FN’s Verdensmål i børnehøjde

5. november 2018

5. klasse på Køge Bugt Privatskole har i september og oktober måned arbejdet med FN´s Verdensmål med særligt fokus på bæredygtighed. Resultatet er 10 fine plakater med hvert deres bæredygtige budskab. Plakaterne udstilles lige nu i Solrød Idrætscenter og senere på Solrød Bibliotek.

En ambitiøs plan 

FN´s 17 Verdensmål blev en realitet den 25. september 2015, da verdens stats- og regeringsledere vedtog en omfattende og ambitiøs dagsorden, der skulle forpligte FN´s 193 medlemslande mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og natur. 
De 17 konkrete mål handler bl.a. om at afskaffe fattigdom og sult i verden, sikre god uddannelse, reducere uligheder, sikre rent vand og sanitet, sikre bæredygtig energi, arbejde hen mod en bedre klimaindsats m.fl. 


Eleverne i 5. klasse på Køge Bugt Privatskole har i deres arbejde valgt ét af de 17 verdensmål og fokuseret på at omsætte målet til noget, vi alle kan relatere til i vores hverdag. Det var nemlig vigtigt for læreren at få verdensmålene ned på et plan, som alle kunne relatere til, og forhåbentlig få spredt budskabet om de ambitiøse mål, som skal være opfyldt inden år 2030.
Plakaterne

Eleverne har arbejdet intensivt med hver deres verdensmål. De har tænkt meget over, hvad deres budskab skulle være, og hvordan det skulle komme til udtryk. Som led i processen var klassen bl.a. en tur på Dansk Arkitektur Center for at få et undervisningsforløb om bæredygtige byer, og tilbage på skolen opstod ambitiøse idéer til, hvordan bæredygtighed kan fremmes i  en hvilken som helst by i Danmark. Det førte til, at to af grupperne skabte plakater med idéer til, hvordan Solrød kunne blive mere bæredygtig. Emma og Olga arbejdede eksempelvis med verdensmål nr. 11: ’Bæredygtige byer og lokalsamfund’

Deres ønske var at gøre opmærksom på muligheden for at skabe bæredygtige landsbyer her i Solrød.

 

Olivia og Camille valgte at fokusere på verdensmål nr. 7, ’Bæredygtig energi’, og deres idé var, at man dels skulle satse på vedvarende energi på tagene i centeret, og dels opsamle og udnytte meget af den energi, der bl.a. opstår på en legeplads eller i et træningscenter. 
Ingen Nutella-mader mere

Undervejs har eleverne fået indblik i forskellige verdensproblemer, som de tidligere ikke kendte til. Frederik og Elias, som arbejdede med verdensmål nr. 12, ’Ansvarligt forbrug og produktion’, blev chokeret over, hvor mange bananer, der årligt smides ud på trods af, at de intet fejler. En anden gruppe bestående af pigerne Frederikke og Marie-Louise arbejdede med verdensmålet ”Livet på land”. De valgte at sætte fokus på problematikkerne omkring palmeolieplantager og de konsekvenser, disse plantager har for biodiversiteten og miljøet. Efter endt arbejde udtalte Marie Louise chokeret: ”Hold da op, jeg vidste ikke før, hvad palmeolie var, og hvor mange produkter, der indeholder palmeolie.. Jeg har fortalt min mor, at jeg aldrig vil spise Nutella mere.”


Tekst og fotos: Anna Patricia Neumeister


Flere artikler

”Hva´ skal vi med kunsten?

17-01-2019
Arrangement på Solrød Bibliotek

Foredragsaften om "Fake news" med journalist Thomas Ubbesen

17-01-2019
Donald Trump og med ham millioner af almindelige amerikanere og millioner af andre dødelige er dødtrætte af det: Fake news!

Videnscafé med Stine Klarskov

17-01-2019
Coach Stine Klarskov vil i denne videnscafé medbringe begejstring og styrke til, at du selv kan finde frem til din egen indre viljestyrke.

ErhvervsCentret er klædt på til at bruge hjertestarter

17-01-2019
ErhvervsCentret fik for to et halvt år siden en hjertestarter. Den befinder sig i stueetagen til højre for receptionen. Heldigvis har den aldrig været i brug. Men den er tilgængelig for alle i ErhvervsCentret og lokalområdet i åbningstiden. Nu har en gruppe medarbejderne og lejere i ErhvervsCentret været på gratis hjerteredderkursus for at få opfrisket, hvordan de skal bruge hjertestarteren, hvis uheldet en dag er ude.

Har du styr på IT-sikkerheden i din virksomhed?

17-01-2019
Hvordan ser trusselbilledet for IT-kriminalitet ud mod danske virksomheder, og hvad kan du selv gøre for at sikre dig og din virksomhed mod angreb fra IT-kriminelle? Og hvad gør du, hvis uheldet er ude, og det er din virksomhed, der bliver det næste offer? Alt det kan du blive klogere på ved at deltage i en workshop om IT-sikkerhed i Erhvervscentret i Greve.

Ny dansk litteratur

14-01-2019
De nye bøger kommer hurtigt til at gemme sig blandt alle de andre på hylderne, så her er tips og inspiration til dig, der gerne vil følge med i tendenserne i dansk litteratur og opdage nye spændende forfattere.

Godnat og sov godt

14-01-2019
Er der noget hyggeligere end at blive puttet under dynen og få en godnathistorie?

Sæt retning for uddannelse og karriere

14-01-2019
Året er skudt godt i gang, og mange unge skal til at vælge deres ungdomsuddannelse. Luften summede med spørgsmål og gode råd, da Køge Handelsskole åbnede dørene til Åbent hus for nysgerrige unge og deres forældre.

Kom til netværksbar med Jesper Brok-Jørgensen bag Happy Helper

14-01-2019
Hvad fik en ung far til at starte egen virksomhed og oprette en portal til at formidle rengøringshjælp til private? Den gode idé og 48 millioner i samlet kapitalrejsning resulterede i, at han som den yngste dansker nogensinde kunne børsnotere virksomheden Happy Helper efter kun to års drift i samarbejde med to andre familiefædre. Mød iværksætteren Jesper Brok-Jørgensen, hør hans iværksættereventyr og få en snak med andre erhvervsdrivende i ErhvervsCentret.

Fredningsevent i Solrød Strandpark

10-01-2019
Fredninger er for alle – for evigt!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online