Her er Havdrups eventyrlige og moderne nye børnehus

29. november 2018

Der bliver masser af plads til både eventyr, tumleri og højtlæsning i det nye innovative børnehus i Havdrup Vest, som skal danne nye, moderne rammer for den nuværende daginstitution Lindebo og samtidig ruste kommunen til at rumme endnu flere børn.

Et innovativt og fremadskuende børnehus med højt til loftet, der inviterer til eventyr, leg og læring i trygge rammer. Sådan bliver det nye børnehus i Havdrup Vest, der skal udgøre de fleksible og moderne nye rammer for den nuværende daginstitution Lindebo.

Det står klart efter, at byrådet i Solrød Kommune på november måneds byrådsmøde valgte at imødekomme et enigt bedømmelsesudvalgs ønske om at vælge projektforslaget fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S.

Med de innovative nye rammer for Lindebo vokser Havdrup-daginstitutionen sig samtidig stor nok til at rumme den stigende popularitet hos børnefamilierne og det børneboom, som Havdrup og hele Solrød Kommune oplever netop nu.  


Overskriften på det nye børnehus er ”Det eventyrlige og moderne børnehus”, som er en titel, der er blevet til på baggrund af flere forskellige workshops med forældre og personale. Børnehuset, der efter planen skal stå færdigt i februar 2020, leder da også med sit sprælske udseende tankerne hen på et kæmpe stort, eventyrligt sneglehus omkranset af indbydende legearealer med et hyggeligt lille gårdrum i midten af det hele.

”Forventningerne til vores kommende nye, rummelige børnehus i Havdrup Vest har været tårnhøje fra starten, og jeg må sige, at vinderprojektet til fulde indfrier bedømmelsesudvalgets mange krav til, hvordan rammerne om et moderne og eventyrligt børnehus skal være – jeg ønsker mig næsten selv tilbage til børnehavetiden,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

De fleksible rammer i det nye børnehus giver mulighed for at danne både store og små fællesskaber og lege- og læringsrum. Samtidig er fællesarealerne placeret, så de både er godt skærmet af og er i kontakt med både husets charmerende lille midtergårdrum og med grupperummene. Det giver både rigtig gode muligheder for forskellige aktiviteter i løbet af dagen og dialog med forældre, som afleverer og henter deres børn.


Bygningen er desuden optimalt placeret på grunden, så der skabes så meget legeplads som muligt med indbydende og forskelligartede udearealer for både vuggestue- og børnehavebørn. 

Fakta
Det valgte projektforslag fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S er det projekt, der har fået den højeste karakter af bedømmelsesudvalget, som har bestået af repræsentanter fra direktionen, Ejendomscenteret, Pladsanvisningen samt forældrebestyrelse, ledelse og medarbejdere fra Lindebo. Bedømmelsesudvalget er desuden blevet understøttet af ekstern rådgivning.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

5 ting du kan lave i vinterferien i Solrød

14-02-2019
Juhuuuu! Så er det vinterferie i Solrød Kommune, og her kommer 5 gode bud på, hvad man kan lave her i kommunen i ferien.

Solrød er den mest populære bosætningskommune

14-02-2019
Nye tal viser, at Solrød Kommune var den mest populære bosætningskommune i 2018.

Offentliggørelse af ansøgning om revurdering af miljøgodkendelse

07-02-2019
Solrød Kommune skal give offentligheden mulighed for at udtale sig inden vi træffer afgørelse om at meddele revurdering af miljøgodkendelse til Solrød Biogas A/S.

Munkekærskolen og Havdrup Skole skal teste fremtidens fag

07-02-2019
Et nyt og særdeles aktuelt fag er på vej til den danske folkeskole, men først skal det testes på en række danske skoler. Munkekærskolen og Havdrup Skole er to af dem.

Nu kan du blive forpagter med Solrøds bedste udsigt

04-02-2019
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.

Havdrup får sin innovative ønske-daginstitution

28-01-2019
Trods konkurs bibeholdes det eventyrlige daginstitutionsprojekt

Nu får Solrød Kommunes nye sundhedspolitik ben at gå på

28-01-2019
20 indsatser skal styrke borgernes helbred

Solrød tager et skridt nærmere mod en ny erhvervskile

28-01-2019
45 hektar stor erhvervskile er på tegnebrættet

Byrådet sætter skub i planerne om Strandens Hus

28-01-2019
Et imødekommende hus, der skal favne både vandsportsudøvere, vandhunde og alle de andre

KÆMPE bogsalg på biblioteket

24-01-2019
Solrød Bibliotek og Kulturhus holder det største bogsalg nogensinde


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online