Møllebækken Købmandsgård åbnede døren til en svunden tid

29. november 2018

Det frembragte forestillinger om historier fra en svunden tid, da borgmester Niels Hörup forleden besøgte købmand Henrik Koch og Møllebækken Købmandsgård i Karlslunde som en del af byrådets ønske om at støtte op om det lokale erhvervsliv.

Ældede kaffedåser, Ata skurepulver og gammelt trælegetøj - det er som at træde ind i en købmand anno 1908, når man besøger Møllebækkens Købmandsgård i Karlslunde. Og det var netop, hvad borgmester Niels Hörup forleden gjorde, da han som en del af byrådets fokus på det lokale erhvervsliv besøgte den anderledes købmandsgård bag Korporalskroen på Tåstrupvej.

Købmandsgården ejes af Henrik Koch, som også selv er i butikken hver dag. Og selvom Henrik Koch er opvokset på Nørrebro med familieaner på Lolland, har det vist sig, at hans familie har tilknytning til kroen. Efter Henrik Koch overtog købmandsgården for mange år siden, har hans datter nemlig via slægtsforskning fundet ud af, at Henriks Kochs oldeforældre mødte hinanden på Korporalskroen og blev gift i Karlstrup Kirke, hvorefter de flyttede til Lolland.

”Så man kan sige, at cirklen er sluttet nu,” siger Henrik Koch.


Succesfuld webshop
Ud over den gamle købmandsgård åbnede Henrik Koch også for tre år siden en succesfuld webshop med hele 4.000 varenumre og alt inden for julepynt lige fra julekugler til nissemænd.

”Min passion for julen går mange år tilbage, og da min datter var barn, skrev jeg julehistorier til hende, som jeg nu har fået udgivet i en bog,” fortæller Henrik Koch.

Webshoppen er støt voksende og tegner sig i dag for cirka halvdelen af virksomhedens omsætning. Webshoppens pakkelager ligger i en lille bygning ved siden af købmandsgården og der sendes årligt flere end 2.400 pakker til de mange kunder både i Danmark og i udlandet. Mange af de kunder, der handler på nettet, besøger også butikken. Og kunderne kommer langvejs fra – nogle helt fra Grønland og Færøerne.

”Det har været interessant at få et kig indenfor hos Møllebækken Købmandsgård, som er en noget anderledes virksomhed, og på byrådets vegne glæder jeg mig over, at vi her i kommunen også har rammerne til at understøtte sådan en slags virksomhed,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

5 ting du kan lave i vinterferien i Solrød

14-02-2019
Juhuuuu! Så er det vinterferie i Solrød Kommune, og her kommer 5 gode bud på, hvad man kan lave her i kommunen i ferien.

Solrød er den mest populære bosætningskommune

14-02-2019
Nye tal viser, at Solrød Kommune var den mest populære bosætningskommune i 2018.

Offentliggørelse af ansøgning om revurdering af miljøgodkendelse

07-02-2019
Solrød Kommune skal give offentligheden mulighed for at udtale sig inden vi træffer afgørelse om at meddele revurdering af miljøgodkendelse til Solrød Biogas A/S.

Munkekærskolen og Havdrup Skole skal teste fremtidens fag

07-02-2019
Et nyt og særdeles aktuelt fag er på vej til den danske folkeskole, men først skal det testes på en række danske skoler. Munkekærskolen og Havdrup Skole er to af dem.

Nu kan du blive forpagter med Solrøds bedste udsigt

04-02-2019
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.

Havdrup får sin innovative ønske-daginstitution

28-01-2019
Trods konkurs bibeholdes det eventyrlige daginstitutionsprojekt

Nu får Solrød Kommunes nye sundhedspolitik ben at gå på

28-01-2019
20 indsatser skal styrke borgernes helbred

Solrød tager et skridt nærmere mod en ny erhvervskile

28-01-2019
45 hektar stor erhvervskile er på tegnebrættet

Byrådet sætter skub i planerne om Strandens Hus

28-01-2019
Et imødekommende hus, der skal favne både vandsportsudøvere, vandhunde og alle de andre

KÆMPE bogsalg på biblioteket

24-01-2019
Solrød Bibliotek og Kulturhus holder det største bogsalg nogensinde


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online