Møllebækken Købmandsgård åbnede døren til en svunden tid

29. november 2018

Det frembragte forestillinger om historier fra en svunden tid, da borgmester Niels Hörup forleden besøgte købmand Henrik Koch og Møllebækken Købmandsgård i Karlslunde som en del af byrådets ønske om at støtte op om det lokale erhvervsliv.

Ældede kaffedåser, Ata skurepulver og gammelt trælegetøj - det er som at træde ind i en købmand anno 1908, når man besøger Møllebækkens Købmandsgård i Karlslunde. Og det var netop, hvad borgmester Niels Hörup forleden gjorde, da han som en del af byrådets fokus på det lokale erhvervsliv besøgte den anderledes købmandsgård bag Korporalskroen på Tåstrupvej.

Købmandsgården ejes af Henrik Koch, som også selv er i butikken hver dag. Og selvom Henrik Koch er opvokset på Nørrebro med familieaner på Lolland, har det vist sig, at hans familie har tilknytning til kroen. Efter Henrik Koch overtog købmandsgården for mange år siden, har hans datter nemlig via slægtsforskning fundet ud af, at Henriks Kochs oldeforældre mødte hinanden på Korporalskroen og blev gift i Karlstrup Kirke, hvorefter de flyttede til Lolland.

”Så man kan sige, at cirklen er sluttet nu,” siger Henrik Koch.


Succesfuld webshop
Ud over den gamle købmandsgård åbnede Henrik Koch også for tre år siden en succesfuld webshop med hele 4.000 varenumre og alt inden for julepynt lige fra julekugler til nissemænd.

”Min passion for julen går mange år tilbage, og da min datter var barn, skrev jeg julehistorier til hende, som jeg nu har fået udgivet i en bog,” fortæller Henrik Koch.

Webshoppen er støt voksende og tegner sig i dag for cirka halvdelen af virksomhedens omsætning. Webshoppens pakkelager ligger i en lille bygning ved siden af købmandsgården og der sendes årligt flere end 2.400 pakker til de mange kunder både i Danmark og i udlandet. Mange af de kunder, der handler på nettet, besøger også butikken. Og kunderne kommer langvejs fra – nogle helt fra Grønland og Færøerne.

”Det har været interessant at få et kig indenfor hos Møllebækken Købmandsgård, som er en noget anderledes virksomhed, og på byrådets vegne glæder jeg mig over, at vi her i kommunen også har rammerne til at understøtte sådan en slags virksomhed,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Østsjællands Beredskabs opgaver skal formentligt løftes lokalt

13-12-2018
Østsjællands Beredskab har sendt en pressemeddelelse ud, hvori det fremgår, at de 8 borgmestre er enige om, at det nu ser ud til, at Østsjællands Beredskab skal opløses.

Solrød Kommune slår rekord: Aldrig har vi været så mange

13-12-2018
22.998… 22.999… 23.000! For første gang nogensinde kan 23.000 personer på samme tid kalde sig for borgere i Solrød Kommune.

Til januar kan de kommunale lokaler bookes

10-12-2018
Fredag den 11. januar 2019 bliver der åbnet op for sæsonbooking af kommunens lokaler for sæsonen 2019/2020. Men allerede nu er det muligt at anmode om at booke lokaler til større arrangementer i sæson 2019/2020 på både Solrød Idrætscenter, svømmehallen, Munkekærhallen, Jersiehallen og i Havdrup Idrætscenter.

Kom til julekoncerter med musikskolen

06-12-2018
Musikskolens elevere skruer op for julestemningen med to koncerter

Storskrald i december måned

06-12-2018
Plejer du at få hentet storskrald på en tirsdag eller onsdag, så skal du være opmærksom på at december måned er anderledes for dig.

Entreprenør erklæret konkurs

06-12-2018
Daurehøj Erhvervsbyg, der har vundet udbuddet om at bygge en ny daginstitution i Havdrup Vest, er erklæret konkurs.

Havdrup indviede sprælsk og innovativ bymidte

03-12-2018
Bymidten i Havdrup er blevet forvandlet fra et gennemkørselsområde til et attraktivt byrum, hvor borgere i alle aldre kan mødes og hygge sig.

Her er Havdrups eventyrlige og moderne nye børnehus

29-11-2018
Der bliver masser af plads til både eventyr, tumleri og højtlæsning i det nye innovative børnehus i Havdrup Vest, som skal danne nye, moderne rammer for den nuværende daginstitution Lindebo og samtidig ruste kommunen til at rumme endnu flere børn.

Nyt bump i Havdrup er en utrolig succes

26-11-2018
Bump er ofte udskældt blandt trafikanter, men effekten af det nye bump på Skolevej gør kritikken til skamme.

Succesfuld Havdrupvirksomhed inviterede borgmesteren indenfor

22-11-2018
Hos Guldborg Legepladser i Havdrup går det så godt, at virksomheden er ved at vokse ud af sin egen "legeplads". Borgmester Niels Hörup lagde forleden vejen forbi den succesfulde virksomhed, som også gerne tager et socialt ansvar på sig.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online