FN’s Verdensmål i børnehøjde

5. november 2018

5. klasse på Køge Bugt Privatskole har i september og oktober måned arbejdet med FN´s Verdensmål med særligt fokus på bæredygtighed. Resultatet er 10 fine plakater med hvert deres bæredygtige budskab. Plakaterne udstilles lige nu i Solrød Idrætscenter og senere på Solrød Bibliotek.

En ambitiøs plan 

FN´s 17 Verdensmål blev en realitet den 25. september 2015, da verdens stats- og regeringsledere vedtog en omfattende og ambitiøs dagsorden, der skulle forpligte FN´s 193 medlemslande mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og natur. 
De 17 konkrete mål handler bl.a. om at afskaffe fattigdom og sult i verden, sikre god uddannelse, reducere uligheder, sikre rent vand og sanitet, sikre bæredygtig energi, arbejde hen mod en bedre klimaindsats m.fl. 


Eleverne i 5. klasse på Køge Bugt Privatskole har i deres arbejde valgt ét af de 17 verdensmål og fokuseret på at omsætte målet til noget, vi alle kan relatere til i vores hverdag. Det var nemlig vigtigt for læreren at få verdensmålene ned på et plan, som alle kunne relatere til, og forhåbentlig få spredt budskabet om de ambitiøse mål, som skal være opfyldt inden år 2030.
Plakaterne

Eleverne har arbejdet intensivt med hver deres verdensmål. De har tænkt meget over, hvad deres budskab skulle være, og hvordan det skulle komme til udtryk. Som led i processen var klassen bl.a. en tur på Dansk Arkitektur Center for at få et undervisningsforløb om bæredygtige byer, og tilbage på skolen opstod ambitiøse idéer til, hvordan bæredygtighed kan fremmes i  en hvilken som helst by i Danmark. Det førte til, at to af grupperne skabte plakater med idéer til, hvordan Solrød kunne blive mere bæredygtig. Emma og Olga arbejdede eksempelvis med verdensmål nr. 11: ’Bæredygtige byer og lokalsamfund’

Deres ønske var at gøre opmærksom på muligheden for at skabe bæredygtige landsbyer her i Solrød.

 

Olivia og Camille valgte at fokusere på verdensmål nr. 7, ’Bæredygtig energi’, og deres idé var, at man dels skulle satse på vedvarende energi på tagene i centeret, og dels opsamle og udnytte meget af den energi, der bl.a. opstår på en legeplads eller i et træningscenter. 
Ingen Nutella-mader mere

Undervejs har eleverne fået indblik i forskellige verdensproblemer, som de tidligere ikke kendte til. Frederik og Elias, som arbejdede med verdensmål nr. 12, ’Ansvarligt forbrug og produktion’, blev chokeret over, hvor mange bananer, der årligt smides ud på trods af, at de intet fejler. En anden gruppe bestående af pigerne Frederikke og Marie-Louise arbejdede med verdensmålet ”Livet på land”. De valgte at sætte fokus på problematikkerne omkring palmeolieplantager og de konsekvenser, disse plantager har for biodiversiteten og miljøet. Efter endt arbejde udtalte Marie Louise chokeret: ”Hold da op, jeg vidste ikke før, hvad palmeolie var, og hvor mange produkter, der indeholder palmeolie.. Jeg har fortalt min mor, at jeg aldrig vil spise Nutella mere.”


Tekst og fotos: Anna Patricia Neumeister


Flere artikler

Kom og støt Solrød Fodbold og årgang 2007

15-11-2018
Solrød Fodbold sælger igen juletræer i Solrød Centret på torvet ved Café A

Robotfinale i Thailand

15-11-2018
Eleverne Sabrina Zimmerman Pedersen og Magnus Koefoed fra Solrød Gymnasium vandt i år den nationale robotkonkurrence: World Robot Oplympia (WRO) og skal nu repræsentere Danmark ved den internationale finale i Chiang Mai, Thailand. Projektet, som de skal præsentere, er en løsningsmodel til FN´s 2. verdensmål: Zero Hunger.

Julemarked i Solrød Landsby

15-11-2018
Igen i år, d. 2. december kl. 10-15, danner det gamle traditionsrige forsamlingshus i Solrød Landsby rammen, når Solrød Landsbylaug byder indenfor til julemarked.

Få en boblende start som iværksætter og mød Champagne For Alle

15-11-2018
På næste opstartsmøde for nye iværksættere får du en boblende fornemmelse i kroppen, hvis du møder op for at finde ud af, hvad der skal til for at kickstarte din nye tilværelse. Du får tips og tricks til at lykkes med de første vigtige trin i opstartsfasen, ligesom du kan udveksle erfaringer med andre ligesindede. Du får også historien om, hvordan en hovedkulds forelskelse i champagne blev til en idé om at sælge de perlende bobler til alle via private champagnesmagninger, opslag på Facebookside og en webshop. Idéen blev til handling. Den tog hurtigt fart og udviklede sig til en lovende forretning på et år.

Mickey Mouse fylder 90 år

15-11-2018
Den 18. november er det præcis 90 år siden, at verden første gang stiftede bekendtskab med Mickey Mouse. Det var i tegnefilmen Steamboat Willie, som samtidig blev Walt Disneys helt store gennembrud. I anledning af sin runde dag vil den højtelskede mus blive fejret over hele verden, og danske fans kan glæde sig til hele tre udgivelser i anledning af den runde dag.

Kunst og leg fra JSG Fonden til Jersie Strands børn

15-11-2018
Birgit Friis bestyrelsesmedlem af JSG Fonden fortæller solrodnyt.dk om Fondens sidste nye aktiviteter og donationer.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

12-11-2018
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.

Farverig Fredag - Julegaveværksted - Workshop

12-11-2018
Fredag d. 23. november omdannes børnebiblioteket til et hyggeligt julegaveværksted. Her hører vi julemusik for børn og spiser pebernødder, mens vi producerer flotte hjemmelavede julegaver. Personalet står som altid klar med gode ideer, inspiration og hjælp, så du kan få styr på julegaverne til hele familien.

Solrød Gymnasium har 40 års jubilæum

12-11-2018
I 1978 blev fundamentet til Solrød Gymnasium lagt. Siden har vi nydt at gøre det vi gør bedst: Uddanne elever til modigt, klogt og myndigt at navigere i en global, finuerlig og forunderlig verden.

Casper var skoletræt men fik som EGU-elev både uddannelse og fast job

12-11-2018
19-årige Casper Nielsen er glad for at have fået en praktisk uddannelse og et fast job hos Dansk Køle Service ApS. Da han gik ud af 9. klasse, var han træt af at gå i skole og havde svært ved at komme op om morgenen. I dag har han fået styr på sit liv takket være Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) og et praktikforløb hos Dansk Køle Service ApS. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervschef for nylig var på virksomhedsbesøg.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online