnvandet kan opsamles, og en indbydende ”stue” med en kæmpe stor sofa. Bymidten i Havdrup har fået et markant anderledes udseende, som blev fejret lørdag den 1. december, da borgmester Niels Hörup sammen med bestyrelsesformand for Klar Forsyning, Niels Rolskov, indviede byens nye samlingspunkt, hvor der i dagens anledning også var julemarked og juletræstænding.  

”Vi har kaldt projektet for ”Vi hjerter Havdrup”, fordi man siger, at ”hjemme er der, hvor hjertet er.”


Mit hjerte føler sig rigtig godt tilpas her i Havdrups nye ”hus”, jeg håber, I har det på samme måde”, lød det fra borgmester Niels Hörup, som også takkede de mange Havdrupborger for deres store engagement og gejst i projektet samtidig med, at han understregede, at projektet helt sikkert ikke var blevet så godt uden dem.  

Byudviklingsprojektet tog sin start for knapt to år siden, hvor borgerne i Havdrup sammen med Solrød Kommune begav sig ud på en fælles rejse med et mål om at forvandle Havdrup Bymidte til et sprælsk, indbydende og fleksibelt byrum med plads til både børn, unge og ældre.

Bymidten er bygget op som værelser i et hus, der lægger op til forskellige sociale aktiviteter og leg som fx et ”børneværelse” og en ”stue”. Værelserne afgrænses og markeres af søjler, der også er husets tag. Projektet har samtidig haft til formål at lave en stor trafikomlægning for at gøre bymidten mere tryg, og husets "værelser" forbinder centergaden med stationen og busholdepladserne samtidig med, at der er etableret en dobbeltrettet sivegade mellem pladsen og stationen samt ekstra parkeringspladser i den nordlige del af området.  

Også klimaaspektet er tænkt ind i det innovative byudviklingsprojekt, og i samarbejde med KLAR Forsyning er der etableret et ca. 350 m3 stort opsamlingsbassin til regnvand, der udgør ”husets” kælder.

”De 350 m3 lyder måske ikke af meget, men det svarer til, at hvis man stabler halv liters vandflasker oven på hinanden, så får man en 140 km. lang stribe af vandflasker – eller sagt på en anden måde: en række med vandflasker fra Havdrup til Nakskov på Lolland,” lød det fra Niels Hörup ved indvielsen.

Det anderledes byudviklingsprojekt har i alt kostet 8 mio. kr., og både SuperBrugsen i Havdrup, Klar Forsyning og Movia har støttet økonomisk op om projektet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

5 ting du kan lave i vinterferien i Solrød

14-02-2019
Juhuuuu! Så er det vinterferie i Solrød Kommune, og her kommer 5 gode bud på, hvad man kan lave her i kommunen i ferien.

Solrød er den mest populære bosætningskommune

14-02-2019
Nye tal viser, at Solrød Kommune var den mest populære bosætningskommune i 2018.

Offentliggørelse af ansøgning om revurdering af miljøgodkendelse

07-02-2019
Solrød Kommune skal give offentligheden mulighed for at udtale sig inden vi træffer afgørelse om at meddele revurdering af miljøgodkendelse til Solrød Biogas A/S.

Munkekærskolen og Havdrup Skole skal teste fremtidens fag

07-02-2019
Et nyt og særdeles aktuelt fag er på vej til den danske folkeskole, men først skal det testes på en række danske skoler. Munkekærskolen og Havdrup Skole er to af dem.

Nu kan du blive forpagter med Solrøds bedste udsigt

04-02-2019
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.

Havdrup får sin innovative ønske-daginstitution

28-01-2019
Trods konkurs bibeholdes det eventyrlige daginstitutionsprojekt

Nu får Solrød Kommunes nye sundhedspolitik ben at gå på

28-01-2019
20 indsatser skal styrke borgernes helbred

Solrød tager et skridt nærmere mod en ny erhvervskile

28-01-2019
45 hektar stor erhvervskile er på tegnebrættet

Byrådet sætter skub i planerne om Strandens Hus

28-01-2019
Et imødekommende hus, der skal favne både vandsportsudøvere, vandhunde og alle de andre

KÆMPE bogsalg på biblioteket

24-01-2019
Solrød Bibliotek og Kulturhus holder det største bogsalg nogensinde


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online