Frivilligprisen 2018 trak glædestårer og klapsavler

8. november 2018

Mandagens Frivillighedsaften hylder alle dem, der yder en helt særlig indsats i Solrød Kommune. Ved samme lejlighed blev Frivilligprisen 2018 overrakt i et rørende øjeblik.

Det plejer at være de frivillige, de deler ud af overskud og næstekærlighed, men mandag aften var det hele vendt på hovedet.

Hæder og hyldest skyllende ind over de 80 fremmødte, for i salen sad en stor del af de frivillige kræfter, der hver dag og på hver sin måde gør en kæmpe forskel i Solrød Kommune.

Men denne aften var det altså deres tur til at læne sig tilbage og nyde de pæne ord.

Dem skulle de ikke vente længe på. Allerede i åbningstalen takkede udvalgsformand Ivar Haugaard-Hansen de frivillige for den uvurderlige indsats, de hver især bidrager med året rundt.

”Alle som én fortjener I et dybfølt tak. Tak for den store forskel I gør. Tak for det aftryk I sætter hver eneste dag. Og tak fordi I gør Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo,” sagde Ivar Haugaard-Hansen.

Så var aftenen skudt i gang – for 10. år i træk.


Ni kandidater med hver sin sag

Efter et morsomt trylleshow var det blevet tid til at præsentere de indstillede til Frivilligprisen 2018. Frem mod Frivilligaftenen er det nemlig muligt at indstille kandidater til Frivillighedsprisen, som borgmester Niels Hörup har tradition for at overrække sidst på aftenen. Den mulighed havde mange benyttet sig af, og da gengangerne var lagt sammen, talte listen ni indstillede.

Indstillingerne var en bred vifte af gode og forskellige initiativer. Nogle motiverer og hjælper sygdomsramte til en bedre hverdag. Andre fejer ensomhed af vejen og bringer livskvalitet og glæde med sig. Der er også dem, der får frivilligheden til at slå rødder i lokalsamfundet, og dem, der får de unge håb til at spire. Nogle holder i hånd og giver et nap med, nogle går forrest med en god sag og nogle sørger for, at hverdagen glider let og ubesværet.

Fælles for dem alle er, at de gør en kæmpe forskel for en masse medborgere, og det var derfor også helt på sin plads, at de modtog flotte klapsalver for deres indsats.

Frivilligprisen 2018 går til….

Selvom hver og én havde gjort sig mere en fortjent til Frivilligprisen, så kunne borgmester Niels Hörup sidst på aftenen afsløre årets modtager af Frivilligprisen 2018.

I overrækkelsen sagde Niels Hörup blandt andet:

”Årets prismodtager bliver beskrevet som en kæmpe gave, der giver mulighed for stjernestunder. Årets prismodtager bringer liv, hygge, omsorg, tålmodighed, interesse, humor og varme hænder.” 

”Årets prismodtager skaber fortrolighed og tætte bånd. Årets prismodtager skaber minder, historier og fælles oplevelser.”

Borgmesterens sidste ord lod dog ingen tvivl tilbage om, hvem prismodtageren 2018 var.

”Årets prismodtager gør, at man I samfundet siger: ”Der vil jeg gerne bo, når jeg bliver gammel”.

Anerkendende røster begyndte at sprede sig i rummet, for årets prismodtager blev de frivillige fra Plejecenter Christians Have. Der var både tårer i øjenkrogene og lange kram, så stoltheden var til at få øje på. Glæden rækker dog langt ud over denne aften, fortæller Gert Hansen, der er en af de frivillige: 

”Jeg bliver meget tilfredsstillet af, at man kan være med til at hjælpe andre, og se den taknemmelighed man får tilbage – de søde ord og gensidige smil. Man kan se på dem, at de værdsætter det arbejde, man giver, og de ser frem til, at man kommer. Og så er det da en stor glæde, at man her i aften påskønner den indsats, vi bidrager med,” siger Gert Hansen.

Stort tillykke til de frivillige på Plejecenter Christians Have og tak til alle frivillige, der gør Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online