Frivilligprisen 2018 trak glædestårer og klapsavler

8. november 2018

Mandagens Frivillighedsaften hylder alle dem, der yder en helt særlig indsats i Solrød Kommune. Ved samme lejlighed blev Frivilligprisen 2018 overrakt i et rørende øjeblik.

Det plejer at være de frivillige, de deler ud af overskud og næstekærlighed, men mandag aften var det hele vendt på hovedet.

Hæder og hyldest skyllende ind over de 80 fremmødte, for i salen sad en stor del af de frivillige kræfter, der hver dag og på hver sin måde gør en kæmpe forskel i Solrød Kommune.

Men denne aften var det altså deres tur til at læne sig tilbage og nyde de pæne ord.

Dem skulle de ikke vente længe på. Allerede i åbningstalen takkede udvalgsformand Ivar Haugaard-Hansen de frivillige for den uvurderlige indsats, de hver især bidrager med året rundt.

”Alle som én fortjener I et dybfølt tak. Tak for den store forskel I gør. Tak for det aftryk I sætter hver eneste dag. Og tak fordi I gør Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo,” sagde Ivar Haugaard-Hansen.

Så var aftenen skudt i gang – for 10. år i træk.


Ni kandidater med hver sin sag

Efter et morsomt trylleshow var det blevet tid til at præsentere de indstillede til Frivilligprisen 2018. Frem mod Frivilligaftenen er det nemlig muligt at indstille kandidater til Frivillighedsprisen, som borgmester Niels Hörup har tradition for at overrække sidst på aftenen. Den mulighed havde mange benyttet sig af, og da gengangerne var lagt sammen, talte listen ni indstillede.

Indstillingerne var en bred vifte af gode og forskellige initiativer. Nogle motiverer og hjælper sygdomsramte til en bedre hverdag. Andre fejer ensomhed af vejen og bringer livskvalitet og glæde med sig. Der er også dem, der får frivilligheden til at slå rødder i lokalsamfundet, og dem, der får de unge håb til at spire. Nogle holder i hånd og giver et nap med, nogle går forrest med en god sag og nogle sørger for, at hverdagen glider let og ubesværet.

Fælles for dem alle er, at de gør en kæmpe forskel for en masse medborgere, og det var derfor også helt på sin plads, at de modtog flotte klapsalver for deres indsats.

Frivilligprisen 2018 går til….

Selvom hver og én havde gjort sig mere en fortjent til Frivilligprisen, så kunne borgmester Niels Hörup sidst på aftenen afsløre årets modtager af Frivilligprisen 2018.

I overrækkelsen sagde Niels Hörup blandt andet:

”Årets prismodtager bliver beskrevet som en kæmpe gave, der giver mulighed for stjernestunder. Årets prismodtager bringer liv, hygge, omsorg, tålmodighed, interesse, humor og varme hænder.” 

”Årets prismodtager skaber fortrolighed og tætte bånd. Årets prismodtager skaber minder, historier og fælles oplevelser.”

Borgmesterens sidste ord lod dog ingen tvivl tilbage om, hvem prismodtageren 2018 var.

”Årets prismodtager gør, at man I samfundet siger: ”Der vil jeg gerne bo, når jeg bliver gammel”.

Anerkendende røster begyndte at sprede sig i rummet, for årets prismodtager blev de frivillige fra Plejecenter Christians Have. Der var både tårer i øjenkrogene og lange kram, så stoltheden var til at få øje på. Glæden rækker dog langt ud over denne aften, fortæller Gert Hansen, der er en af de frivillige: 

”Jeg bliver meget tilfredsstillet af, at man kan være med til at hjælpe andre, og se den taknemmelighed man får tilbage – de søde ord og gensidige smil. Man kan se på dem, at de værdsætter det arbejde, man giver, og de ser frem til, at man kommer. Og så er det da en stor glæde, at man her i aften påskønner den indsats, vi bidrager med,” siger Gert Hansen.

Stort tillykke til de frivillige på Plejecenter Christians Have og tak til alle frivillige, der gør Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Affaldsindsamling omkring jul og nytår

15-11-2018
Skraldemanden skal også holde fri til jul og nytår. Derfor kan du opleve, at din dagrenovation bliver hentet en dag tidligere eller senere end normalt.

Vil du være en del af musikskolens bestyrelse?

15-11-2018
Der er valg til Solrød Kommunale Musikskoles bestyrelse tirsdag d. 27. november.

Udskiftning af stibroer omlægger skolestier

12-11-2018
De to stibroer over Solrød Bæk skal skiftes ud. Vi opfordrer til, at man følger de gule omkørselsskilte.

Kommunen skifter to stibroer over Solrød Bæk

08-11-2018
På stierne mellem Solrød Center og Uglegårdsskolen, findes to stibroer over Solrød Bæk, som skal udskiftes.

Søg tilskud til natur- og friluftsprojekter 2019

08-11-2018
Ansøgningsfristen er den 14. december 2018. Alle borgere inkl. lokale foreninger har mulighed for at søge. Tilskuddet gives efter naturbeskyttelsesloven, og har til formål at inspirere og motivere til arbejdet med natur- og friluftsprojekter.

Borgmester mødes med Region Sjælland: Kæmper for at beholde populær busrute

01-11-2018
Borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, er uforstående over for Region Sjællands planer om at nedlægge bus 120 mellem Karlslunde og Køge. Hele 430.000 passagerer vil blive berørt af busnedlæggelsen.

Klimasikring medfører vejarbejde på Tværvej

29-10-2018
Fra midten af oktober og frem til april er der vejarbejde på Tværvej, da området skal klimasikres.

Ny Babycafé skal forsøde barselslivet i Solrød Kommune

25-10-2018
En helt ny babycafé er ét ud af en række nye initiativer, der skal åbne Aktivitets- og Frivilligcentret op for en bredere målgruppe.

Havdrup-elever har bygget deres egen træterrasse

25-10-2018
8. C på Havdrup Skole har med egne hænder bygget en stor flot træterrasse som en del af pilotprojektet Kloge Hænder. Projektet, som på sigt skal udrulles til hele landet, er et samarbejde mellem Havdrup Skole, Jyske Bank, Cabi og den lokale håndværksvirksomhed Egon Olsen & Søn og har til formål at få skoleelevernes øjne op for erhvervsuddannelserne.

Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m.

18-10-2018
Du kan nu søge om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online