Havdrup indviede sprælsk og innovativ bymidte

3. december 2018

Bymidten i Havdrup er blevet forvandlet fra et gennemkørselsområde til et attraktivt byrum, hvor borgere i alle aldre kan mødes og hygge sig.

Et ”børneværelse” med bakker og en ”hems”, en ”kælder” hvor regnvandet kan opsamles, og en indbydende ”stue” med en kæmpe stor sofa. Bymidten i Havdrup har fået et markant anderledes udseende, som blev fejret lørdag den 1. december, da borgmester Niels Hörup sammen med bestyrelsesformand for Klar Forsyning, Niels Rolskov, indviede byens nye samlingspunkt, hvor der i dagens anledning også var julemarked og juletræstænding.  

”Vi har kaldt projektet for ”Vi hjerter Havdrup”, fordi man siger, at ”hjemme er der, hvor hjertet er.”


Mit hjerte føler sig rigtig godt tilpas her i Havdrups nye ”hus”, jeg håber, I har det på samme måde”, lød det fra borgmester Niels Hörup, som også takkede de mange Havdrupborger for deres store engagement og gejst i projektet samtidig med, at han understregede, at projektet helt sikkert ikke var blevet så godt uden dem.  

Byudviklingsprojektet tog sin start for knapt to år siden, hvor borgerne i Havdrup sammen med Solrød Kommune begav sig ud på en fælles rejse med et mål om at forvandle Havdrup Bymidte til et sprælsk, indbydende og fleksibelt byrum med plads til både børn, unge og ældre.

Bymidten er bygget op som værelser i et hus, der lægger op til forskellige sociale aktiviteter og leg som fx et ”børneværelse” og en ”stue”. Værelserne afgrænses og markeres af søjler, der også er husets tag. Projektet har samtidig haft til formål at lave en stor trafikomlægning for at gøre bymidten mere tryg, og husets "værelser" forbinder centergaden med stationen og busholdepladserne samtidig med, at der er etableret en dobbeltrettet sivegade mellem pladsen og stationen samt ekstra parkeringspladser i den nordlige del af området.  

Også klimaaspektet er tænkt ind i det innovative byudviklingsprojekt, og i samarbejde med KLAR Forsyning er der etableret et ca. 350 m3 stort opsamlingsbassin til regnvand, der udgør ”husets” kælder.

”De 350 m3 lyder måske ikke af meget, men det svarer til, at hvis man stabler halv liters vandflasker oven på hinanden, så får man en 140 km. lang stribe af vandflasker – eller sagt på en anden måde: en række med vandflasker fra Havdrup til Nakskov på Lolland,” lød det fra Niels Hörup ved indvielsen.

Det anderledes byudviklingsprojekt har i alt kostet 8 mio. kr., og både SuperBrugsen i Havdrup, Klar Forsyning og Movia har støttet økonomisk op om projektet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Østsjællands Beredskabs opgaver skal formentligt løftes lokalt

13-12-2018
Østsjællands Beredskab har sendt en pressemeddelelse ud, hvori det fremgår, at de 8 borgmestre er enige om, at det nu ser ud til, at Østsjællands Beredskab skal opløses.

Solrød Kommune slår rekord: Aldrig har vi været så mange

13-12-2018
22.998… 22.999… 23.000! For første gang nogensinde kan 23.000 personer på samme tid kalde sig for borgere i Solrød Kommune.

Til januar kan de kommunale lokaler bookes

10-12-2018
Fredag den 11. januar 2019 bliver der åbnet op for sæsonbooking af kommunens lokaler for sæsonen 2019/2020. Men allerede nu er det muligt at anmode om at booke lokaler til større arrangementer i sæson 2019/2020 på både Solrød Idrætscenter, svømmehallen, Munkekærhallen, Jersiehallen og i Havdrup Idrætscenter.

Kom til julekoncerter med musikskolen

06-12-2018
Musikskolens elevere skruer op for julestemningen med to koncerter

Storskrald i december måned

06-12-2018
Plejer du at få hentet storskrald på en tirsdag eller onsdag, så skal du være opmærksom på at december måned er anderledes for dig.

Entreprenør erklæret konkurs

06-12-2018
Daurehøj Erhvervsbyg, der har vundet udbuddet om at bygge en ny daginstitution i Havdrup Vest, er erklæret konkurs.

Møllebækken Købmandsgård åbnede døren til en svunden tid

29-11-2018
Det frembragte forestillinger om historier fra en svunden tid, da borgmester Niels Hörup forleden besøgte købmand Henrik Koch og Møllebækken Købmandsgård i Karlslunde som en del af byrådets ønske om at støtte op om det lokale erhvervsliv.

Her er Havdrups eventyrlige og moderne nye børnehus

29-11-2018
Der bliver masser af plads til både eventyr, tumleri og højtlæsning i det nye innovative børnehus i Havdrup Vest, som skal danne nye, moderne rammer for den nuværende daginstitution Lindebo og samtidig ruste kommunen til at rumme endnu flere børn.

Nyt bump i Havdrup er en utrolig succes

26-11-2018
Bump er ofte udskældt blandt trafikanter, men effekten af det nye bump på Skolevej gør kritikken til skamme.

Succesfuld Havdrupvirksomhed inviterede borgmesteren indenfor

22-11-2018
Hos Guldborg Legepladser i Havdrup går det så godt, at virksomheden er ved at vokse ud af sin egen "legeplads". Borgmester Niels Hörup lagde forleden vejen forbi den succesfulde virksomhed, som også gerne tager et socialt ansvar på sig.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online